Strona 3 z 41 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 401

Wątek: Chcę się dobrze czuć po 40-tce - poddałam się Dunkanowi 01.03.2010

Awatar beatas44
    beatas44 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Białystok

Domyślnie Odp: 40 lat minęło jak jeden dzień.... - poddałam się Dunkanowi 01.03.2010

Cytat Zamieszczone przez kapucynka Zobacz posta
    Hej hej poczekaj z tym HTZ Możesz zacząć od suplementow sojowych.Zawsze z hormonami można wkroczyć. Obecnie jest na rynku bardzo duzy wybór . Sprawdzilam na sobie i u mnie rewelacja.Już mialam problem w ciagu dnia i miałam iść na HTZ ale kupiłam Aktiv - Meno i naprawde rewelacja. Sa inne dwa razy bogatsze w skladzie.
    Kapucynko, jesteś cudowna.!!!!!!!!
    Tak wzbraniałam się przed HTZ, ale juz ostatnio nie wytrzymałam, poszłam do ginekologa, myślałam, że zwariuję od tych ciągłych wybuchów gorąca. Lekarka przypisała mi plastry z hormonami, których jeszcze nie zaczęłam przyklejać. Jakoś boję się tej HTZ.

Wcześniej próbowałam łykać soyfem czy menofem, nie pamiętam. Niestety objawy nie ustepowały.

Czy ten Aktiv-meno naprawdę jest taki dobry i nie trzeba długo czekać na działanie???
    Od dawna go przyjmujesz???
    Jakie miałaś objawy menopauzy????

Jesteś kochana, liczę na odpowiedź.
    Na Dukanie: 1 FAZA - 01.03. - 10.03.2010
    2 FAZA od 11.03 do 24.07.2010 3 faza od 25 lipca 2010 przez 184 dni czyli do 25 stycznia 2011
    TU JESTEM!!!!!ZAPRASZAM!!!!!!!!!

Awatar Malinkajg
    Malinkajg jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Jelenia Góra

Domyślnie Odp: Chcę się dobrze czuć po 40-tce - poddałam się Dunkanowi 01.03.2010

Cytat Zamieszczone przez beatas44 Zobacz posta
    A gdzie można kupić tą skrobię kukurydzianą???
    skrobie kukurydziana dostaniesz w opisywanym już przeze mnie kauflandzie, ale wiem, ze masz do niego daleko, poszukaj w sklepach ze zdrową żywnością, tam powinni miec takie pyszności

Czy colę bez cukru to można pić w dużych ilościach????
    Jak jest z aspartamem??????

Czytałyście czy on nie jest szkodliwy???
    coca-colę bez cukru i wszystkie napoje lihg mozna pić bez ograniczeń - tak nawet w ksiązce napisano
    a aspartamu mozna używac śmiało - nie doczytałam nigdzie o jego złym wpływie na zdrowie

życze spokojnego dnia !!
    walka z kg, walka z hormonami, i o dziecko Grupy Wsparcia Dieta.pl
    - tak było do października 2010r.
    Teraz walczę od początku

Awatar girl_86
    girl_86 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Chcę się dobrze czuć po 40-tce - poddałam się Dunkanowi 01.03.2010

beatas44 - i jak tam Twoje postępy z dietką??? Bo ja dziś rano weszłam na wagę i mam 0,6 kg wiecej jak wczoraj, troche się zasmuciłam... ale mam nadzieję, że na proteinkach waga mi troszke spadnie!!!
    Pierwsze podejście: waga 79 kg....

Drugie podejście:

Awatar metkapuszysta
    metkapuszysta jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Malinkajg Zobacz posta
    a aspartamu mozna używac śmiało - nie doczytałam nigdzie o jego złym wpływie na zdrowie
    Uważaj, może nie tyle na sam aspartam, np. w coli( faktycznie można pic litrami) ile na słodziki.
    Airbus wysnuł już na wątku "czy jem zgodnie z dukanem" dokładny wykład ile czego można bo SĄ w tej kwestii ograniczenia.

A w ogóle to ja także Cię witam
    Mamy ze sobą dużo wspólnego, ja także jestem 40+ i także dzieki słodyczom "obudziłam się" pewnego razu nieco cięższa
    No i oczywiscie, nie ma dnia bez kawy latte z sernikiem
    Szkoda, że tak daleko mamy do siebie i możemy ją wypić tylko wirtualnie.

A propos, wyrzuć te mąkę kuku, naprawdę jest zabroniona!
    Jak chcesz podrzucę Ci mój przepis na sernik, pyszny i przetestowany zarówno na P jak i PW.

Pozdrawiam i życzę spektakularnych sukcesów!
    od 07.2010 IV FAZA

Awatar girl_86
    girl_86 jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez metkapuszysta Zobacz posta
    A propos, wyrzuć te mąkę kuku, naprawdę jest zabroniona!
    Jak chcesz podrzucę Ci mój przepis na sernik, pyszny i przetestowany zarówno na P jak i PW.
    Ja z chęcią chciałabym przepis na ten pyszniutki serniczek
    Pierwsze podejście: waga 79 kg....

Drugie podejście:

Protalka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bełchatów

Aspartam jest szkodliwy o czym sie mało mówi. Prowadzi do 92 rodzajow schorzeń m.in. utraty słuchu. Obejrzałam program i nie zachwyciłam się. Wręcz przeciwnie

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Na Protalu od 03.01.2010r.
    II faza do 6 kwietnia=13 kg mniej
    III faza od 6 kwietnia=19kg mniej

Awatar metkapuszysta
    Mieszka w
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez girl_86 Zobacz posta
    Ja z chęcią chciałabym przepis na ten pyszniutki serniczek
    ależ proszę bardzo

* 1kg chudego sera (ja kupuję w kostakach 250g)
    * ok 200g homo (używam pilosa 3%, może też być jogurt ale wg mnie z homo jest lepszy)
    * 7 jajek osobno zółtka i białka
    * słodzik DO PIECZENIA w płynie lub proszku, ile kto lubi
    * budyń wniliowy bez cukru zrobiony na mleku (ja używam 1,5 albo 2%, jak ktos lubi wode to może na chudszym)

Miksujemy sery, jajka i słodzik, potem dokładnie mieszamy masę z budyniem (nie miksujcie budyniu) na koniec dodajemy pianę z białek i już
    Pieczemy miedzy 1 a 1,5 godz. w mocno nagrzanym piekarniku ( nie mam pojecia o temp. ponieważ mój sprzęt tego nie raczy pokazywać)
    Wychodzi pyszny, nie suchy i lekko pachnący wanilią (można wzmocnic zapach dodatkową kroplą aromatu). Należy mu dać wystygnąć (mnie sie osobiście jeszcze nie udało, za bardzo mi pachnie...)

I od razu odpowiadam na pytanie dotyczace skrobii w budyniu; jest jej mniej wiecej łyżka na ponad kilogram sera plus inne dodatki. Przegadałam to kiedys z Airbusem i doszlismy do wniosku, że bez przesady, w końcu nie zjadam całego sernika na raz.
    Przysiegam, że niemal od początku diety (wyczaiłam go w pierwszych dniach) jem go w całkiem okazałych porcjach zarówno na P jak i na PW., codziennie rano do cafe latte i wieczorem do książki

SMACZNEGO!
    Ostatnio edytowane przez metkapuszysta ; 16-03-2010 o 15:31
    od 07.2010 IV FAZA

Awatar beatas44
    beatas44 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez Malinkajg Zobacz posta
    coca-colę bez cukru i wszystkie napoje lihg mozna pić bez ograniczeń - tak nawet w ksiązce napisano a aspartamu mozna używac śmiało - nie doczytałam nigdzie o jego złym wpływie na zdrowie
    Super, jak mnie najdzie chcica to łapię się za colę. I jest ok. Apetyt na słodycze zaspokojony.
    Malinko, pocieszylaś mnie - buziaczek ci za to!!!

---------- Wiadomość dodana o 20:58 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 20:51 ----------

Cytat Zamieszczone przez girl_86 Zobacz posta
    beatas44 - i jak tam Twoje postępy z dietką??? Bo ja dziś rano weszłam na wagę i mam 0,6 kg wiecej jak wczoraj, troche się zasmuciłam... ale mam nadzieję, że na proteinkach waga mi troszke spadnie!!!
    Girl_86!!!

Ja też liczę na proteiny. Dziś obie zaczynamy pierwszy dzień. A ja dziś rano stanęłam na wadze i było 76,2 kg.
    To juz prawie 4 kilo sadła mniej, super.
    Widzę, że u Ciebie ta waga nieźle spada. Super.

Co dziś zjadłaś przez cały dzien???

Ja:
    pół serka wiejskiego ze słodzikiem i kakao
    wędzone udko z kurczaka
    troszkę wędzonego łososia
    jakoś tak mało
    ale już mam przygotowane jajko i zrobię sobie placuszki otrębowe.
    Wypiłam już chyba z 1,5 l płynów.

