Strona 1 z 16 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 158

Wątek: Romans Dukana z niedoczynnością tarczycy czyli jak Mamuśka wraca do formy

Awatar Anusia475
    Anusia475 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Ciechocinek

Domyślnie Romans Dukana z niedoczynnością tarczycy czyli jak Mamuśka wraca do formy

Witam wszystkich mam na imię Ania , jestem bardzo szczęśliwą mężatką i mamą dwójki najukochańszych Łobuziaków na Świecie- Dawida (3,5r) i Amelki (6miesiecy).
    Druga ciąża oprócz wielu radości i szczęścia przyniosła mi również (podobnie z reszta jak i pierwsza ) prawie 30kg nadbagażu. Z jakieś 10 kg straciłam w czasie porodu(swoją drogą to najlepsza dieta jaką znam w ciągu 12 godzin 10kg? ) reszty niestety muszę pozbyć się sama

I tak zostało mi jakieś 15kg niestety przeszkadza mi niedoczynność tarczycy którą niedawno zdiagnozowałam....

Także niebawem, myślę ze tak w połowie marca zaczynam walkę o samą siebie i mój powrót do formy.......

Pozdrawiam wszystkich Ania

TU MNIE ZNAJDZIECIE:nowa ja i tarczyca

Awatar suslak
    suslak jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Domyślnie Odp: Romans Dukana z niedoczynnością tarczycy czyli jak Mamuśka wraca do formy

życzę powodzenia w walce ja dukam sobie już czas jakiś więc będę wpadać z pomocną radą jak będzie trzeba i obowiązkowo wsparciem
    To ja
    Łork in progress pliz łejt

Awatar Anusia475
    Mieszka w
    Ciechocinek

Domyślnie Odp: Romans Dukana z niedoczynnością tarczycy czyli jak Mamuśka wraca do formy

Witam i dzięki za odwiedzinki....
    no ja jeszcze nie zaczęłam cały czas się zbieram a mam przed sobą jeszcze 18-stkę w rodzinie 5 marca więc przed nie będę wchodziła bo wiem z doświadczenia ze to nic nie da bo i tak się złamie na imprezie

pozdrawiam i oczywiście zapraszam

Awatar emotion_sickness
    emotion_sickness jest nieaktywny Znany na forum

Anusia witam,
    ja tez mam niedoczynnosc tarczycy
    i do tego autoimmunologiczne zapalenie tarczycy czy jak to sie tam nazywa, ale lepiej nie zwalac na to winy...
    tylko wziasc sie za siebie bez marudzenia :P
    Powodzenia, i czekam na pierwsze rapociki

Cel I: Wyznaczac sobie realne cele
    Cel II: W koncu osiagnac zalozony cel ;P

Awatar Anusia475
    Mieszka w
    Ciechocinek

Cytat Zamieszczone przez emotion_sickness Zobacz posta
    Anusia witam,
    ja tez mam niedoczynnosc tarczycy
    i do tego autoimmunologiczne zapalenie tarczycy czy jak to sie tam nazywa, ale lepiej nie zwalac na to winy...
    tylko wziasc sie za siebie bez marudzenia :P
    Powodzenia, i czekam na pierwsze rapociki
    ciesze się więc ze będę miała się kogo poradzić w kwestii choroby....jakie bierzesz leki? ja na razie EuthyroX N50 i wogóle moja choroba to świeża sprawa zdiagnozowana na koniec tamtego roku i tabletki biorę dopiero 2 tygodnie?
    czy to nie za wcześnie w moim przypadku na tę dietę?
    pozdrawiam

Awatar emotion_sickness

Na diete nigdy nie jest za wczesnie
    Jest nam ciezej zeszczuplec, ale jesli tylko sie za to wezmiemy tak jak trzeba nie glodzac sie, tylko ladnie jedzac odpowiednia ilosc kalorii i cwiczac te 3-4 dni w tyg chociaz to tez sie uda

Kiedy masz nastepna kontrole lekarska? Jakie mialas wyniki tsh i ft4 ? Bardzo zle ?
    Ja bralam Letrox, ale teraz tez biore EuthyroX, 75, zaczelam od 25, ale z kazda wizyta lekarka musiala podnosic dawke na wieksza. Moja mama bierze 150 8)

Awatar Anusia475
    Mieszka w
    Ciechocinek

witaj Tsh miałam bardzo złe 66.3 nie pomyliłam sie pisac takie właśnie mam
    za jakieś dwa miesiace ide do endo i przed ta wizyta mam zrobić tsh i to drugie t4 czy cos tam.... z usg wynika ze nie mam guzków na szczescie mam powiekszona i tyle....to moje pierwsze tabletki i pierwsza dawka nastepna ma byc wieksza...

mam nadzieje ze da mi sie schudnać bo przeraża mnie perspektywa jeszcze przytyci....
    nie umie życ w tym rozmiarze jeszcze tylko 18 w sobote i od poniedziałku w ryzach Dukana

pozdrawiam

Awatar emotion_sickness

to spore tsh faktycznie.
    ja mialam tez anrtyciala tpg i t9, t9 przekroczylo mi jakies 15 razy niz norma, tpg jakies 100 razy :/ Co i tak lekarka powiedziala ze tragedii nie ma.
    Ja guzkow tez nie mialam na poczatku, tylko 'zacieki' - ale sama powiedziala ze jak zaczne bracx leki to mi sie guzki zrobia, i ze to normalne. tylko teraz w list. okazalo sie ze guzki rosna irosna... [w 1,5 roku urosly 3krotnie] wiec mialam w listopadzie biopsje... wynikow jeszcze nie znam :P

Anusia napisalas :''''przeraża mnie perspektywa jeszcze przytyci....'''' - nie wiaz choroby tarczycy z tyciem, co prawda jest nam ciezej z trzym,aniem wagi, latwiej tyyjemy a gorzej kilogramy zrzucic, ale POD zadnym pozorem nie obwiniaj tarczycy. Dopuki nie zaczniesz winic samj siebie nie bedziesz umiala zawziasc sie w sobie i zaczac walczyc !!!

Awatar Anusia475
    Mieszka w
    Ciechocinek

Cytat Zamieszczone przez emotion_sickness Zobacz posta
    Anusia napisalas :''''przeraża mnie perspektywa jeszcze przytyci....'''' - nie wiaz choroby tarczycy z tyciem, co prawda jest nam ciezej z trzym,aniem wagi, latwiej tyyjemy a gorzej kilogramy zrzucic, ale POD zadnym pozorem nie obwiniaj tarczycy. Dopuki nie zaczniesz winic samj siebie nie bedziesz umiala zawziasc sie w sobie i zaczac walczyc !!!
    i tu chyba uchwyciłaś sedno....
    nie wiem co mam robić byłam dzisiaj u lekarza ogólnego chciałm skierowanie na mocz i morfologie zżeby zrobić przed dieta a on powiedział ze mi nic nie da miałam robione wyniki w grudniu cholesterol będziemy badać dopiero jak się tsh unormuje bo i tak przy takim wyniku mam dobry. I powiedział mi jeszcze zebym nie robiła żadnych głupot i nie przechodziła na diety bo rozleguluje sobie hormony najpierw muszę unormować tsh to zaczne wtedy chudnąc - to są jego słowa....
    i nie wiem co mam robić może on ma racje że powinnam poczekać ty chorujesz i leczysz sie już dłuższy czas ja jestem na początku drogi....nie wiem słyszałaś może o jakiś takich przypadkach jak ja?///

a to drugie badanie to ma być a/TP0 wiesz moze co to jest mam tak napisane na skierowaniu to i tsh

Awatar Anusia475
    Mieszka w
    Ciechocinek

no i cóż chyba zacznę pisać sama do siebie
    cały czas bije sie z myślami co mam zrobić chce iść bardzo na diete mam już dosyć swojej wagi ale boję sie konsekwencji których tak na prawdę nie znam....
    pozdrawiam

Strona 1 z 16 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów