Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7 8 9 10 11 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 103

Wątek: Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Wątek techniczny ;)

Awatar airbus
    airbus jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Jak przeszukiwać forum, znaleźć odpowiedzi na swoje pytania. Słowniczek.

Cytat Zamieszczone przez Kimiii Zobacz posta
    Mam pytanie, czy można dodawać zdjęcia w swoich odpowiedziach???? Jeżeli tak to proszę o instrukcję
    Mozna. Zdjecia musza byc w Twoim albumie. Dostep do niego masz tu:
    http://www.dieta.pl/usercp.php
    Po lewej stronie znajduje sie link opisany jako Zdjęcia & Albumy

Kiedy zdjecia znajda sie w albumie, w trakcie pisania posta wystarczy kliknac link Dodaj w sekcji Moje zdjęcia znajdującej się po prawej stronie pola tekstowego w którym zamieszczasz swoja odpowiedz.

Jesli nie masz takiej opcji - nalezy w ustawieniach wlaczyc bardziej rozbudowany edytor. Jak to zrobic?
    Przechodzimy do Dieta.pl | Profil - opcje i na samym dole w sekcji Interfejs edytora postów zmieniamy wybor na edytor standardowy, lub WYSIWYG. Teraz wystarczy juz tylko zapisac zmiany

To wszystko, mam nadzieje, ze ogarnalem calosc zagadnienia?

DISCLAIMER:
    Wszystkie moje wypowiedzi są jedynie osobistymi opiniami i mają charakter czysto informacyjny.
    Nie należy ich traktować jak zaleceń. Nie ponoszę odpowiedzialności za sposób w jaki zostaną odebrane.
    W razie wątpliwości postępuj zgodnie z własnymi przekonaniami, bądź skontaktuj się ze specjalistą.

Awatar Kimiii
    Kimiii jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    1

Domyślnie Odp: Jak przeszukiwać forum, znaleźć odpowiedzi na swoje pytania. Słowniczek.

airbus..... DZIEKUJE!!!! jesteś wielki/a ::*:* bardzo ale to bardzo dziękuję

Awatar airbus
    Mieszka w
    Rzeszów

Cytat Zamieszczone przez Kimiii Zobacz posta
    airbus..... DZIEKUJE!!!! jesteś wielki/a ::*:* bardzo ale to bardzo dziękuję
    Nie ma za co ! haha 182cm sa więksi ode mnie

DISCLAIMER:
    Wszystkie moje wypowiedzi są jedynie osobistymi opiniami i mają charakter czysto informacyjny.
    Nie należy ich traktować jak zaleceń. Nie ponoszę odpowiedzialności za sposób w jaki zostaną odebrane.
    W razie wątpliwości postępuj zgodnie z własnymi przekonaniami, bądź skontaktuj się ze specjalistą.

Awatar czarna1607
    czarna1607 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Witam tez mam pytanie kilka osob pogrubia swoja czcionke lub pisze na kolorowo jak mozna to zrobic?

Awatar airbus
    Mieszka w
    Rzeszów

Cytat Zamieszczone przez czarna1607 Zobacz posta
    Witam tez mam pytanie kilka osob pogrubia swoja czcionke lub pisze na kolorowo jak mozna to zrobic?
    Pewnie, ze mozna. Najwygodniej w tym celu w ustawieniach wlaczyc bardziej rozbudowany edytor. Jak to zrobic?
    Przechodzimy do Dieta.pl | Profil - opcje i na samym dole w sekcji Interfejs edytora postów zmieniamy wybor na edytor standardowy, lub WYSIWYG. Teraz wystarczy juz tylko zapisac zmiany
    Emotki beda dostepne po prawej stronie, a narzedzia formatowania tekstu na gornej belce. Gdy bedziesz dodawac nowy wpis - zobaczysz o czym mowa.

Istnieje jeszcze jedna metoda. Tekst nalezy objac odpowiednimi znacznikami:

[b]Tekst[/b] Tekst
    [i]Tekst[/i] Tekst
    [u]Tekst[/u] Tekst
    [color=red]Tekst[/color] Tekst

DISCLAIMER:

Awatar airbus
    Mieszka w
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Wątek techniczny ;)

1. Obsługa wyszukiwarki

Większość nowych Dukanowiczów ma podobne problemy. Bardzo często zostały one juz wcześniej rozwiane.
    Zamiast zadawać kolejny raz podobne pytanie - wystarczy umiejętnie użyć opcji Szukaj.