---------- Wiadomość dodana o 21:12 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 20:58 ----------

Cytat Zamieszczone przez metkapuszysta Zobacz posta
    ależ proszę bardzo * 1kg chudego sera (ja kupuję w kostakach 250g) * ok 200g homo (używam pilosa 3%, może też być jogurt ale wg mnie z homo jest lepszy) * 7 jajek osobno zółtka i białka * słodzik DO PIECZENIA w płynie lub proszku, ile kto lubi * budyń wniliowy bez cukru zrobiony na mleku (ja używam 1,5 albo 2%, jak ktos lubi wode to może na chudszym) Miksujemy sery, jajka i słodzik, potem dokładnie mieszamy masę z budyniem (nie miksujcie budyniu) na koniec dodajemy pianę z białek i już Pieczemy miedzy 1 a 1,5 godz. w mocno nagrzanym piekarniku ( nie mam pojecia o temp. ponieważ mój sprzęt tego nie raczy pokazywać) Wychodzi pyszny, nie suchy i lekko pachnący wanilią (można wzmocnic zapach dodatkową kroplą aromatu). Należy mu dać wystygnąć (mnie sie osobiście jeszcze nie udało, za bardzo mi pachnie...)
    Witam Cię metkopuszysta!!!!

Jesteś cudowna. Dziękuję Ci za przepis. Na pewno na niedzielę upiekę go z twojego przepisu.

Jeszcze dwa pytanka:
    - ile trzeba dodać słodziku w proszku, żeby sernik był słodki???
    - ten budyń to najpierw trzeba ugotować i wymieszać ugotowany z serem czy tylko wymieszać z mlekiem i dodać do masy serowej?????

Jeśli chodzi o aspartam to coś mi się obiło o uszy, że nie jest zbyt zdrowy i nie powinno się go używać w nadmiarze. Teraz jestem pewna, że jeśli nie muszę to lepiej nie używać.

Kochane, w niedzielę zapraszam do siebie na sernik z przepisu metkipuszystej!!!!!!!!!!!!!

---------- Wiadomość dodana o 21:27 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 21:12 ----------

Cytat Zamieszczone przez Protalka Zobacz posta
    Aspartam jest szkodliwy o czym sie mało mówi. Prowadzi do 92 rodzajow schorzeń m.in. utraty słuchu. Obejrzałam program i nie zachwyciłam się. Wręcz przeciwnie
    Protalka, chcialam obejrzeć film, ale wysiadł mi głos w laptopie.
    Niestety, mój sprzęt tak ma, że raz słychać, a innym razem milczy. Może jutro mi się odezwie.
    Dzięki wielkie za ten film!!

Ale sobie narobiłam smaka tym sernikiem.... od razu zaczęło mne tak ssać w żołądku, że musiałam usmażyć placuszki otrębowe i do tego złapałam kawałek wędzonego łososia.
    Na Dukanie: 1 FAZA - 01.03. - 10.03.2010
    2 FAZA od 11.03 do 24.07.2010 3 faza od 25 lipca 2010 przez 184 dni czyli do 25 stycznia 2011
    TU JESTEM!!!!!ZAPRASZAM!!!!!!!!!

Awatar Malinkajg
    Malinkajg jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Jelenia Góra

- ile trzeba dodać słodziku w proszku, żeby sernik był słodki???
    witaj Beatko !!

po piersze trzymam kciuki za synową

a po drugie - słodzik w proszku, jest mniej słodki od tego w tabletkach, więc myśle że na ten przepis który podała matkapuszysta jakieś 5 do 6 łżeczek - ewentualnie jak wyjdzie mało słodkie, to można zawsze tym w proszku słodzikiem sernik potrakotowac jak cukrem pudrem

spokojnego dnia !!
    walka z kg, walka z hormonami, i o dziecko Grupy Wsparcia Dieta.pl
    - tak było do października 2010r.
    Teraz walczę od początku

Awatar metkapuszysta
    Mieszka w
    Kraków

ile trzeba dodać słodziku w proszku, żeby sernik był słodki???
    - ten budyń to najpierw trzeba ugotować i wymieszać ugotowany z serem czy tylko wymieszać z mlekiem i dodać do masy serowej?????
    Hejka
    budyń trzeba normalnie ugotować na mleku i taki zrobiony wymieszać dokładnie z masą serową. Powiem Ci, że ja go nawet nie studzę i nic mi sie nie ścina bo ser zazwyczaj mam zimny z lodówki i jakoś tak się wyrównuje, zatem cała operacja trwa max 10 min

A co do słodzika, ja akurat używam w płynie, bo tylko taki, do pieczenia, udało mi się kupić. I dodaję kilka łyżek, mimo że wg innych przepisów powinno być ok 20....
    Mnie akurat taki smakuje ale myślę, że za pierwszym razem po prostu dodawaj stopniowo i kosztuj masy.
    A i jeszcze jedno, możesz dodać troche słodzika w proszku do białek i ubijać je razem, powinny sie lepiej ubijać

No i mam nowość, wczoraj wyczaiłam wiaderko dr Oetkera "ser aksamitny", 1 kg, 3%tłuszczu i od razu zrobiłam z niego sernik. Nie trezba dodawać homo konsystencja jest taka, ze nie musisz używać mixera i przygotowanie trwa pewnie całe 5 min
    Wyszedł świetny

Smacznego!
    od 07.2010 IV FAZA

Strona 3 z 41 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów