Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: szczupłą być... marzenie: 19kilo mniej... UDA MI SIĘ!

jonenka jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Konin

Domyślnie szczupłą być... marzenie: 19kilo mniej... UDA MI SIĘ!

19 kilo... to dużo, czy mało?
    jak dla mnie zdecydowanie za dużo. dlatego po raz kolejny rozpoczynam dietę, mam nadzieje że to już będzie mój ostatni raz, że tym razem zwyciężę. motywacja niby jest, ale nie jestem pewna czy to na pewno jest motywacja. pierwszy powód to to, iż koszmarnie czuję się w swoim ciele. nigdy nie byłam z niego jakoś zadowolona, zawsze uważałam że tu mam za dużo, tu mam za dużo, no ale teraz to mam o wiele za dużo. tak źle jeszcze nie było.
    a po drugie - mój Ukochany, który stwierdził, że strasznie się zaniedbałam i powinnam popracować nad sobą, zrzucić przynajmniej 5kilo.
    od pewnego czasu nienawidzę mojego ciała, nie potrafię go zaakceptować, a także tego że ciągle jestem bezsilna w tej nierównej walce. chęć jedzenia jest u mnie o wiele silniejsza niż kiedyś, jeszcze stosunkowo niedawno, ok pół roku temu. dzisiaj jem dlatego że jestem gruba. wiem że jest to głupie, ale naprawdę tak jest. to jest takie błędne koło, które sama napędzam,jem trochę z żalu do siebie i z tej niemocy, że nie jestem chuda, wiem że sama sobie zaprzeczam. i ciągle ten koszmar się powtarza.
    jest to dla mnie straszne, ja wiem ze taka jest prawda, ale moja psychika z jednej strony mówi mi że tak jest źle i mam coś zrobić z tym, a druga ja mówi że nie dam rady. nie wiem czemu, boję się że znowu zrezygnuję za szybko, cześć mnie mówi że nie ma sensu nawet próbować się odchudzać. potrzebuję pomocy i wsparcia, ale nie mam go nigdzie w moim otoczeniu.
    chciałabym znowu się cieszyć, i czerpać przyjemność z rzeczy które zawsze mi ją dawały, np. chciałabym znowu kochać się bez tej ciągłej myśli że muszę brzuch wciągnąć, że może zmienić pozycję żeby nie było tak bardzo widać moich krągłości...
    to jest dla mnie naprawdę straszne, i mam ostatnio strasznego doła. mam nadzieję, iż na tym forum znajdę wsparcie i motywację, i że uda się nam wszystkim zrzucić to co mamy do zrzucenia i cieszyć się z naszych ciał.
    pozdrawiam wszystkich
    idę spać, bo podczas snu również spala się kalorie , poza tym rano do pracy trzeba wstać.

Awatar Buuucik
    Buuucik jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Żywiec

Domyślnie Odp: szczupłą być... marzenie: 19kilo mniej... UDA MI SIĘ!

Będę Cię gorąco wspierać, bo bardzo dobrze Cię rozumiem. Nawet nie wiesz jak bardzo.
    Musimy znaleźć w sobie motywację i stawić czoła własnym słabościom. I nie ma przebacz, nie ma, że boli. Mamy jasny cel i jasne pragnienia, trzeba zjednoczyć siły i walczyć ze swoimi słabościami!!!

To co? Walczymy od jutra razem?

Bo w kupie siła, kupy nic nie ruszy
    dieta 1500kcal:P

Awatar Pinku
    Pinku jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Jonenka, napisz cos od siebie, wzrost, waga... POWODZENIA

Awatar dolinalotosu
    dolinalotosu jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    opole
    Wpisy na blogu
    6

cześć!Jonenka!
    zgłaszam sie do toarzyszenia na dietkowej drodze, napisz więcej o sobie , ile ważysz, ile chcesz zbić i jakie diety do tej pory stosowałaś. Twój post świadczy o tym ,że bardzo Ci zależy- tez tak zaczynałam -zmęczona własnym odbiciem w lustrze . Dasz radę !
    Jonenka! Staryuj z dietą -zapraszam do siebie

a co do 19 kg? Zobacz-moja grupa się nazywa XXL 20 kg i więcej!!!

odchudzanienaekranie jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kraków

Matko powiem jedno...wiem ze to nie moja sprawa...ale... uderzyło mnie, że odchudzasz sie po słowach Ukochanego "ze sie zaniedbałaś"- On przecież powinnien wyzwalac w Tobie piekno.
    Jeśli obniża Twoje poczucie wartości to jest to zastanawiające. Poza tym moim zdaniem Kobieta powinna przy meżczyżnie rozkwitac , czuc sie piekną i kochaną bo niestety waga nie rowna sie dobre samopoczucie.

Poza tym tak sobie mysle ze faceci naogladali sie zdjec poprzerabianych w fotoszopie i marzą im sie anorektyczne modelki- sami natomiast mają zwoje tłuszczu na brzuchach i uwazają to za rzecz normalną

Bede trzymac kciuki za Twoje odchudzanie!

Mieszka w
    Konin

dziekuję Wam wszystkim, za słowa wsparcia
    Buuuciku, jak najbardziej zaczynamy się odchudzać, w grupie raźniej

a co do moich ''wymiarów'':
    aktualna waga: 70kg
    pas: 77cm
    talia: 88cm
    biodra: 100cm
    wzrost: 166cm

chciałabym ważyć 55kg, najlepiej jeszcze mniej

zależy mi na obwodach, które chciałabym maxymalnie zmniejszyć [jeżeli ktoś wiej jak łatwo i skutecznie to zrobić to proszę o radę!!], a także żeby odzyskać sprężystość skóry, elastyczność, gładkość.

do tej pory próbowałam się odchudzać na różne sposoby, ograniczając spożyte kalorie, których liczenie mnie dobijało, zajadałam też różne tabletki, piłam specjalne koktajle z firmy herbalife [ale o tym chciałabym napisać następnym razem, bo już nie dam rady dziś], ziółka, herbaty - wszystkie kolory, ograniczyłam spożycie tłuszczy, i cukrów
    teraz chciałabym zrobić dietę rozdzielną, lub całkowicie wyeliminować chleb, ziemniaki, makaron, czyli niskowęglowodanową, ale nie wiem czy dam rade, bo lubię i chleb, i ziemniaki i makaron...

co do mojego faceta, to nie jego słowa na mnie podziałały, bo dużo wcześniej jak chciałam się odchudzać, to mój Narzeczony zabraniał mi się odchudzać, twierdząc, że wyglądam świetnie i że jemu podobam się taka jaka jestem.
    niestety w około 6miesięcy przytyłam z rozmiaru 36 na 40;(

jeżeli chodzi o balsamy, z 2lata temu stosowałam serum intensywnie wyszczuplające eveline, i efekty były super, stosowałam regularnie i naprawdę w niedługim czasie moja skóra na nogach [smarowałam głównie uda] była super gładziutka, bez żadnej skórki pomarańczowej po prostu extra. ale gdy zakończyłam smarowanie tym balsamem niestety moja skóra zaczęła wyglądać jeszcze gorzej, niż zanim zaczęłam się smarować

no i tym sposobem z jednej strony nie wierząc [bo sie zraziłam] a z drugiej strony nadal szukając cudownej metody na gładką, piękna skórę...

no dobra, nie nudzę Wam już tutaj i znowu idę spalać kalorie śpiąc...

pozdrawiam Wszystkich:*
    trzymam za Was kciuki i mam nadzieję że Wy za mnie również

Mieszka w
    Konin

a tak poza tym, to powiem Wam od razu również coś o sobie, ponieważ na pewno interesuje Was ile mam lat - 20 czy 40:P
    a więc mam 22lata, mam 4letnią Córeczkę:* no i Narzeczonego z którym jestem od 6lat.
    to na razie na tyle, następnym razem reszta
    dobranoc

Mieszka w
    Konin

mam zły humor. wszystko przez te pseudo konkursy piękności...
    mam tego dość, nienawidzę patrzeć na nie, wszędzie o tym piszą, mówią, pokazują zdjęcia
    mój chłop stwierdził że połowa z nich [dziewczyn które dostały się do finału na miss] jest okropnie brzydkich... wiec oczywiście w mojej głowie od razu myśl: a druga połowa to pewnie ci sie do cholery podoba, i chcesz żebym tak wyglądała...
    jestem wściekła, wszystko mi się wali, dziecko chore, praca do dupy, ja gruba, w związku coś nie mi nie gra, od 3tyg mój facet jest jakiś dziwny i się nie możemy dogadać. nie wiem co jest grane a tu jeszcze te dziewuchy prawie gołe latają wszędzie, nawet po mieście. całe szczęście już zima się zbliża, i będzie bezpieczniej.

ona18 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

witam
    przyznam ze mnie zainteresowałas. ja podobnie jak ty zaczynam wiec mozemy razem rad rade, zreszta chyba mamy podobne cele, ty - 19kg a ja 16kg to nie taka duza roznica, mam 19 lat, w marcu okrągła 20 ;] mam tak jak ty : czasami wydaje mi sie ze przeciez MUSZE sie zmienic bo tak sie nie da, ale z drugiej zastanawia mnie : po co? ja kocham jesc. moze tak ma byc? itd... ale walcze. juz rok. wyobraz sobie ze schudłam rok temu 13 kg... moja dieta trwała 3 miesiace i do 19urodzin juz miałam nadrobione kilka kg... tłumaczyłam to tym ze mam doła itd... i miałam. ale tylko pogorszyłam sytuacje. po z tych problemów juz sie powoli pozbierałam a sadło, za przeproszeniem, zostało... chce walczyc zwlaszcza ze ide na studia... tzn i tak nie schudne zeby sie tam "pokazac" ale moge zaczac sie zmieniac... mam nadzieje ze nam sie uda. moze byłabys ze mna na 1000kcal?pozdrawiam i przestan sie pzrejmowac tymi sztucznymi manekinami z powaznymi maskami ! ...moze przesadziłam ale łatwiej je wyzywac niz znosic ;p

Awatar Buuucik
    Buuucik jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Żywiec

ojej...
    przede wszystkim musisz odnaleźć w sobie poczucie własnej wartości!

Poza tym czym Ty się przejmujesz? jakimiś wychuchanymi lalami w telewizji, które dostały się tam za kasę starych? A po co to w ogóle oglądasz? Widzisz to, co Tv chce, żebyś widziała, a nie to, co jest prawdą. Ja nie oglądam Tv w ogóle od paru lat o jakoś z tym żyję:P

No a facet? przecież to Ciebie kocha!!
    Jak sobie będziesz takie głupoty wmawiać to zaczniesz tak myśleć i może to przez Ciebie będą te sprzeczki i nieporozumienia. Wiem to z własnego doświadczenia. A przecież mu ufasz!

A w ogóle to niech sobie i gołe całe latają - to tylko świadczy o nich i o tym co mają w głowie.
    Mnie jest osobiście żal takich panienek, no ale to ich sprawa.

A Ty nie możesz być smutna, bo córunia patrzy i nie może widzieć pochmurnej mamusi

A tak w ogóle to co sprawiło, jeżeli można wiedzieć, że w tak krótkim czasie tak dużo przytyłaś?

A co do kosmetyków to ja nie wierzę w żadne cuda - zwykły krem nawilżający, odpowiednia dieta i ćwiczenia naprawdę zdziałają cuda ze skórą i figurą

jestem z Tobą
    dieta 1500kcal:P

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni