Strona 1 z 41 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 401

Wątek: Chcę się dobrze czuć po 40-tce - poddałam się Dunkanowi 01.03.2010

Awatar beatas44
    beatas44 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Białystok

Thumbs up 40 lat minęło jak jeden dzień.... - poddałam się Dunkanowi 01.03.2010

Witajcie proteinki!

Mam 46 lat. Dwójkę już dorosłych dzieci i prawie trzyletnią wnusię. Męża. Niestety w nasz związek wkradło się trochę nudy.

Kiedyś chodziliśmy razem na siłownię, ja w tym czasie fikałam na aerobicu, pluskaliśmy się w basenie. Teraz jakoś nie mogę go do tego namówić....ale...liczę, że może coś się zmieni.

Jestem okropnym obżartuchem (byłam??). Słodycze pochłaniałam w ilościach hurtowych. No i moja nadgorliwość w tym kierunku spowodowała, że w ciągu 4-5 lat przybyło mi 20 kg.

Nie robiłam sobie zdjęć od dawna - przecież wiem jak okropnie będę na nim wyglądała. Rzadko patrzę w lustro, bo i po co skoro wyglądam źle.

Mam problem z kupieniem sobie ciuchów (zwłaszcza od pasa w górę). Jakieś te bluzki szyją teraz takie małe, czy co??? Zresztą nawet jeśli coś i kupię to wyglądam w tym jak przewiązany baleron.

Do tego jeszcze zaczęłam przekwitać i dostaję już głupawki od ciągłych wybuchów gorąca. Każda noc jest bardzo pracowita - zakrywanie, rozkrywanie i tak w kółko. Rano wstaję nieprzytomna i nie wyspana.

A tu zaczyna przyświecać słoneczko... coraz częściej przebija się przez chmury. Nastraja optymizmem. Tak więc postanowiłam w końcu wziąć się za siebie.

Zaczynam od diety i pójścia do ginekologa po hormonalną terapię zastępczą. To na razie moje dwa postanowienia tegoroczne, chociaż możliwe, że moja lista się rozmnoży.

Ale teraz D I E T K A P R O T E I N O W A!!!!!!

Dlaczego właśnie ta???

1. Trochę słyszałam i widziałam efekty tej diety. Pracuję w typowym babińcu, każda coś ze sobą robi. Widzę, że niektóre koleżanki jakoś tak się "kurczą" Na pytanie co za dietę stosują mówią, że proteinową.

2. Zawiera produkty, które lubię i jestem w stanie zjeść,

3. Nie jest pracochłonna. Ja niestety niezbyt lubię zaglądać w garnki, więc to coś dla mnie.

Jakoś w tej chwili nie przychodzi mi nic więcej do głowy.

Pozdrawiam wszystkich na tym forum - trzymajmy się - nigdy nie jest za późno na zmiany!!

Życzę dużo silnej woli i samozaparcia!!!!!!!!!
    Ostatnio edytowane przez beatas44 ; 23-05-2010 o 11:45
    Na Dukanie: 1 FAZA - 01.03. - 10.03.2010
    2 FAZA od 11.03 do 24.07.2010 3 faza od 25 lipca 2010 przez 184 dni czyli do 25 stycznia 2011
    TU JESTEM!!!!!ZAPRASZAM!!!!!!!!!

Awatar arletap
    arletap jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Smile Odp: Chcę się dobrze czuć po 40-tce - poddałam się Dunkanowi 01.03.2010

Witam wieczorową porą. Trzymam kciuki za ciebie i kilogramy aby ubywały.

ollala_b jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Ruda Śląska

Domyślnie Odp: Chcę się dobrze czuć po 40-tce - poddałam się Dunkanowi 01.03.2010

Też życzę powodzenia!!! Pierwsze parę dni chodziłam głodna ale potem organizm się przyzwyczaja i jest już z górki. Teraz głowa sama mi się odwraca od sklepowych półek ze słodyczami. Proteiny są mniam ;-)))

Na Dukanie od 07.01.10
    Wojtek na Dukanie od 22 lutego 2010

Awatar secretive
    secretive jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań

Domyślnie Odp: Chcę się dobrze czuć po 40-tce - poddałam się Dunkanowi 01.03.2010

Trzymam kciuki, ja startuję od jutra

MOJA DROGA KRZYŻOWA:-)
    Tu sobie "dukam":-)

od 8.03.2010 walczę DIETA DUKANA I faza: ***1dzień 55,5kg ***2dzień 55,0kg ***3dzień 54,3kg

Awatar Mormonka
    Mormonka jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    21

Jakieś te bluzki szyją teraz takie małe, czy co???
    Absolutnie sie z Toba zgadzam! To pewnie dlatego, ze wszystko teraz szyte w Chinach, a wiadomo, Chinczycy zazwyczaj filigranowi sa

Witam Cie serdecznie
    Zycze powodzenia w dukaniu. Koniecznie tez zacznij jakis wysilek fizyczny, chociazby brzuszki!

Awatar Proteinowa
    Proteinowa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Powodzenia! Mam nadzieję, że przeczytałaś książkę, albo jesteś w trakcie...?

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - pakiet powitalny
    THIS BATTLE WILL BE WON!

Awatar beatas44
    Mieszka w
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez ollala_b Zobacz posta
    Też życzę powodzenia!!! Pierwsze parę dni chodziłam głodna ale potem organizm się przyzwyczaja i jest już z górki. Teraz głowa sama mi się odwraca od sklepowych półek ze słodyczami. Proteiny są mniam ;-)))
    W moim przypadku jest ok, dziś jest szósty dzień i ani razu nie czułam głodu. Tylko jak tak przechodzę koło koszyczka z owocami to moja ręka chciałaby sięgnąć po jabłko. Na szczęście jestem twarda i opieram się tej pokusie!!! Ollu, życzę Ci dużo wytrwałości jedzeniu proteinek!!

---------- Wiadomość dodana o 17:45 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 17:41 ----------

Cytat Zamieszczone przez secretive Zobacz posta
    Trzymam kciuki, ja startuję od jutra
    Sekretive, to dziś pierwszy czy drugi dzień Twojej diety??? Ja też trzymam za Ciebie kciuki!!

---------- Wiadomość dodana o 17:49 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 17:45 ----------

Cytat Zamieszczone przez Mormonka Zobacz posta
    Absolutnie sie z Toba zgadzam! To pewnie dlatego, ze wszystko teraz szyte w Chinach, a wiadomo, Chinczycy zazwyczaj filigranowi sa

Witam Cie serdecznie
    Zycze powodzenia w dukaniu. Koniecznie tez zacznij jakis wysilek fizyczny, chociazby brzuszki!
    Chyba muszę Ci przyznać rację, to wszystko przez Chińczyków ))

Napisałaś o wysiłku fizycznym. Gdzieś mi się obiło o uszy, że w fazie uderzeniowej nie powinno się ćwiczyć.... Prawda???? Bo jak trzeba to zaczynam serię brzuszków....

---------- Wiadomość dodana o 17:55 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 17:49 ----------

Cytat Zamieszczone przez Proteinowa Zobacz posta
    Powodzenia! Mam nadzieję, że przeczytałaś książkę, albo jesteś w trakcie...?

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - pakiet powitalny
    Zaczęłam dietę czerpiąc wiadomości o niej z forum. Na tym wszystkim bazowałam. Od piątku mam już książeczkę to sobie przeczytam. Ale nie ma to jak rady innych dunkających.

A przy okazji mam pytanie - gdzie mogę kupić słodzik w proszku???

Pytałam w aptece, byłam w Lidlu o Auchan. Jest tylko w tabletkach. Gdzie Wy kupujecie???

Życzę wszystkim wytrwałości!!!!!!! Trzymam za was kciuki!!! Ja się jakoś trzymam.
    [Uśmiech]
    Ostatnio edytowane przez beatas44 ; 06-03-2010 o 17:59
    2 FAZA od 11.03 do 24.07.2010 3 faza od 25 lipca 2010 przez 184 dni czyli do 25 stycznia 2011

Awatar Malinkajg
    Malinkajg jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Jelenia Góra

witaj !!
    słodzik w proszu dostaniesz w kauflandzie jest ich tam naprawdę dużo

życzę wytrwałości !!

pozdrawiam
    walka z kg, walka z hormonami, i o dziecko Grupy Wsparcia Dieta.pl
    - tak było do października 2010r.
    Teraz walczę od początku

Awatar beatas44
    Mieszka w
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez Malinkajg Zobacz posta
    witaj !! słodzik w proszu dostaniesz w kauflandzie jest ich tam naprawdę dużo
    Dzięki za informację, tylko do kauflanda musiałabym jechać ok 100 km. Niestety w Białymstoku nie doczekaliśmy się jeszcze tej sieci sklepów. Koleżanka ostatnio kupiła mi sypki słodzik chyba w realu, wiec na razie jestem zaopatrzona.

Kochane, czy robicie jakieś zakupy w Biedronce??? Tam jest naprawdę tanio, tylko czy są tam jakieś produkty z tych, które możemy jeść????

Awatar motylkowa81
    motylkowa81 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Legnica

halo przyszłam się przywitać i zapytać jak idzie dietka ?

01.03.2010-05.03.2010 start z Dukanem i 4kg mniej
    06.03.2010- start II faza
    tu jestem motylkowa81 na protalu od 1 marca 2010 - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Strona 1 z 41 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów