Ostatnio edytowane przez deaila ; 10-11-2011 o 09:12
. Makaron z cukini
Naprawdę super!
PRZEPIS:
Makaron z cukini. Cukinie pokroiłam w dosc grube długie paski i ugotowałam z sola.
A sos:
mięso z indyka
cebulka
papryka żółta i czerwona
pieczarki
pomidowy z puszki
przyprawy
I już
---------- Wiadomość dodana o 08:52 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 08:51 ----------
Ptasie mleczko z herbacianą galaretką.
PRZEPIS: Plantynki
1/3 szkl wrzatku
1 czubata lyzka zelatyny
kilka kropel aromatu
1 duzy jogurt naturalny
słodzik wg uznania
Miksujemy jogurt, rozpuszczamy zelatyne i slodzik we wrzatku i studzimy... ostudzone powoli wlewamy do jogurtu i miksujemy dalej. Dodajemy armoat i znow miksujemy. Ja zrobiłam jeszcze galaretkę Wylac do pucharkow i do lodowki.
Smacznego
A to sobotni sernik
PRZEPIS:
80dag twarogu 0%
6 białek
6 żółtek
3 łyżki mazeiny, ale przez nią raczej rzadko go robię
2 łyżki słodziku
kilka kropli aromatu
1 szkl mleka 0,5 %
Twaróg zmielić, dodać żółtka, słodzik, skrobię i aromat. Wymieszać, dodać mleko, wymieszać. Ubić białka i delikatnie wymieszać z masą. Wylać do formy wyłożonej papierem. Piec 60-70min. 1 180 stopniach.
Ja jeszcze przed wlaniem na blaszkę ( tortową ) rozdzieliłam ciacho na pół i do jednej z czesci dodałam kakao....
Cały sekret w puszystosci tkwi w dobrze ubitej pianie
mozna z pol porcji zrobic smak kakaowy z odrobina kakaa
Czekoladowe nalesniki z serem.
Naprawde swietne mmmmmmmmmmmm
PRZEPIS:
1 jajo
łyzka kakao
słodzik
aromat waniliowy
2 łyzki serka homo
łyzeczka proszku do pieczenia
Wszystko miksujemy. I ja dosłownie kładłam masę na zwykły talerz, tak no 2 łyzki tej masy i do mikrofali na 3 min....
masa wtedy powinna sie rozejsc po całym talerzu, tworząc naleśnik. Jesli bedzie ciacho za lepkie z wierzchu to wrzuc jeszcze na minutke.
Mi od talerza ładnie placek odszedł i nie przejmuj sie ze od spodu bedzie troche wilgotny
MiniMufiny
PRZEPIS:
Muffinki:
4 łyżki otrąb pszennych
8 łyżek otrąb owsianych
4 zółtka
4 łyżki serka (ja daję homo)
1 łyżeczka słodziku ( ja daję 1 łyżkę)
1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia
jakiś aromat (np. Aromat orzechowy )
wymieszać
ubić pianę z pozostających białek
wymieszac
Nałożyć do foremek na muffinki i piec 30 min w 170 stopniach.
Smacznego
---------- Wiadomość dodana o 08:46 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 08:45 ----------
Placuszki z cukini.... Sekretem ich smaku jest: przyprawa do ziemniaków
PRZEPIS:
1 srednia cukinia
1 jajo
1 łyzka otrab
1 łyżka skrobii
koniecznie- przyprawa do ziemniaków ( CAŁY SEKRET SMAKU )
Wszystko zmiksowałam i na teflon
"Kinder kanapka"
PRZEPIS:
Ciasto:
6 białek
6 żółtek
1 łyżka jogurtu
4 łyżki słodzika
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
kakao
Mieszamy składniki. Zmiksowane białka dodajemy na końcu. Pieczemy na dużej blaszce 1h na 180 stopni.
Krem:
12 łyżek mleka w proszku
4 łyżki słodzika
10 kropli aromatu śmietankowego
ok 4 łyżki mleka płynnego
Upieczone ciasto przecinamy na pół. 1 połowę smarujemy kremem, 2 skalpujemy. Wstawiamy do lodówki na 30min. Kroimy na porcje...
Smacznego
"tortilla"
PRZEPIS:
1/2 kg mieska mielonego
1/2 małej cebulki
1 małe jajko
przyprawa do kebaba
wszystko wymieszać uformowac płaskie kotleciki (wyszły mi 4) i grillowac na grillu elektrycznym lub na teflonie (ja grilowałam w kombiwarze)
bułka dukanowa:
1łyżka otrąb pszennych
2łyżki otrąb owsianych
jajko
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka serka homo
białko ubić na piane dodać zmielone otręby żółtko proszek i serek wymieszac i smażyc na teflonie 3 placuszki(dzieki ubitej pianie są pulchne)
sos musztardowo-czosnkowy:
1/4 serka homo
2-3 łyżki jogurtu
1 płaska łyżeczka musztardy
szczypta przyprawy tzatziki
Uśmażyłam dwa duże placki.... W każy posmarowałam sosem, starłam ogórka korniszonka na tarce, włożyłam mięsko i hop siup
---------- Wiadomość dodana o 08:56 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 08:52 ----------
juz
Ostatnio edytowane przez Justys1920 ; 10-11-2011 o 09:02
Zaraz pewnie admin albo modek pousuwa te przepisy, pisząc, ze jest na przepisy osobny wątek
ale oni tu rzadko zaglądaja, wiec moze sie uda
Ostatnio edytowane przez deaila ; 10-11-2011 o 09:12
Ja myślę,że jednak każdy tu obecny daje dobry przykład,bo mimo wzlotów i upadków ,jest i dalej trwa przy diecie/no może troszkę zmodyfikowanej/
Może to i dobry pomysł,ale przypominam,że jest oddzielny wątek tylko przepisom poświęcony.Ktoś mi kiedyś zwrócił uwagę jak dałam propozycję zamieszczania co ciekawszych przepisówNo ale jak widac czasy się zmieniają.
Muszę Wam powiedzieć,że mnie do tego wątku przyciągnęło właśnie to,że poza dietą były te różne pierdółki.
Wszak nie tylko dietą człowiek żyje.
W/g mnie nie doprowadzimy do polepszenia sytuacji jeśli tylko o diecie będzie się pisało,bo wtedy ile stron dziennie może być1-2 maks.
Chyba,że zaczniemy od co dziennego sprawozdania co wczoraj jedliśmy jaka waga itp.
Justynko bardzo Ci dziękuję za powiadomienia
Nie pisałam na pw,bo miałam wczoraj akcję z ganianiem jastrzębia i reanimowaniem kogutka,którego zaatakował.Sorki
Cave me domine ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo - Boże, strzeż mnie od przyjaciół, z wrogami poradzę sobie sam. Kardynał Richelieu.
U mnie w poście już nie ma miejsca wiec ja już nic nie dokleje...
Jeżeli przspisy tutaj nie moga być to kuźwa o czym mamy o diecie pisać????jesli na przepisach ona bazuje.....ja jako nowa szukałam własnie na poczatek przepisów...
Mamy pisac jak kazdy wpierdziela słodycze, podjada chleb pije w kazdy weekend????
chcialam zaczac cos na stary wzór ale jak widać chyba na prawde moje checi na nic sie nie zdadzą, jak poparcie zostało gdzies w przeszłosci...
Wracam w takim razie do pracy....bo tylko to zostało.......