Jak z niej skorzystać?
    Jest tu:

Klikamy na mały grot skierowany w dół i pojawiają się dodatkowe opcje:

W obecnej konfiguracji przeszukiwane będzie całe forum.
    Chcemy jednak, by wyniki były jak najtrafniejsze i było ich możliwie mało.

Klikamy na Zaawansowane wyszukiwanie.

Przykłady:

Przykład 1.

Mam pytanie: Czy w 2. fazie protalu dozwolone są kotlety sojowe.

Do dzieła:

W polu opisanym jako Szukaj słowa podaję:

kotlety sojowe

Z listy dostępnych forów opisanej jako Szukaj na forum wybieram:

Proteinowa

Teraz przechodzę do sekcji Pokaż wyniki jako

Mamy tu do wyboru:

Wątki - wtedy wyniki wyszukiwania będą prowadziły do tematów w których pojawiły się wpisane wcześniej słowa (przyp. kotlety sojowe). Ponieważ tematy są obszerne i jest tam sporo innych informacji - opcja ta nie jest najlepszym wyborem.

Posty - wyniki wyszukiwania wskazują konkretne posty (wiadomości) w których pojawiła się poszukiwana treść. Zaznaczamy tę opcję.

Klikamy na Szukaj teraz

Mamy nasze wyniki. Pierwszy z nich to:

Jeśli klikniemy w link oznaczony jako 1 - przenosimy sie do tematu (czyli analogicznie jak użycie opcji Wątki opisywanej wcześniej).

Klikamy na link oznaczony jako 2 - przenosimy się bezpośrednio do posta, który jasno głosi:

Cytat Zamieszczone przez gosia1450 Zobacz posta
    NIESTETY NIE
    -----------------------------------------------------------------------

Przykład 2.

Interesuje mnie przepis na sernik, ale nie chce przeszukiwać calego forum, wiem, ze znajde go w temacie PRZEPISY w diecie DUKANA.

W takim razie wchodzimy do tematu i mamy opcję:

Tu w opcjach zaawansowanych możemy dodatkowo określić, kto ma być autorem posta, ale nie jest to konieczne.

Wpisujemy: sernik
    i klikamy Idź

Mamy wyniki:

Aby przejść do przepisu klikamy analogicznie jak w przykładzie pierwszym.

W tym wypadku jest to link opisany jako Odp: PRZEPISY w diecie DUKANA

Gotowe!

DISCLAIMER:

agniesska jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Rzeszów

Jak można (i czy można w ogóle) usunąć swój wątek?

Awatar airbus
    Mieszka w
    Rzeszów

Cytat Zamieszczone przez agniesska Zobacz posta
    Jak można (i czy można w ogóle) usunąć swój wątek?
    Zwykły użytkownik (taki jak my ) może usuwac jedynie wlasne posty (wiadomosci). Oprja dostepna jest podczas zaawansowanej edycji posta.

Co do calych watkow- te moze usunac moderator jesli uzna to za stosowne. Mozesz wyslac raport (klikając w ikone wykrzyknika w przykładowo pierwszym poscie swojego watku i poprosic o usuniecie).

Mam nadzieje, ze o to chodzilo
    pozdrawiam

DISCLAIMER:

Awatar czarna1607
    czarna1607 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez airbus Zobacz posta
    Pewnie, ze mozna. Najwygodniej w tym celu w ustawieniach wlaczyc bardziej rozbudowany edytor. Jak to zrobic?
    Emotki beda dostepne po prawej stronie, a narzedzia formatowania tekstu na gornej belce. Gdy bedziesz dodawac nowy wpis - zobaczysz o czym mowa.

Istnieje jeszcze jedna metoda. Tekst nalezy objac odpowiednimi znacznikami:

Tekst Tekst
    Tekst Tekst
    Tekst Tekst
    Tekst Tekst

Dziekuje bardzo za wyjasnienia teraz bedzie u mnie troche kolorowiej w te szare dni
    Pozdrowionka

Awatar madzioreck
    madzioreck jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Mam prośbę... mimo kilkumiesięcznej obecności średnio ogarniam struktrurę tego forum... zdążyłam sie już zorientowac, o co kaman z tymi punktami reputacji, tylko ostatnio grzebiąc gdzieś w profilu albo wiadomościach trafiłam na taką liste, kto i za co dał mi te punkty, a teraz za cholerkę nie moge tego znaleźć (potrzebuję znaleźć taki swój post, za który tam właśnie dostałam punkty, a nie umiem wyszukać)... pomożecie? Gdzie trzeba kliknąć, żeby toto znaleźć?
    I faza od 06-11 kwietnia 2010, -4,5kg
    II faza - 12-04-2010 do 06-11-2010

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7 8 9 10 11 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów