Strona 1 z 126 1 2 3 11 51 101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1259

Wątek: Mały pamiętnik, czyli moje Dukanowe zmagania :)

Awatar Kimiii
    Kimiii jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    1

Domyślnie Zaczynam jeszcze raz, czyli ponowny zrzut kg....

Witam,

Jestem na forum od 2 dni i postanowiłam założyć swój mini pamiętniczek, w którym będę opisywać swoje zmagania i przemyślenia związane z dietą , na której jestem, czyli dieta DUKANA.
    Do diety namówił, a właściwie przekonał mnie i mojego narzeczonego nasz przyjaciel, który na tej właśnie diecie przez 4 miesiące schudł 14 kg! Następnie dowiedziałam się że kuzyn mojego TŻ-a( towarzysz życia ) schudł na tej samej diecie 17kg w 3 miesiące! No i tak to się wszystko zaczęło

Na diecie jestem już od 14 dni gdyby nie to że, w ciągu 10dni pierwszej fazy spadło mi prawie 5kg, chyba bym zrezygnowała, ale tak duży spadek mnie wzmocnił i zmotywował
    Przy drugiej fazie wybrałam program 5/5 czyli 5 dni protein i 5 dni proteiny+warzywa, ponoć jest to trudniejszy program niż 1/1 ale ja lubię wyzwania jutro kończy mi się faza P+W, ale nie martwię się z tego powodu (martwi się jedynie mój TŻ ). Jak na razie waga stoi w miejscu, ale nie martwi mnie to ponieważ wraz z dodaniem warzyw do jadłospisu organizm zaczął przyjmować wodę i jak najbardziej rozumiem ten stan. Dlatego radzę przy P+W nie ważyć się często albo w ogóle przy tym etapie
    Oczywiście piję duuużo wody minimum 2 litry dziennie. No i kawa z chudym mleczkiem bez cukru ( na szczęście lubię kawę bez cukru, a mleczko najchudsze 0,0% tłuszczu.
    Staram się maksymalnie zjeść do godziny 19:00, chyba, że mi coś wypada to max do 20:00.

Mam nadzieję wytrwać tą dietę, bo na prawdę zależy mi na tym, żeby moja waga doszła do 65 kg. W tej chwili jest to 88kg przy wzroście 163cm, wiec jestem pulpecik. żarty, żartami, ale odkąd jestem tak otyła czuje się kiepsko, nic mi się nie chce, częste napady gorąca i w ogóle jest to bardzoooo złe dla mnie otłuszczone serce itp...... Na dodatek tego wszystkiego mam tarczyce, co w cale nie pomaga ( niestety przez chorobę też przybrałam na wadze), ale nie poddaję się i postanowiłam WZIĄĆ SIĘ ZA SIEBIE!!!!!! I mam nadzieję, że KOCHANE będziecie mnie w tym wspierać, motywować i doradzać w ciężkich chwilach.

Będę tu zamieszczać również przepisy które będę stosować w diecie......

Trzymajcie kciuki żebym wytrwała :*:*:*:*:*.......
    Ostatnio edytowane przez Kimiii ; 18-08-2011 o 06:13 Powód: Zmiana nazwy profilu

Awatar asiawoj1974
    asiawoj1974 jest nieaktywny Sławny na forum

Domyślnie Odp: Mały pamiętnik, czyli moje Dukanowe zmagania :)

no to ja trzymam kciuki.
    Będę zaglądac i wspierac jakby co/
    Mnie samej to forum baaardzo pomaga, wiec nie ma ze się nie uda. Musi sie udac
    powodzenia

Awatar Kimiii
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    1

Miło mi że ktoś zajrzał I dziękuję :* Właśnie byłam na krótkim spacerze z moim pieskiem, mieszkam w Warszawie, ależ tu dzisiaj cieplutko

prazaneczka jest nieaktywny Nowy na forum
    Wpisy na blogu
    4

Trzymam kciuki i będę zaglądała na forum, więc proszę mnie nie zawieść !!
    Czy możesz opisać przykładowy jadłospis na Dukanie, ja próbowałam Dukana kilka dni, ale jedzenie jajek i wędliny mi się znudziło, dodatkowo brzydko mi pachniało z buzi.

Ale takie efekty jak twoje zachęcają mnie do spróbowania ponownie.

Mój wujek przez 3 miesiące na Dukanie stracił 17 kg i trzyma się dalej, więc można

na diecie znowu od 28 lutego 2011
    I etap - do 70 kg, II etap - do 65 kg, III etap - do 60 kg

olenka814 jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez Kimiii Zobacz posta
    10dni pierwszej fazy
    jak to przeczytałam to zbladłam.... 10dni...robiłaś test Dukana, konsultowałaś ta dietę z lekarzem?
    orientuję się w tej diecie trochę i 7 dni to jest juz maks może 8....
    ale 10???

życzę abyś dotarła do celu ale uważaj na zdrowie...idealna waga to nie wszystko

pozdrawiam

Awatar Kimiii
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    1

Tak wszystko skonsultowałam, zrobiłam odpowiednie badania i lekarz pozwolił, a właściwie zezwolił na tak rygorystyczne zaczęcie diety Także się nie martwcie o to. Ale dziękuję za troskę. A ponieważ w książce napisane jest iż jeżeli chcę zgubić 20 kg faza pierwsza powinna trwać od 8-10 dni, wiec wybrałam dłuższy okres.

Jeżeli chodzi o jadłospis pierwszej fazy hmmmm..... nie bardzo pamiętam, ale wysilę moje szare komórki, bo tak z rana ciężko

Śniadanie:
    3 plasterki wędliny konserwowej, lub z indyka
    serek wiejski
    LUB
    jajecznica

Obiad
    albo grillowany kurczak
    albo grillowana rybka
    na przystawkę surimi i chudy twarożek posypany pieprzem

Kolacja
    zazwyczaj to co na śniadanie

A jeżeli chodzi o zapach z ust, to jest normalne przy tej diecie.... zalecam dużo gumy oczywiście bez cukrowej do żucia

Awatar asiawoj1974
    asiawoj1974 jest nieaktywny Sławny na forum

witam
    Dobrze że konsultowałas dietke z lekarzem. Zdrowie jakby nie patrzec najwazniejsze
    Miłego dnia

Awatar Kimiii
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    1

No jasne że zdrowie najważniejsze. Dzięki i miłego dnia

---------- Wiadomość dodana o 09:29 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 09:14 ----------

Dzisiaj na śniadanko tylko serek wiejski z odrobiną soli i pieprzem No kawusia duuuża

Awatar ZielonkawaTruskawa
    ZielonkawaTruskawa jest nieaktywny Znany na forum

Witaj Trzymam kciuki za powodzenie diety Ciekawa jestem bardzo efektów i napewno wpadne czasem zajrzeć jak Ci idzie Powodzenia :*

Awatar Kimiii
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    1

ZielonkawaTruskawa Bardzo dziękuję i zapraszam

Ponieważ mam dziś wizytę dawno nie widzianej koleżanki z byłej pracy postanowiłam uraczyć ją jakąś słodyczą i upiekłam MARMURKOWE CIASTO A'LA DUKAN

4 jaja(2 żółtka 4 białka)
    1 łyżka skrobi kukurydzianej
    2 łyżeczki zmielonych otrębów (u mnie pszenne bo skończyły mi się owsiane)
    szczypta soli
    1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    odrobina mleka (jakieś 1-2 łyżki)
    i czubata łyżka kakao (mogą być 2 )
    aromat (u mnie migdałowy ale według uznania)
    3 tabletki słodzika (też według uznania)

Wszystkie składniki oprócz KAKAO zmiksować aż uzyska się kremową masę. 2/3 masy wylać do foremki uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie foremka silikonowa więc bez papieru). Do reszty masy dodać kakao i wylać do foremki, masy zmieszać lekko ze sobą patyczkiem włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 20 minut. Ostudzić i jeść !!

SMACZNEGO:*

Strona 1 z 126 1 2 3 11 51 101 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów