Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Nie ma lekko...

aidacara jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Inowrocław

Smile Nie ma lekko...

Witam Szanowne Forumowiczki i Forumowiczów.
    Teraz powinienem napisać ,że będę na dukanie, że od dziś uprawiam sport 6 razy w tygodniu,że zero alkoholu, pizzy, kebabów itp, że nie poddam się. Niestety nie będę tak pisał gdyż byłoby to nieuczciwe wobec Was. Wiele blogów o odchudzaniu zaczyna się od listy zakazów i ograniczeń lub od tego, że jestem na dukanie, itp. Będę opisywał swoją walkę z nadwagą przeplataną sukcesami i porażkami. Jestem grubym (173cm i 90 kg) 30 latkiem, ojcem, mężem, który w październiku podjął decyzję o zmianie trybu odżywiania - celowo piszę o "zmianie trybu odżywiania" gdyż słowo dieta jakoś mnie nie przekonuje - oznacza coś co się za jakiś czas skończy się i powrócę do "normalności"...
    A więc w październiku waga wskazywała 97kg a obecnie 90kg więc coś udało się osiągnąć.
    Oczywiście nie jest to dużo ale jeżeli weźmiemy pod uwagę fakt,że osiągnąłem to bez katowania się, odmawiania sobie wszystkiego, bez efektu jo-jo to chyba całkiem nieźle.

Teraz czeka mnie kolejny etap, zejście do poziomu 75 kg taki jest mój cel. Daję sobie czas do końca 2011 roku. Oczywiście jeśli uda się szybciej to będzie super ale wiecie sami jak to jest ( jojo )... poza tym odchudzanie to nie wyprzedaż w Media Markt pośpiech nie jest wskazany. Rozbijam cel na poszczególne etapy tj. 85, 80, 75 kilogramów - wydaje mi się to rozsądne i łatwiejsze do realizacji. Moje odżywianie składa się z 4-5 posiłków dziennie, pokarm obfituje w białka ale nie jest to dukan ( jakoś mnie nie przekonuje ), oprócz tego drób, ryby, lekkie wędliny, warzywa w formie surówek, itp, pieczywo tylko ciemne pełnoziarniste 1-2 kromki dziennie posmarowane jogurtem Bałkańskim zamiast masła - polecam. Gorzały nie piję, browar - założenie jest takie, że tylko w weekend 2 piwa.Staram się to celebrować, pić powoli, dobrej jakości piwsko. Słodycze podobnie jak browar tylko niedziela - 1 kawałek ciasta lub jakieś lody. Moją słabością jest cola obecnie w wersji light lub zero. Chciałbym nie pić wcale ale jak na razie to cola jest górą...Niestety idą święta i będzie ciężko ale z drugiej strony asceza nie jest wskazana więc trzeba będzie umiar zachować... Pozdrawiam ciepło z zaśnieżonego Inowrocławia.

Ps. Jutro napiszę coś o motywacji i nastawieniu , które jest kluczowe.
    aidacara

Na drodze do bycia szczuplejszym...

Awatar sarahaha
    sarahaha jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Odp: Nie ma lekko...

Widzę, że do "walki" z kg podchodzisz w sposób przemyślany i z głową i brawo za to. Również uważam, że nie od razu Rzym zbudowali a więc nawet drobne sukcesy zawsze są sukcesami i widzę, że już nie małe postępy osiągnąłeś czego gratuluję, oby tak dalej. Święta jak to święta kusiły i kusić będą ważne aby zachować umiar, ale wierzę, że Ci się uda!! Trzymam kciuki i życzę osiągnięcia kolejnego założonego celu Czekam również na kolejne posty jak Ci idzie
    Saraa

Awatar usia
    usia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków
    Wpisy na blogu
    5

Świetnie, podoba mi się Twój wpis. Miło się cyzta, czuję, że jak będziesz w taki sposób pisał, będą fanką Twojego wątku. Powodzenia i wytrwania zatem życzę i przebrnięcia przez święta "niepokonanym"

Cel I - 70 kg - 31.01.2011 ; Cel II - 67 kg; Cel III - 63 kg; Cel IV - 60 kg; Cel ostateczny - 58 kg

Awatar awosss1
    awosss1 jest nieaktywny Znany na forum

Witam
    dasz rade - spokojnie , każdy facet podchodzi do diety ind. inaczej niż kobiety my nie mamy@ i to jest ten+

pozdr. i powodzenia
    I FAZA - od 27,06.09
    II FAZA- poczatek 6,07,
    III Faza - 01,05,2010

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów