Witam, miałam nigdy nie zakładać wątku pamiętnikarskiego, ale dziś się złamałam...
Moglabym zamieścić w albumie swoje zdjęcia w stylu "przed i po", gdzie przed nr 1 byłoby z wagą 100kg, przed nr 2 -z wagą 67-71 (przetrwałam tak 3 lata, a byłam naprawdę szczupła, choć wzrostu mam 170), a po - w sumie nie wiem dokładnie, ale chyba 81...
Fotek raczej nie zamieszczę, ale będę się tu publicznie wyzewnętrzniała na temat tego, co zjadłam.
Dałam sobie dziś słowo honoru, że po obiedzie nie zjem nic, ewentualnie owoce czy marchewkę.
Marchewka będzie mi częstym sojusznikiem, bo jest niskokaloryczna i dużo jej, a do tego jest warzywem w miarę słodkim. Można jeść samo
Kij? Kupiłam kijki trekkingowe, co prawda powinnam specjalistyczne do nordica, ale nie znałam jeszcze wtedy różnicy, więc mam, jakie mam i będę się nimi podpierać. Rano więc przynajmniej godzina łażenia.
Po południu lub wieczorem - inny rodzaj aktywności.
Jeśli nie będę chudła, po miesiącu coś dołożę.
Nie mogę biegać, a kiedyś biegałam.
Mogę: ćwiczyć, chodzić, jeździć na rowerze.
Oprócz tego będę zdrowo się odżywiać, dwa duże posiłki dziennie, w których będą i tłuszcze i węglowodany i białka, bez względu na to, co kto o tym myśli.
Do tego kilka posiłków małych, owoce lub wspomniana już marchewka, dopuszczam mały jogurt między śniadaniem a obiadem. Bez żadnych śmieci.
Żadnych dokładek. Co się znajdzie na talerzu to zjem, po więcej nie sięgnę.
Jeśli nie będę chudła, nic i tak nie zmienię. Przetrwam i w końcu schudnę.
Odwiedzających bardzo proszę o nie modyfikowanie mojego jadłospisu, a ewentualnie zwrócenie mi uwagi, że nie trzymam się własnych zasad. Mam wszystko przetrenowane i wiem, co zrobić, żeby schudnąć, brak mi tylko samozaparcia.
Tylko albo aż.
Dziś jestem poważna, bo się wściekłam na siebie, po raz kolejny, a chcę tym razem przebrnąć przez to wszystko.
Czasami się jednak uśmiechnę do gości, no może nawet ze dwa razy dziennie(spod wąsa do niektórych
)
No, to - zaczynam!
Zwierzenia od jutra, bo dziś się zaczęłam odchudzać po obiedzie i lepiej nie opowiadać co było wcześniej![]()