Strona 102 z 28937 PierwszyPierwszy ... 2 52 92 100 101 102 103 104 112 152 202 602 1102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,011 do 1,020 z 289368
Like Tree2Lubią to

Wątek: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Awatar Majoreczka
    Majoreczka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Cool Odp: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

t e l e p e t e r s dzięki pięknie za miłe słowa))) masz racje waga stoi, ale w pasie jakby mniej
    a co sądzisz o tym udku wędzonym? co wcześniej pisałam )
    28.02 - start! Tym razem musi się udać i to na dłużej.W sumie to chciałabym na zawsze.

liza222 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Domyślnie Odp: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Witam
    tak jak wczoraj pisałam dziś jest mój pierwszy dzień
    Na śniadanie zjadłam jajecznicę z 2 białek i z 3 plasterkami polędwicy z inyka.
    Zastanawia mnie 2 etap bo nie wiem czy go dobrze rozumiem a mianowicie:
    - 5/5tz 5 dni z 1 etapu, a 5 dni SAME WARZYWA czy proteiny i warzywa nie moge tego zrozumieć .Jakby ktos mógłby mnie uświadomić to byłabym bardzo wdzięczna

Umpalumpa Guest

postanowilam dzisaij nie brac zelixy bo i tak nie mam totalnie apetytu. kurcze smakuje mi to jedzenie ale od sanidania minely ponad 4godz a mi sie dalej jesc nie chcialo mimo intensywnego spaceru (ganiania za dzieckiem) plus 55min cwiczen ze miesnie az mi pulsowaly. odpoczelam i rpobuje zjesc indora ale kiepsko mi to idzie bo po polowie porcji (a bylo 10dag) juz jestem opchana.
    juz nawet ilosc wody ograniczylam i na razie tylko ok litra mneralnej mam na koncie a nie druga butelke jak normlanie..

a powiedzcie mi jaka ilosc coli jest dozwolona? czy kwestia pol szklanki czy do 2 szklanek? czy light i zero np z biedronki to to samo??

Liza - etap 2 jesli wezmiesz 5/5 to 5 dni jesz TYLKO proteiny tak jak teraz a przez 5 i proteiny i warzywa czyli full wypas

Awatar dorotamrowa
    dorotamrowa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Koszęcin

Liza222 oczywiście ze warzywa z białkami, i lepiej jak jednak więcej białek albo po równo (pierwsze 5) a następnie same białka (drugie 5).

Ja jeszcze na warzywkach ale już niedługo znowu białka. Na razie waga dalej spada, dziś rano wskazała 77,2 i nie chce mi się w to wierzyć - aż!!

Uczulenie dalej się trzyma, ale jest blade. Troszkę swędzi ale smaruje wapnem, pije wapno i czasem smaruje maścią z hydrokortyzonem (słabą). Prócz tego zaczęłam brać leki na alergię. Nie odpuszczę choćbym miała wcinać samo mięsko, bo mam do zgubienia 19 kilo, i zawzięłam się strasznie nie mogąc patrzeć już na siebie w lustrze.

No i muszę zrobić badania po miesiącu diety żeby sprawdzić jak to znosi moja biedna tarczyca.

Pozdrawiam wszystkie i wszystkich proteinomaniaków!!! Buziaki i wiary w siebie życzę...
    PROTAL OD 25.01.2009
    [img]http:/2281-tez-mogae-byc-szczupla-na-pochybel-ta-uszczowi.html"]
    Też mogę być szczupła, na pochybel tłuszczowi-Grupy Wsparcia Dieta.pl

Awatar malgorzata1008
    malgorzata1008 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Łódź

liza222 napisała:
    [HTML]Witam
    tak jak wczoraj pisałam dziś jest mój pierwszy dzień
    Na śniadanie zjadłam jajecznicę z 2 białek i z 3 plasterkami polędwicy z inyka.
    Zastanawia mnie 2 etap bo nie wiem czy go dobrze rozumiem a mianowicie:
    - 5/5tz 5 dni z 1 etapu, a 5 dni SAME WARZYWA czy proteiny i warzywa nie moge tego zrozumieć .Jakby ktos mógłby mnie uświadomić to byłabym bardzo wdzięczna.[/HTML]

Kochana, czemu się męczysz jajecznicą z białek. Można całe jajka, byle nie przesadzić z ilością. 2 na śniadanko to w sam raz.
    Ostatnio edytowane przez malgorzata1008 ; 05-02-2009 o 14:36

Dr Dukan "zajmuje się" mną od 17 stycznia 2009.
    chudszy też może...

Awatar EvitaVianne
    EvitaVianne jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Siedlce/Żelistrzewo

Smile Odp: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

ja dzisiaj poszłam sobie na zakupy :] i dorwałam bardzo ciekawą przyprawę prymat do potraw z jajek, zrobiłam sobie na śniadanko omleta (jajko, mąka kukurydziana, mleko 0%) i dodałam tej przyprawy i trochę pieprzu cayenne(bo lubię) i odrobinkę pieczonej wołowinki.... pychota a najadłam się jak świnka no dobra jak krówka ta tutaj <-- polecam, bo fajny smak daje przyprawa :]

dzisiaj wstałam rano, poszłam do wc, wróciłam, stanęłam na wagę i chyba jeszcze mocno zaspana byłam bo pokazało się 94,7 , wchodziłam potem jeszcze z 5 razy i było to nadal, ale chyba nadal spałam :] poczekam do niedzieli i wtedy zmienię suwaczek :]

doszłam tez do wniosku, że zrobię sobie 3/3 zamiast 5/5 bo nie wytrzymam i będzie mnie ciągnęło do złego

wracam do pisania pracy lic. :] buziakuję, pozaglądam tu później i wrzucę kilka przepisów do naszej książki kucharskiej
    Cel główny Etap I

Awatar niuleczek
    niuleczek jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Łódź (woj. poznańskie)

Witam!!!

podczytuje wątek od jakiegoś czasu ale ileż można podglądać..
    Także witam się oficjalnie i melduję że dołączam do proteinowej grupy.

Dziś pierwszy dzionek z warzywkami po 6 dniach uderzeniówki..efekty jak dla mnie super-z 84 kg zjechalam do 78,3.Jestem cała happy ale to dopiero poczatek bo niestety po ciązy kilogramów się nazbierało i to sporo..A czas goni bo w czerwcu ślub mi się szykuje..

pozdrawiam i do napisania

Umpalumpa Guest

dziewczyny ta ciekla parafina ktora mi aptekarka sprzedala to zaledwie 20ml... jakos siakos malo troche na majonez zostawie ja wiec awaryjnie w celach przeczyszczeniowych - ktoras z was mowila ile pila tych kropli to tak ku pamieci bym sobie zapisala....

Awatar Majoreczka
    Majoreczka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Talking Odp: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Cytat Zamieszczone przez Umpalumpa Zobacz posta
    dziewczyny ta ciekla parafina ktora mi aptekarka sprzedala to zaledwie 20ml... jakos siakos malo troche na majonez zostawie ja wiec awaryjnie w celach przeczyszczeniowych - ktoras z was mowila ile pila tych kropli to tak ku pamieci bym sobie zapisala....
    pije sie tylko 1 łyżkę dziennie mi nic ta parafina nie pomogła dopiero sok z kiszonej kapusty po który własnie wysłałam męża
    pozdrawiam
    28.02 - start! Tym razem musi się udać i to na dłużej.W sumie to chciałabym na zawsze.

irska97 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Podegrodzie

Smile Odp: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Wczoraj dowiedziałam się o tej diecie z "pyt. na śniad." i od razu postanowiłam coś poszukać na ten temat w necie . Tak trafiłam na wasza grupę wsparcia. Właśnie coś takiego jest mi potrzebne mam na myśli i diety i wsparcie, jutro wybieram się na zakupy i po książkę. Bardzo mi przeszkadzają te 10kg nawet nie wiem skąd to się wzięło. Bardzo proszę o rade od czego mam zacząć!