Strona 1 z 51 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 503
Like Tree383Lubią to

Wątek: II faza diety proteinowej Dukana - Część 9

admin jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Wrocław
    Wpisy na blogu
    23

Domyślnie Odp: II faza diety proteinowej Dukana - Część 8

To jest kontynuacja wątku: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

admin jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Wrocław
    Wpisy na blogu
    23

Domyślnie Odp: II faza diety proteinowej Dukana - Część 7

To jest kontynuacja wątku: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar Emilcia55
    Emilcia55 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Zawiercie

Witaj Bulinko!
    Najważniejsze to nie poddawać się. Zastoje są, ale spadki też:). I to dla tych spadków udaje się nam przetrwać zastoje...
    Początek diety 28.08.2012 IV faza od 24.05.2013

jandia jest nieaktywny Znany na forum

a, nie zła, po to tu jesteśmy my, czwóreczki, żeby marudzić, a każdy wybierze dla siebie co uzna za stosowne

Dla mnie argument "święta są raz w roku" również jest nieco od czapy. Wielkanoc też jest raz w roku, i majówka z imprezkami jest raz w roku, i urodziny własne/przyjaciół/rodziny są raz w roku. Nic dwa razy się nie zdarza, a już takie wesela to w ogóle... W ten sposób można rozwalić każdą dietę i wytłumaczyć rozsądnie brzmiąco każde odstępstwo.

Byłam na II 7 miesięcy. W tym czasie były różne ważne okazje, komunie, grille, wyjazdy służbowe i prywatne, imprezy. Okazja okazją, a dieta dietą. Duch świąt to nie tylko żarcie, a nawet stanowi ono mniejszą część A po trzecie, dziś to nie 25 lat temu, wszystko można zjeść o dowolnej porze roku, może poza tatarską w lecie. Wiem, wiem, inaczej smakuje.
    Jasne, że tragedia się nie stanie, nie utyje się 10 kilo w dwa dni, ani nawet 5, ale moim zdaniem dobrze jest przemyśleć parę rzeczy:

- odpuszczenie sobie raz, w dodatku na dwa dni, może się skończyć popłynięciem, uniemożliwić powrót do diety. Tego typu okazje i odpuszczanie sobie to jedna z wielu pułapek, przez które ludzie się w odchudzaniu wykładają.
    -2 dni szaleństwa, a potem miesiąc zastoju i walki z na nowo rozbudzonymi (i to z grubej rury, a nie jak po ukradkowym kęsie czegoś tam zjedzonego pod wpływem impulsu) apetytami to nie jest nierealny scenariusz. Jeśli jednak się sprawdzi, to odejście motywacji w siną dal jest prawie pewne. Zginie jak buty Antka w Paryżu.

Zapytajcie więc siebie, czy warto. Odchudzanie i tak jest najeżone mnóstwem pułapek, w tym przebiegłością naszego własnego organizmu. I nie piszemy tego, żeby kogokolwiek umoralniać, zrobicie, jak zechcecie. Piszemy to, żeby Was przestrzec, bo przez tych parę lat dość się napatrzyłyśmy na porażki, zarówno na forum, jak i w realu. I argumenty "nie samą dietą człowiek żyje", "dieta jest dla nas, a nie my dla diety", "ten jeden raz nic się nie stanie" znamy na pamięć, czytałyśmy je wiele razy, i wiele razy patrzyłyśmy, jak osoby ich używające znikają z forum, i wracają z jojo w promocji. Spektakularne sukcesy i równie spektakularne upadki. Po prostu chciałabym oszczędzić tego każdemu, kto się napracował nad efektem. Tym wszystkim "jednym razom" trzeba będzie stawiać czoło przez resztę życia, a będzie ich mnóstwo. Będzie trudniej, niż na dwójce, która, nawet jeśli długa, nie trwa wiecznie i, jak mawia doktorek, powinna się zdarzać raz .
    Statystyki odchudzania są bezlitosne. Pomyślcie o tym, zanim dla chwili przyjemności zaryzykujecie ogromny wysiłek włożony dotąd w dietę.

