Szanowni Twórcy,
dieta.pl a w szczególności dziennik kalorii był wsparciem w moich wielu już podejściach do diety. Za to serdecznie i z całego serca dziękuję. Ostatnio zaczęłam znów z niego korzystać i mimo, że uważam że to najlepszy tego typu dziennik w sieci nasunęło mi się parę pomysłow na jego ulepszenie. Sama zajmuję się ciągłym doskonaleniem i z doświadczenia wiem jak takie propozycje mogą być cenne. Więc pozwolę sobie (a co mi tam) i tradycyjnie - wypunktuję:
1) tworzenie zestawów z kilku produktów to świetne rozwiązanie które wiele ułatwia, jednak przydałaby się możliwość edycji i/lub usunięcia już stworzonego zestawu (jeśli coś się zmienia niewiele - np redukujemy tylko ilość jednego składnika trzeba tworzyć nowy zestaw, a po co zaśmiecać);
2) nie ma możliwości podglądu produktów wchodzących w skład zestawu, a nazwy niektórych zestawów są tak lakoniczne, że nie sposób sie domyśleć. Zwykła lista z ilościami by wystarczyła;
3) zestawy w podglądzie mają super wykresy oraz opisane plusy/minusy dotyczące zawartości tłuszczów, białek wapnia,itd. Takie same analizy dla wszystkich produktów spożytych w ciągu dnia pomogłyby skorygować błędy diety. Gdyby taki wykres znajdował się gdzieś obok listy rzeczy, które jadłam w ciągu dnia następnego dnia mogłabym spróbować wyrównać niedobory, poszukać zamienników dla planowanych posiłków, widziałabym też czy nie mam tendencji do jedzenia np. tłusto. Taki wykres można by też wzbogacić o najprostszą analizę utrzymania właściwych "proporcji na talerzu" (ilości białek, węglowodanów, warzyw/owoców) oraz o analizę dłuższych okresów - np tygodnia.
4) mnie na pewno pomogłaby też możliwość kontroli ilości wypijanych płynów - ja mam z tym problem ponieważ zwykłam pić zbyt mało.
Propozycji sporo. Wiem - to nie jest "koncert życzeń" ale mam nadzieję, że do czegoś się to przyda.

Ach i jeszcze jedna rzecz - maila tego planowałam wysłać do Państwa poprzez formularz kontaktowy jednak ograniczenie ilości znaków do 500 to uniemożliwiło. Po co to ograniczenie? Czy forum to jedyne narzędzie kontaktu z Państwem gdy chce się napisać coś więcej niż "lista produktów nie działa"?

Dziękuję, Klaudia