Witam,
Jestem na forum od 2 dni i postanowiłam założyć swój mini pamiętniczek, w którym będę opisywać swoje zmagania i przemyślenia związane z dietą , na której jestem, czyli dieta DUKANA.
Do diety namówił, a właściwie przekonał mnie i mojego narzeczonego nasz przyjaciel, który na tej właśnie diecie przez 4 miesiące schudł 14 kg! Następnie dowiedziałam się że kuzyn mojego TŻ-a( towarzysz życia ) schudł na tej samej diecie 17kg w 3 miesiące! No i tak to się wszystko zaczęło
Na diecie jestem już od 14 dni gdyby nie to że, w ciągu 10dni pierwszej fazy spadło mi prawie 5kg, chyba bym zrezygnowała, ale tak duży spadek mnie wzmocnił i zmotywował
Przy drugiej fazie wybrałam program 5/5 czyli 5 dni protein i 5 dni proteiny+warzywa, ponoć jest to trudniejszy program niż 1/1 ale ja lubię wyzwania jutro kończy mi się faza P+W, ale nie martwię się z tego powodu (martwi się jedynie mój TŻ ). Jak na razie waga stoi w miejscu, ale nie martwi mnie to ponieważ wraz z dodaniem warzyw do jadłospisu organizm zaczął przyjmować wodę i jak najbardziej rozumiem ten stan. Dlatego radzę przy P+W nie ważyć się często albo w ogóle przy tym etapie
Oczywiście piję duuużo wody minimum 2 litry dziennie. No i kawa z chudym mleczkiem bez cukru ( na szczęście lubię kawę bez cukru, a mleczko najchudsze 0,0% tłuszczu.
Staram się maksymalnie zjeść do godziny 19:00, chyba, że mi coś wypada to max do 20:00.
Mam nadzieję wytrwać tą dietę, bo na prawdę zależy mi na tym, żeby moja waga doszła do 65 kg. W tej chwili jest to 88kg przy wzroście 163cm, wiec jestem pulpecik. żarty, żartami, ale odkąd jestem tak otyła czuje się kiepsko, nic mi się nie chce, częste napady gorąca i w ogóle jest to bardzoooo złe dla mnie otłuszczone serce itp...... Na dodatek tego wszystkiego mam tarczyce, co w cale nie pomaga ( niestety przez chorobę też przybrałam na wadze), ale nie poddaję się i postanowiłam WZIĄĆ SIĘ ZA SIEBIE!!!!!! I mam nadzieję, że KOCHANE będziecie mnie w tym wspierać, motywować i doradzać w ciężkich chwilach.
Będę tu zamieszczać również przepisy które będę stosować w diecie......
Trzymajcie kciuki żebym wytrwała :*:*:*:*:*.......