Fajnie, że jest nas coraz więcej na tym forum, a coraz mniej w kilogramach.
Witam Panów. Ta dieta stworzona jest jakby z myślą o was, bo większość facetów przecież kocha mięsko.![]()
Tunia jak tam pierwszy dzień diety ?
Dorota świetnie ci idzie.![]()
Fajnie, że jest nas coraz więcej na tym forum, a coraz mniej w kilogramach.
Witam Panów. Ta dieta stworzona jest jakby z myślą o was, bo większość facetów przecież kocha mięsko.![]()
Tunia jak tam pierwszy dzień diety ?
Dorota świetnie ci idzie.![]()
26.12.08 dieta, 24.01.09 protal, 22.04.09 - waga 61,3 kg i 3 FAZA diety proteinowej dr Dukana - wszystko o utrwalaniu - Grupy Wsparcia Dieta.pl, 10-08-09 IV FAZA
Hej Acer... wg Dukana nie można opuszczać posiłków, bo grozi to destabilizacja diety (str.71). "To, co zaoszczędziliśmy nie zjadając jednego posiłku, organizm zrekompensuje sobie przy następnym, podczas którego na pewno zjemy wiecej. Taka oszczędność zwróci sie przeciwko nam, bowiem przy następnym posiłku organizm, próbując uzupełnić braki, maksymalnie wykorzysta energetyczną wartość dania. Ponadto powściagany i podsycany głód sprawi, że bedziemy chcieli sięgnąć po bardziej sycące lub słodkie produkty".
Pozdrawiam
MASZKULECZKA
Dieta DUKANA od 03/01/2009: 91,1-70 kg
Tu jestem: MASZKULECZKA na Dukanie
Tu jestem 2: CHRONODIETA-forum
Duru... na miłość boską.... alkohol w każdej postaci to węglowodany, które są zakazane
czy to w samotności, czy to w towarzystwie znajomych. Jesli nie potrafisz sobie odmówić winka, to nie baw się w tę dietę. Szkoda tylko Twojego czasu, bo jak pisze Dukan, ta dieta, a w zasadzie plan żywieniowy nie pozwala na odstępstwa. Pzdr
MASZKULECZKA
Dieta DUKANA od 03/01/2009: 91,1-70 kg
Tu jestem: MASZKULECZKA na Dukanie
Tu jestem 2: CHRONODIETA-forum
kurcze u nas w lidlu nei ma tych produktow nabialowych 0%![]()
maz za to nabyl mi z wlasnej inicjatywy makrele i tunczyka w kawalakch w sosie wlasnym - probowalam z roznych firm ale ten lidlowski jako jedyny nie zajezdza mi zadnymi perfumami i nie jest maziowaty. polecam jakby co
co do alkoholu i w ogole odstepstw od diety to wiem na bank o jednym ktore popelnie a dokladnie bedzie to pewien weekend juz kwietniowy bo kocnze 30lat wiec sila rzeczy lampka wina bedzietrudno najwyzej znowu pzryatakowac bede musiala ale raz sie dziesieciolecia zmienia
![]()
Bez stresu, damy radę.
Rozumiem, że po przejściu tych pierwszych faz można powrócić do swoich nazwijmy to zwyczajów.
A chciałby się dowiedzieć co oznaczą potrawa królewska?
Ta dieta mi pasuje z uwagi na potrawy które w większości bardzo lubię. Najważniejsze, że daje efekty w uniknięciu joja
Czy znacie jakiegoś mężczyznę który stosował tą dietę?
Duru no wg mnie nie mozna przejsc do swoich zwyczajow po zadnej diecie bo to jest wlasnie pierwszy krok do jojo. ta dieta ma wyksztalcic zdrowe nawyki zywieniowe a skoro nasze wszczesniejsze zwyczaje spowodowaly ze tylismy to chyba sam rozumiesz ze to znowu moze nas spotkac...
potrawa krolewska to chyba ta uczta w 3 fazie ktora w nagrode ma sie 2 razy w tygodniu. no i to wlasnie moze byc te piwko ze znajomymi czy jakies inne zarelko typu gyros czy lazania![]()
Witam nowych w naszym gronie, gratuluje decyzji i zycze postępów w diecie, przy pisaniu pracy lic. i udanego weseliska.
Duru79 sparafrazuje dawne powiedzonko:
Jesli wodzia, diecie szkodzi,
to rzuć dietę, o co chodzi!
No cóż moje dzieciaki miały imprezkę i sobie po drinku wypiły - zaznaczam po jednym, żadnych potwornych skutków nie zanotowaliśmy. Nie jest to zachęta do picia z mojej strony, ale jeśli człowiek nażre się ciach, pizzy, czy innych grzesznych bułek, to tez poszaleje z węglowodanami, które są zabronione. Jeśli nie zamierzasz mieć znajomych i wymówek regularnie co tydzień, to pewnie świat się nie zawali (myślę o 3 razach w roku, żeby nie było niedomówień), ale jeśli jestem bardzo towarzyski, to faktycznie jak już pisała Maszkuleczka, daj sobie spokój od razu. Ciesze się, ze nie mam takiego problemu, bo dla mnie alkohol może nie istnieć
Moj syn, taki młodziutki facet 20 lat/190 cm/120 kg jest 2 miesiac na tej diecie i sabie bardzo chwali, mam nadzieje, ze tak mu zostanie
Umpalumpa - łyżka stołowa, to porcja jako lek na wiesz co (informacja z apteki). Parafina jest w aptekach rozlewana z dużych butli, jeśli powiesz, ze chcesz pól litra, to Ci tez sprzedadzą, dziwiąc się bardzo i wypytując co chcesz z tym robić. Kupiłam ostatnio calusieńki litr i żeby mnie nie denerwowali, to wcisnęłam kit, ze będę świece preparować, knota mi nie zaproponowali. Przyglądali mi się z dużym zainteresowaniem
![]()
Co do Coli lajtowa i zerowa to wsio rawno, bo na bazie aspartamu. Guru pisze, ze można, ale przesada z ilością nie jest wskazana. Z resztą aspartam jest substancją chemiczną, której działanie na ciałko człowiecze dopiero za jakiś czas będzie pewne.
Majoreczka trudno mi wypowiadać się na temat wędzonek, bo to kontrowersyjny temat, ryba wędzona TAK, mięso wędzone NIE i nie wiem czy świńskie, czy każde. Na wszelki wypadek unikam, bo nie wiem jaki zgubny wpływ, będzie miało to na mnie, ale pewna jestem, ze już mi na psychikę siada, bo czuje się tymi niedopowiedzeniami zakręcona![]()
Dorotamrowa – skonsultowałabym się z lekarzem w sprawie tej alergii, nie lekceważ zdrowia. Sama jestem alergikiem, dlatego wiem, ze skutki zaniedbania mogą być żałosne.
irska977 jeśli podjęłaś decyzje, to już zaczęłaśTeraz jak nie masz książki, to przejrzyj ten i podobne wątki, a rad masz zatrzęsienie i do dzieła
Przy użyciu za dużej ilości protomajonezu można się liczyć z nadgorliwym opróżnianiem, mój syn jest tego doskonałym przykładem. Nie radziłabym dziennie przekroczyć 2 łyżek czystej parafiny, a jeśli ktoś się odważy, to milej zabawy i radze przygotowanie zapasu najdłuższego papieru
Tak dużo się tu dzieje, ze powoli pisze cale wypracowaniaKto nie chce niech nie czyta
Śle wszystkim gorące pozdrowienia
HP
Ostatnio edytowane przez Telepeters ; 05-02-2009 o 21:11
witam wszystkie proteinki -to i ja dolaczam do grona .Jestem na tej diecie od 15.01 2009 Schudlam w sumie 3 kg. wogole juz wczesniej jestem na forum od okolo 3 lat /bedzie w czerwcu/.Poprzednio bylam na Montim .Moja poczatkowa waga wowczas- i zarazem od ktorej rozpoczelam dietke miala 110 kg. doszlam juz do wagi 75 kg i po jakims czasie zaczelam sobie za duzo pozwalac ze slodkosciami no i ....jak stanelam na wadze to ujrzalam .....ponad 80 kilosow . wystraszylam sie i zaczelam szukac . Reszte juz znacie . Teraz pilnuje sie i nie mam zamiaru odpuscic . Pozdrawiam wszystkie proteinki .![]()
Tele dobre bylo z tymi swiecamija kupial mtaka malenka plastikowa buteleczke. w razie czego bedzie na popedzenie jak sie kiszonki skoncza a na razie niech stoi. przezyje bez majonezu. jogurt z jajcem tez pyszny
dzisiaj zrobialam tatara. mniaaaam ale pyszny tylko szkoda ze zrobilam go na kolacje i juz nie bardzo mialam sile i ochote i miejsce na jego wszamanie. no ale bedzie na drugie snaidanie na jutro![]()
Witam serdecznie
Jestem na diecie proteinowej od poniedzialku,czyli dzis 4 dzien
Kochani od poczatku tygodnia schudlam 2,5 kg...wiem ze za szybko lece ale jem,nie glodze sie,pije duzo wody....co robie zle??????/
Jem co 3 godziny, ajestem oslbiona strasznie zla jak bokser..