Strona 103 z 28937 PierwszyPierwszy ... 3 53 93 101 102 103 104 105 113 153 203 603 1103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,021 do 1,030 z 289368
Like Tree2Lubią to

Wątek: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

snorkmaiden jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Odp: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Cytat Zamieszczone przez jola047 Zobacz posta
    Hejka
    znowu jestem
    nie kumam nic z tymi jogurtami
    Jaki w końcu to ma być?0% , nie mieszkiam na wsi ,ani małym miasteczku,a okazujesie że z zerowymi jogurtami jest kłopot , są danony/2,7g/, Zott/ 3g/ i jakaś firma drucik 1,5% ,mogą być Danony?
    można pić colę w fazie uderzeniwej?
    witam ponownie jesli masz gdzieś w pobliżu lidla to jest tam całkiem spory wybór nabiału 0%: bardzo smaczny (nie taki suchy jak chudy twaróg) serek homogenizowany, jogurt i kefir. węglowodany z definicji są w nabiale, więc jogurt 0% węglowodanów nie istnieje nie ma ich tylko w mięsie, rybach i jajkach. dlatego trzeba wybierać nabiał 0% tłuszczu.
    pozdrawiam!

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Jusiaczek_us Guest

A ja wlasnie jakos ine moge jesc tych jogurtow 0% tłuszczu bo mi nie ida ale jak zjem 1,5 % albo 2% to chyba tez sie nic nie stanie ??

snorkmaiden jest nieaktywny Nowy na forum

Cytat Zamieszczone przez Jusiaczek_us Zobacz posta
    A ja wlasnie jakos ine moge jesc tych jogurtow 0% tłuszczu bo mi nie ida ale jak zjem 1,5 % albo 2% to chyba tez sie nic nie stanie ??
    jeśli chudniesz, to nie ma problemu. ja piję od czasu do czasu kawę latte w kawiarni nie na chudym mleku.

aa, przypomniało mi się coś: w coffee haeven jest nie tylko latte na chudym mleku, ale i z syropem smakowym bezcukrowym (trzeba tylko wyraźnie zaznaczyć, ze się taką zamawia)

pozdrawiam

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar szczypawica
    szczypawica jest nieaktywny Znany na forum

Cześć proteiny nowe, stare i podglądacze

Fajnie że nas tak dużo lud w naszym kraju ogarnia dukanomaniia i oby to zaskutkowało zeszczupleniem społeczeństwa, co się odbije na stanie zdrowia ludzi a w konsekwencji mniejszymi nakładami na służbę zdrowia Więc w interesie społeczym jest odpowiadać wciąż na te same pytania osób, ktore dołanczają a nie maja ksiązki.
    Możnaby jakiś fundusz utworzyć przy NFZ-cie i finansować książkę dukana i rozsyłać po domach jak kiedyś konstytucję

Ja melduję trwanie na czystych białkach 4 dzień. W tym cyklu z wypróżnieniami (odpukać) OK. Nadal się nie ważę i czekam do soboty. Jestem tuż przed miesiączką i czuję na napęczniała, cycki mi się powiększyły, więc na pewno mam zatrzymanie wody. Ale w skrytości ducha mam nadzieję na wynik poniżej 96kg.
    plisss

i mam pytanie o mąkę kukurydzianą, czytalam że ktoś ja stosuje do placków...toż to według mnie węgle same, a poza tym kukurydza ma wysoki IG i nie powinno się je jeść na diecie.. no chyba że ja czegoś nie kaman.

Kurczaka wędzonego jem czasem.

A te śledzie w occie to w jakichś słoikach? czy na wagę z wiaderka? możeci ejakąś firmę polecić?

Szczypawica 2013r. (od 06.01.2013r.)

acer11 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Jarosław

Witam wszystkich serdecznie, wczoraj troche poczytalem forum i dowiedzialem sie wiele ciekawych rzeczy. od dzisiaj jestem na proteinach (sniadanie-serek 0% z lososiem / obiad serek z lososiem, piers z kuraka, jajko) wcale niebylo tego duzo a odziwo wogole niejestem glodny wiec kolacje chyba odpuszcze ) Mam zamiar zejsc z 88 na 75 a najlepiej jeszcze mniej przy wzroscie 174 cm. Proteiny to dla mnie super rzecz bo wszystkie te prodykty bardzo lubie powodzenia dla Innych i trzymam kciuki!

Awatar rencia45
    rencia45 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Leszno

Ja parafinę dziś kupiłam w pojemniku 100ml powiedzcie czy jak zrobie majonez na jutro do jajek na śniadanie to nas nie przeczyści? Bo ja to pół biedy ale syn i tak ma rozwolnienie .Wydaje mi się że kurczak wędzony to dobry pomysł tylko bez skóry i skrzydełek.U mnie na kolację wyżerka dzisiaj mąż robi wątróbkę
    DIETA OD2-02-2009

duru79 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Witam

Chciałbym podejść do tej diety, bo mam w planach zżucenie kilku kilogramów.

Jestem facetem, i jest jedna rzecz z której bedzie ciężko zrezygnować.

Alkohol - nie jestem alkoholikiem ale jak każdy w rozsądnych ilościach lubię.

Chciałbym się dowiedzieć czy przy diecie proponowanej przez Pierre Dukana jest możliwe spożywanie alkoholu, piwa, wina czy wódki?

Proszę mnie od razu nie atakować, ponieważ nigdy tak naprawdę nie byłem na diecie, więc chciałbym wiedzieć na co się decyduję. Z opisów na forach czytałem, że ta dieta daje rezultaty więc nastawiłem się na nią. Czekam już na książkę.

We wszystkich postach jakie czytałem odnośnie tej diety nikt nie poruszał tematu alkoholu.

Czekam na odpowiedź.

Pozdrawiam wszystkie Panie!!!

PS. Panów też jeżeli tu są

Awatar maszkuleczka
    maszkuleczka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cool Odp: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Cytat Zamieszczone przez duru79 Zobacz posta
    Witam

Chciałbym podejść do tej diety, bo mam w planach zżucenie kilku kilogramów.

Jestem facetem, i jest jedna rzecz z której bedzie ciężko zrezygnować.

Alkohol - nie jestem alkoholikiem ale jak każdy w rozsądnych ilościach lubię.

Chciałbym się dowiedzieć czy przy diecie proponowanej przez Pierre Dukana jest możliwe spożywanie alkoholu, piwa, wina czy wódki?

Proszę mnie od razu nie atakować, ponieważ nigdy tak naprawdę nie byłem na diecie, więc chciałbym wiedzieć na co się decyduję. Z opisów na forach czytałem, że ta dieta daje rezultaty więc nastawiłem się na nią. Czekam już na książkę.

We wszystkich postach jakie czytałem odnośnie tej diety nikt nie poruszał tematu alkoholu.

Czekam na odpowiedź.

Pozdrawiam wszystkie Panie!!!

PS. Panów też jeżeli tu są
    Witaj Duru79.... no niestety.... alkohol jest absloutnie zakazany w 2 podstawowych etapach tej diety, tzn w fazie uderzeniowej (3-10 dni same proteiny) i w fazie naprzemiennej (5 dni proteiny + warzywa, a potem 5 dni same proteiny - ten cykl powtarzasz aż do osiągnięcia własciwej wagi). Zakładam, że masz wyobraźnię, więc pozostaje jedynie widzieć w CocaColi 0% jakiegoś fajnego drinka . Pozdrawiam
    MASZKULECZKA
    Dieta DUKANA od 03/01/2009: 91,1-70 kg

Tu jestem: MASZKULECZKA na Dukanie
    Tu jestem 2: CHRONODIETA-forum

Awatar maszkuleczka
    maszkuleczka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Exclamation Odp: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Cytat Zamieszczone przez szczypawica Zobacz posta
    i mam pytanie o mąkę kukurydzianą, czytalam że ktoś ja stosuje do placków...toż to według mnie węgle same, a poza tym kukurydza ma wysoki IG i nie powinno się je jeść na diecie.. no chyba że ja czegoś nie kaman.
    Szczypaweczko, Dukan pisze o mące kukurydzianej w przepisach na stronie 142. "Maka kukurydziana to węglowodan, lecz potrzebna nam ilość jest tak minimalna (1 łyżeczka na 125 ml sosu), że nie ma to znaczenia" ...
    MASZKULECZKA
    Dieta DUKANA od 03/01/2009: 91,1-70 kg

Tu jestem: MASZKULECZKA na Dukanie
    Tu jestem 2: CHRONODIETA-forum

duru79 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

To jak to przeżyć

A tak poważanie, jeżeli trzymam dietę no i powiedzmy wpadają znajomi to nie można np spożywać jakiegoś dobrego wina czy ewentualnie drinka z sokiem (dodatki niegazowane)?