Biję się w piersi i przepraszam.
To mnie wkleił się ogromnie długi post dwukrotnie. Długi był, bo wkleiłam wpis Kremufki, przepisane z książki zasady diety Dukana, bo powtarzające się pytania po kilkurazowych informacjach, że na pierwszej stronie tego forum...itd.mnie też denerwowały. A o edycji, na zasadzie usuń i napisz jedno zdanie nie pomyślałam. No cóż taki tuman ze mnie
A duże litery nie miały być krzykiem tylko zwróceniem uwagi na problem,że dieta Dukana to decyzja na całe życie, a nie na przykładowe dla moich 8 kg 117 dni.
Brak wiedzy o netykiecie wychodzi
Jeszcze raz wszystkich przepraszam![]()
W Carrfoure są, w różnych cenach, w Tesco też, w Bomi, w zwykłym rybnym też tylko na pewno są droższe niż w marketach. Surimi są w mrożonych paczkach (bo kiedys napisałam, że można dostać je swieże - to oczywiście nie w Polsce). Po rozmrożeniu juz są zdatne do jedzenia.
26.12.08 dieta, 24.01.09 protal, 22.04.09 - waga 61,3 kg i 3 FAZA diety proteinowej dr Dukana - wszystko o utrwalaniu - Grupy Wsparcia Dieta.pl, 10-08-09 IV FAZA
O tym, co było i będzie - pamietnik bez cenzury
a było już tak pięknie....ale szkoda łez, pora wracać na Dukana
Małgorzatko, jeszcze raz podkreślam, to nie był atak, ale przykład (wiedziałam komu, ale z całą świadomością nie wytknęłam po imieniu) A co do krzyków, to nie Ciebie miałam na myśli, chociaż te niebieskie ogroomne litery mnie powaliły
![]()
A ja z ręką na sercu mam surimi paczkowane próżniowo z lodówki nie z zamrażarki... No i nie wiem czy to takie dobre na tą dietę... od czasu do czasu można, ale w składzie moich jest tak: "surimi 32% (mięso rybne 31%, stabilizatory:sorbitol, polifosforany), woda, skrobia pszenna, skrobia kukurydziana, olej roślinny, sól spożywcza (max.2,03%), cukier, aromat krabowy, białko i żółtko jaj, subst. wzmacniająca zapach: glutaminiam jednosodowy, barwniki: karmin naturalny, ekstrakt papryki."
przysięgam, że nie gryzę, czasem połykam w całości, ale na ogół tylko "powarczę" (czytaj: wyrażę swoje zdanie)
![]()
O tym, co było i będzie - pamietnik bez cenzury
a było już tak pięknie....ale szkoda łez, pora wracać na Dukana
Blathin!
całe życie się uczymynie tylko diety, ale również netykiety. Oba feralne posty edytowałam i już jest dobrze - mam nadzieję
Surimi pakowane próżniowo i pokropione sokiem z cytryny, od czasu do czasu traktuję jako przekąskę do przegryzienia. Skład rzeczywiście zastanawia, bo niby mięso ryb, ale te dodatki...![]()
a tak cenowo jak mniej-więcej stoją?? (w przedziale od do) bo nie wiem czy nie zrobię wielkich oczu jak pójdę kupići to surimi to coś jak ryba w panierce?? bo przeczytałam w necie, że to:
i czy to surimi to tylko na zimno czy można na ciepło jakoś zrobić??"Surimi - produkt sporządzony na bazie zmielonego mięsa białych ryb, najczęściej mintaja lub morszczuka. Popularny zwłaszcza w kuchniach dalekowschodnich. Może występować w różnych formach, najbardziej znane są tzw. paluszki krabowe (crab sticks). Nazwa pochodzi z języka japońskiego - すり身 (dosłownie: "mielone mięso"). W skład paluszków surimi wchodzi także sorbitol jako środek słodzący oraz polifosforany."
odnośnie diety, mi moja doktor powiedziała jedno, że w moim przypadku to ja muszę jak już jakąś zaczęłam to trzymać do końca życia, bo mam przy swoim PCOS bardzo podatny organizm na tycie no i ogólnie łatwo przybieram na wadze, w sumie dlatego zdecydowałam się na Dukana właśnie, bo to jest styl żywienia a nie zwykła dieta :]
Ostatnio edytowane przez EvitaVianne ; 06-02-2009 o 22:00