Strona 112 z 28937 PierwszyPierwszy ... 12 62 102 110 111 112 113 114 122 162 212 612 1112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,111 do 1,120 z 289368
Like Tree2Lubią to

Wątek: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Awatar blathin
    blathin jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Katowice

Domyślnie Odp: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Cytat Zamieszczone przez EvitaVianne Zobacz posta
    surimi, mam takie pytanko, gdzie je kupujesz??
    Jeśli chcesz spróbować, to powinni mieć na dziale rybnym w markecie, to są paczki próżniowe. Ewentualnie prześlę Ci mailem tą moją z lodówki, bo to jednak nie dla mnie... a myślałam, że mi wreszcie posmakują

Awatar szczypawica
    szczypawica jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez amber1 Zobacz posta
    Kochamy, Cię kochamy
    surimi z koperkiem polane sokiem z cytryny
    I wzajemność wzajemność kurcze bez tego forum, bez tych grup wsparcia daleko bym nie zajechala

Szczypawica 2013r. (od 06.01.2013r.)

Awatar szczypawica
    szczypawica jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez yvaaaaa Zobacz posta
    "odchudzony" bigos
    bigos! super.... ja wlaśnie od poludnia myślę co by tu zrobić na 5 dni mieszanej, nakupowalam warzyw, kapuchę surową i kiszoną, mięsko - czyli wychodzi bigosik dzięki za inspirację

Szczypawica 2013r. (od 06.01.2013r.)

Awatar malgorzata1008
    malgorzata1008 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Łódź

Biję się w piersi i przepraszam.
    To mnie wkleił się ogromnie długi post dwukrotnie. Długi był, bo wkleiłam wpis Kremufki, przepisane z książki zasady diety Dukana, bo powtarzające się pytania po kilkurazowych informacjach, że na pierwszej stronie tego forum...itd.mnie też denerwowały. A o edycji, na zasadzie usuń i napisz jedno zdanie nie pomyślałam. No cóż taki tuman ze mnie

A duże litery nie miały być krzykiem tylko zwróceniem uwagi na problem,że dieta Dukana to decyzja na całe życie, a nie na przykładowe dla moich 8 kg 117 dni.

Brak wiedzy o netykiecie wychodzi

Jeszcze raz wszystkich przepraszam

Dr Dukan "zajmuje się" mną od 17 stycznia 2009.
    chudszy też może...

Awatar amber1
    amber1 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez EvitaVianne Zobacz posta
    amber1 ty kiedyś pisałaś, że kupujesz surimi, mam takie pytanko, gdzie je kupujesz?? w zwykłym sklepie rybnym czy może w jakimś spożywczym/markecie?? bo chciałabym sobie kupić i spróbować ale nie wiem czy gdzieś je u siebie w mieście dostanę, a nie chcę w ciemno szukać :]

(dodam, że u mnie w mieście to tylko z większych sklepów jest Tesco, Biedronka, Carrefour i chyba to wsio)
    W Carrfoure są, w różnych cenach, w Tesco też, w Bomi, w zwykłym rybnym też tylko na pewno są droższe niż w marketach. Surimi są w mrożonych paczkach (bo kiedys napisałam, że można dostać je swieże - to oczywiście nie w Polsce ). Po rozmrożeniu juz są zdatne do jedzenia.

26.12.08 dieta, 24.01.09 protal, 22.04.09 - waga 61,3 kg i 3 FAZA diety proteinowej dr Dukana - wszystko o utrwalaniu - Grupy Wsparcia Dieta.pl, 10-08-09 IV FAZA

Awatar yvaaaaa
    yvaaaaa jest nieaktywny Radny Dieta.pl
    Mieszka w
    Warszawa

W Carrfoure są, w różnych cenach, w Tesco też, w Bomi, w zwykłym rybnym też tylko na pewno są droższe niż w marketach. Surimi są w mrożonych paczkach (bo kiedys napisałam, że można dostać je swieże - to oczywiście nie w Polsce ). Po rozmrożeniu juz są zdatne do jedzenia.
    Jak mogę os doradzić (Boze jaka delikatna się zrobiłam) to kupujcie takie w opakowaniaqch próżniowych - jest ich tam chyba 6, bo te mrożone strasznie suche są.
    O tym, co było i będzie - pamietnik bez cenzury

a było już tak pięknie....ale szkoda łez, pora wracać na Dukana

Awatar blathin
    blathin jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Katowice

Cytat Zamieszczone przez malgorzata1008 Zobacz posta
    Biję się w piersi i przepraszam.
    Małgorzatko, jeszcze raz podkreślam, to nie był atak, ale przykład (wiedziałam komu, ale z całą świadomością nie wytknęłam po imieniu ) A co do krzyków, to nie Ciebie miałam na myśli, chociaż te niebieskie ogroomne litery mnie powaliły

Surimi są w mrożonych paczkach (bo kiedys napisałam, że można dostać je swieże - to oczywiście nie w Polsce ). Po rozmrożeniu juz są zdatne do jedzenia.
    A ja z ręką na sercu mam surimi paczkowane próżniowo z lodówki nie z zamrażarki... No i nie wiem czy to takie dobre na tą dietę... od czasu do czasu można, ale w składzie moich jest tak: "surimi 32% (mięso rybne 31%, stabilizatory:sorbitol, polifosforany), woda, skrobia pszenna, skrobia kukurydziana, olej roślinny, sól spożywcza (max.2,03%), cukier, aromat krabowy, białko i żółtko jaj, subst. wzmacniająca zapach: glutaminiam jednosodowy, barwniki: karmin naturalny, ekstrakt papryki."

Cytat Zamieszczone przez yvaaaaa Zobacz posta
    Jak mogę coś doradzić (Boze jaka delikatna się zrobiłam)
    przysięgam, że nie gryzę, czasem połykam w całości, ale na ogół tylko "powarczę" (czytaj: wyrażę swoje zdanie)

Awatar yvaaaaa
    yvaaaaa jest nieaktywny Radny Dieta.pl
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez blathin Zobacz posta
    Jeśli chcesz spróbować, to powinni mieć na dziale rybnym w markecie, to są paczki próżniowe. Ewentualnie prześlę Ci mailem tą moją z lodówki, bo to jednak nie dla mnie... a myślałam, że mi wreszcie posmakują
    A spróbuj takiej sałatki: pokrojone jajko na twardo, 3 paluszki, ogórek kwaszony , 2 łyżki protomajonezu i jakieś przyprawy. JA dosalam, ale nie chcę wieść na pokuszenie z tą solą.
    Bardzo dobre, nie czuje się smaku krabopodobnych stworów morskich.
    O tym, co było i będzie - pamietnik bez cenzury

a było już tak pięknie....ale szkoda łez, pora wracać na Dukana

Awatar malgorzata1008
    malgorzata1008 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Łódź

Blathin!

całe życie się uczymy nie tylko diety, ale również netykiety. Oba feralne posty edytowałam i już jest dobrze - mam nadzieję

Surimi pakowane próżniowo i pokropione sokiem z cytryny, od czasu do czasu traktuję jako przekąskę do przegryzienia. Skład rzeczywiście zastanawia, bo niby mięso ryb, ale te dodatki...

Dr Dukan "zajmuje się" mną od 17 stycznia 2009.
    chudszy też może...

Awatar EvitaVianne
    EvitaVianne jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Siedlce/Żelistrzewo

a tak cenowo jak mniej-więcej stoją?? (w przedziale od do) bo nie wiem czy nie zrobię wielkich oczu jak pójdę kupić i to surimi to coś jak ryba w panierce?? bo przeczytałam w necie, że to:

"Surimi - produkt sporządzony na bazie zmielonego mięsa białych ryb, najczęściej mintaja lub morszczuka. Popularny zwłaszcza w kuchniach dalekowschodnich. Może występować w różnych formach, najbardziej znane są tzw. paluszki krabowe (crab sticks). Nazwa pochodzi z języka japońskiego - すり身 (dosłownie: "mielone mięso"). W skład paluszków surimi wchodzi także sorbitol jako środek słodzący oraz polifosforany."
    i czy to surimi to tylko na zimno czy można na ciepło jakoś zrobić??

odnośnie diety, mi moja doktor powiedziała jedno, że w moim przypadku to ja muszę jak już jakąś zaczęłam to trzymać do końca życia, bo mam przy swoim PCOS bardzo podatny organizm na tycie no i ogólnie łatwo przybieram na wadze, w sumie dlatego zdecydowałam się na Dukana właśnie, bo to jest styl żywienia a nie zwykła dieta :]
    Ostatnio edytowane przez EvitaVianne ; 06-02-2009 o 22:00