Naskoczylas na mnie jak bym to ja jadla a Ty tyla!Jestem swiadoma swojej decyzji !!!!
    Dziewczyny dziékuje za szkole nie sadzilam ze zostane az tak zle osadzona albo dieta albo..... itd.Pewnie nie jedna siégnie w swieta po cos zakazanego!nie jedna zlamie regule diety bo nie wierze ze wszystkie siedzac przez swiéta bédá jadly tylo dukanowo malo tego pewnie i bedzie alkohol!!!Wczesniej i Wam sié zdazaly odstepstwa i nie raz zdaza tak ze nie rozumiem skada az taki atak .Ciesze sié z tego co osiágnelam i zdaje spobie sprawe ze nie bylo latwo tym bardziej ze jem prawie jedno i to samo ze wzglédu ze jestem malo miesozerna tak ze to jest swiadoma decyzja.
    Sona masz racje z ta 3 fazá ale tak na dzien dobry uczta?!wiem ze po takim postowaniu moze byc ciezko sié ograniczyc i zjesc 2/3 pierogo nie siégajác po wigilijny deser tak ze byla by to 3 faza przezarta wiec wole nazwac to grzeszeniem i wróce spowrotem na 2 bo nie che 3 zaczynac z nadwyzká i starac sié to zgubic.
    olakra1 and malenq like this.
    start 24.08.2011 13.03.2013 3 faza waga 58,2kg

Awatar madzioreck
    madzioreck jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Na nikogo nie naskakuję ani nikogo nie osądzam, nie wiem, gdzie to wyczytałaś w mojej wypowiedzi, jaki atak?! Wydawało mi się, że wstawiłam dość uśmiechów i jasno określiłam cel mojej wypowiedzi - przestrzec i oszczędzić zawodu. Proponuję ochłonąć, przeczytać spokojnie jeszcze raz i uwierzyć w dobre intencje.
    Ale może ja po prostu celnie trafiłam i stąd ten wybuch złości.

Cytat Zamieszczone przez jandia Zobacz posta
    Pewnie nie jedna siégnie w swieta po cos zakazanego!nie jedna zlamie regule diety bo nie wierze ze wszystkie siedzac przez swiéta bédá jadly tylo dukanowo malo tego pewnie i bedzie alkohol!!!Wczesniej i Wam sié zdazaly odstepstwa i nie raz zdaza tak ze nie rozumiem skada az taki atak .
    Jestem 2 lata po II fazie, ale nie, nie zdarzały mi się w jej trakcie odstępstwa. Może to klucz do sukcesu, zamordyzm wobec siebie, bo szczęśliwie od ponad 2 lat trzymam wagę. Ale to prawda, niejedna osoba robiła odstępstwa, i prawda też, że do fazy IV niewiele nas dotrwało. Róbta jak chceta, wesołych świąt, po dukanowemu czy nie
    Ostatnio edytowane przez madzioreck ; 23-12-2012 o 23:52
    olakra1 lubi to.
    I faza od 06-11 kwietnia 2010, -4,5kg
    II faza - 12-04-2010 do 06-11-2010

Awatar Goldwingerka1800
    Goldwingerka1800 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Dziki Zachód

Cytat Zamieszczone przez jandia Zobacz posta
    nie jedna zlamie regule diety bo nie wierze ze wszystkie siedzac przez swiéta bédá jadly tylo dukanowo malo tego pewnie i bedzie alkohol!!!Wczesniej i Wam sié zdazaly odstepstwa i nie raz zdaza tak ze nie rozumiem skada az taki atak
    Cytat Zamieszczone przez madzioreck Zobacz posta
    Jestem 2 lata po II fazie, ale nie, nie zdarzały mi się w jej trakcie odstępstwa. Może to klucz do sukcesu, zamordyzm wobec siebie, bo szczęśliwie od ponad 2 lat trzymam wagę. Ale to prawda, niejedna osoba robiła odstępstwa, i prawda też, że do fazy IV niewiele nas dotrwało. Róbta jak chceta, wesołych świąt, po dukanowemu czy nie
    I mi nigdy nie zdarzyły się odstępstwa , bo na diecie się jest, a nie bywa się.
    Zgadzam się z Madzioreck w 100%, szkoda, że tak opacznie to pojmujesz jandia, Twój wybór.
    Życzę Wam wszystkim dwójeczkom zdrowych i rozsądnych Świąt Bożego Narodzenia.

IV faza od 8 listopada 2010r.
    II podejście 5.01.2020r
    Nie jestem idealna, ale wystarczająco dobra.

Awatar aganica
    aganica jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

A ja się przyznam / o czym wiecie, bo nie ukrywałam/ miałam kilka wpadek ale.... to na trójce. Dzięki forum i waszej, bacznej obserwacji..wskazówkom... udało mi się dojść do wymarzonej wagi. W kwietniu przejdę na fazę czwartą i będę.. / mam nadzieję/ dzielnie trzymać to co osiągnęłam.
    Święta wielkanocne przeszłam...przykładnie dwójkowo i do dzisiaj jestem z siebie dumna
    Te święta, też mam nadzieję przejść bez wpadek... czy tak będzie, się okaże, wszak..dopiero się zaczynają ojjjććć... lodówka pełna frykasów... musi być dobrze.
    Dukan od 5.marca.2012r -wrzesień.2012r /97.2kg-64kg/
    Styczeń.2013r - IV faza
    6.wrzesień.2014r - II podejście.

jandia jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez aganica Zobacz posta
    A ja się przyznam / o czym wiecie, bo nie ukrywałam/ miałam kilka wpadek ale.... to na trójce. Dzięki forum i waszej, bacznej obserwacji..wskazówkom... udało mi się dojść do wymarzonej wagi. W kwietniu przejdę na fazę czwartą i będę.. / mam nadzieję/ dzielnie trzymać to co osiągnęłam.
    Święta wielkanocne przeszłam...przykładnie dwójkowo i do dzisiaj jestem z siebie dumna
    Te święta, też mam nadzieję przejść bez wpadek... czy tak będzie, się okaże, wszak..dopiero się zaczynają ojjjććć... lodówka pełna frykasów... musi być dobrze.
    Dieta to dieta a wpadka to wpadka .

Dziewczyny zyczé Wam ZDROWYCH WSEOLYCH SWIÁT BOZEGO NARODZENIA!!!!!
    start 24.08.2011 13.03.2013 3 faza waga 58,2kg

Awatar aganica
    aganica jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

No iiiii ? .. jak tam - dwójeczki ?? Ja mam tą, cywilną odwagę się przyznać ..dałam ciała po całości czuję, że jestem pełna jak bąk i waga na pewno o parę kilo wyższa.W piątek ważenie i chwila prawdy. Jestem do niczego, słaba, gruba, obżarta i zła na siebie.
    Mikołaj mi przyniósł koszulkę na siłownię / jest opięta jak na baleronie, a powinna być dobra/ ehhhhhh... życie grubasa jest koszmarem.
    Dukan od 5.marca.2012r -wrzesień.2012r /97.2kg-64kg/
    Styczeń.2013r - IV faza
    6.wrzesień.2014r - II podejście.

Awatar Emilcia55
    Emilcia55 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Zawiercie

Aganica, głowa do góry i dalej walczymy!!!.
    Stało się i teraz nie masz na to wpływu, ale masz wpływ na to co przed Tobą...
    Goldwingerka1800 and Sonka57 like this.
    Początek diety 28.08.2012 IV faza od 24.05.2013

Strona 1 z 51 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów