Strona 1 z 31 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 302

Wątek: Moja przyjaźń z Dukanem :)

Awatar Myaza
    Myaza jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Moja przyjaźń z Dukanem :)

widzę, że mój temat się skasował w trakcie awarii więc witam ponownie

Dla przypomnienia: Dietkę zaczęłam 5.07.2010 z wagą wyjściową 94,2 kg. Tak naprawdę to schudłam parę kilo już przed dietą, więc moja sytuacja była naprawdę niewesoła... ;/
    Ale postanowiłam spróbować. Dziś jestem szósty dzień na I fazie diety i mój wynik dzisiejszy to... 90,3! W ciągu 5 dni schudłam 4 kg! A test Dukana mi pokazał, ze schudnę tylko 2 Jest więc dobrze

Od jutra faza druga. Zaczynam od rytmu 5/5 i zobaczymy czy dam radę. Najwyżej zmienię na 1/1 ale nie ukrywam, że 5/5 byłby lepszy ze względu na wyjazdy wakacyjne. No nic, pożyjemy - zobaczymy

Najlepsze jest to, że wszyscy wokół mi mówią, że schudłam choć nie wiedzieli że zaczęłam dietę. Czyli naprawdę coś widać

Miłego dnia wszystkim, idę dalej chudnąć
    A jednak wszystko jest możliwe! (waga na dzień 30.08.2012)

Moja przyjaźń z Dukanem - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Nadhira jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: Moja przyjaźń z Dukanem :)

Trzymam kciuki za powodzenie
    Ja już 3 tygodnie jestem na Dukanie i 7kg mniej
    Od dziś dorzucam do całej diety porcję jeżdżenia na rowerze, więc mam nadzieję, że wyniki będą na prawdę fajne

Awatar Myaza
    Mieszka w
    Warszawa

Dziękuję za wsparcie przyda się
    Od jutra zaczynam druga więc rano zdam raport jaki jest rezultat ostateczny po pierwszej fazie. Nie ukrywam, że bardzo się cieszę na warzywa...

a Tobie Nadhirko gratuluję serdecznie wyniku ładnego 7 kg w 3 tygodnie, ta dieta jest niesamowita ;P Ja też mam nadzieję, że dam radę sporo zejść z wagi, ale boję się jojo. Mam nadzieję, że wytrzymam skrupulatnie 4 fazy i że to moja ostatnia dieta w życiu...

---------- Wiadomość dodana o 10:38 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 00:31 ----------

I faza zakończona z wynikiem - 4,5 kg

A dziś na śniadanie w końcu zjadłam nie sam biały ser z bazylią, ale też z pomidorami i naprawdę to jest niesamowite jak bardzo mi te pomidory smakowały
    Mam też przygotowany na całe 5 dni pasztet z warzyw (seler i marchew) i mięsa (pierś z kurczaka i chuda wołowina) z otrębami. Mniamm!

Awatar Myaza
    Mieszka w
    Warszawa

wróciłam do mojego wątku, jak widzę przeniesionego do pamiętników.
    słuchajcie, po tygodniowym zastoju po rozpoczęciu II fazy, dziś spadek o prawie kilogram! Takie spadki mogą być
    Jednak mój organizm zdecydowanie lepiej reaguje na same proteinki niż PW. Ale może to i dobrze, przecież w książce Dukana jest wyraźnie napisane, że rytm schodkowy chudnięcia jest najlepszy Jem właśnie śniadanko i zaczynam kolejny dzień na dietce. dziś chciałabym też pójść na jakiś spacer, bo powietrze trochę bardziej do przeżycia... Trzymajcie za mnie kciuki!

Awatar SinfulMind
    SinfulMind jest nieaktywny Znany na forum

Hej, hej!

Jasne że trzymamy kciuki! Ja niestety na spacer wybrać się nijak nie mogę bo pogoda tak paskudna, że na samą myśl się wzdragam.

Bardzo ładnie leci Ci waga w dół, zaczęłam dzień po Tobie i mamy podobne wyniki (jeszcze nie aktualizowałam suwaczka). Dziękuję za miłe słowa i wsparcie, to bardzo ważne zwłaszcza na początku. Im więcej pozytywnych bodźców tym bardziej optymistycznie nastawiony człowiek

Również ciągnę rytm 5/5 i też myślałam nad tym, że kiedy dopadnie mnie depresja albo nie będę już wytrzymywała to przerzucę się na 1/1. Czytałam że chudnie się tak samo. Ja jednak lubię odrobinę trudności, stąd 5/5. Tkwi we mnie przekonanie, że jeżeli jest za łatwo to nie może być dobrze.

Ślę całusy i pozdrawiam,

-SinfulMind
    I cel - poniżej 100kg | II cel - poniżej 90kg | III cel - poniżej 80kg | IV cel - 68kg |
    V cel - utrzymać wagę

Awatar Myaza
    Mieszka w
    Warszawa

no właśnie, jako że prawie równo zaczęłyśmy, razem będzie nam lepiej się dopingować
    niestety przede mną najgorsze 2 momenty:
    1. w przyszłym tygodniu jade na mazury na 4 dni. Będę na PW więc może jakos się uda, ale alkohol...
    2 w sierpniu jadę za granicę na 2 10 dni. I tu będzie mega ciężko, bo całe dnie poza domem, nie będzie jak przygotowywać posiłków a i nie zawsze w sklepie trafię coś dla siebie. Nie wiem co robić, nie chcę zepsuć sobie i innym wyjazdu moim "wybrzydzaniem" ale nie chcę też zaprzepaścić diety Obawiam się, że nawe gdybym przeszła na III fazę, to nie byłabym w stanie jej do końca sprostać w obcym kraju (np w restauracjach).

Muszę to jeszcze przemyśleć... czemu nie zaczęłam w styczniu tej diety ;/

Awatar SinfulMind

Nie ma co się dołować, naprawdę.

Na mieście zawsze powinnaś dostać kurczaka z rożna, a w sklepach jogurt, który możesz popijać spacerując czy nawet ser biały, serki wiejskie, wędzone ryby, wędlinę do podjadania itp. Z alkoholem Ci nie pomogę, sama nie piję prawie wcale i nigdy mnie do alkoholu nie ciągnęło. Samozaparcie myślę jest tutaj wskazane.

Dasz radę. Pomyśl sobie że dieta potrwa stosunkowo niedługo i czeka Cię jeszcze tyle lat swobodnego picia i w miarę swobodnego jedzenia, że akurat tym razem możesz zacisnąć zęby i przetrzymać. A wyjazdy pewnie też nie pierwsze i nie ostatnie.

Życzę wytrwałości!

-SinfulMind
    I cel - poniżej 100kg | II cel - poniżej 90kg | III cel - poniżej 80kg | IV cel - 68kg |
    V cel - utrzymać wagę

Awatar pisces
    pisces jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Olsztyn

Cześć dziewczyny, ja z racji swego stanu nie odchudzam się, ale od wczoraj postanowiłam jeść zdrowo -dużo białka, dużo płynów, chude mięsko, zero słodyczy.. zauważyłam, ze popularna stała się dieta Dukana, poczytałam troszkę o niej i uznałam, że pokrywa się ona całkiem z moim jadłospisem i gustem kulinarnym. Mam na myśli fazę stabilizacji oczywiście.. jak myślicie, jeśli będę jeść podobnie to będzie to zdrowy wybór i dostarczę organizmowi wszystkiego co trzeba? I czy jeśli uda mi się, w co wątpię, dotrwać do porodu na tej fazie stabilizacyjnej, to czy potem, po porodzie, faza uderzeniowa zadziała?

Awatar Myaza
    Mieszka w
    Warszawa

no może rzeczywiście nie będzie tragicznie... nie chcę wyjśc na jakąś pijaczkę, chodzi bardziej o piwko jakieś przy ognisku, ale chyba zaopatrzę się w colę light i będę sobie łykać zamiast redsa :P

tak jak pisałam, bardziej boję się o wyjazd zagraniczny bo wiem jak to będzie wyglądało - rano na śniadanie spoko, coś sobie kupię w sklepie (o ile zrozumiem - będzie po francusku napisane ile ma białka a ile węgli :P ) natomiast w ciągu dnia, zwiedzając, nie będzie czasu na wymyślanie miejsca gdzie podadzą coś dietetycznego. Muszę poćwiczyć francuski, ale wątpię, żebym się dogadała z kelnerami :P

Awatar SinfulMind

Na pewno tragicznie nie będzie. Na Mazurach dasz radę spokojnie.

Jeżeli chodzi o wyjazd zagraniczny to kupuj produkty podstawowe jak ser biały, jajka, ryby wędzone można do woli i jakiekolwiek. Sprawdź w słowniku jak po francusku nazywa się 'tłuszcz' i po sprawie.

A kelner chyba zrozumie jak mu powiesz 'chicken', heh...

Dla chcącego nic trudnego, ja w Ciebie wierzę, pora abyś i Ty uwierzyła że się uda. Grunt to nastawienie i plan.

pisces, Dukan w swojej książce pisał o kobietach w ciąży, pożycz albo zakup (jest niedroga) i poczytaj. Albo najlepiej skonsultuj się z lekarzem i zapytaj o opinię.

-SinfulMind
    V cel - utrzymać wagę

Strona 1 z 31 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów