fatdevil:
z tego co wiem z jogobella light nie nalezy przesadzać bo chociaz zawiera aspartan to glukoze i fruktoze (=cukier) takze. Z tego co wiem mozna wszamac jeden kubeczek dziennie. ja zastepczo wcinam serki homogenizowane naturalne albo jogurty naturalne do ktorych dodaje pokruszony slodzik i np. cynamon-kangu pychota
poza tym fajnie, ze napisałas recepture na placki-na pewno wykorzystam bo brzmią pysznie- czy to wychodzi cos w rodzaju omleta z otrębami?
z mojego doswiadczenia wiem ze placki wychodza takie dziwne, ale nie sa zle xd wbijam to wszystko co napisalam w poprzednim poscie, mixuje i na patelnie z odrobina oliwy...moze ktos robi je inaczej zeby byly lepsze? oddzielnie ubija białka czy cos w tym stylu? bo jak zrobilam je zgodnie z przepisem z ksiazki (1 jajko, 1 lyzka otrębków owsianych, 2 łyżki pszennych i łyżka serka homo.0%) to wyszlo takie nijakie i malo strasznie tego. ktos pisal ze to jakos ma napęczniec ale nic takiego sie nie stalo...
Ja robię troszkę inaczej. Do miseczki wbijam jajo i łychę taję serka i to widelcem ciupciam i ciupciam aż wyjdzie takie coś jak kogel mogel i dopiero w to wrzucam otręby. Jak jest za geste to daję kroplę wody i siup na GORĄCĄ patelnicę. Dobre wychodzi.
A rodzinie zrobiłam podobnie tylko dałam trochę cukru i jabłek w kosteczkę. zajadali że hej.
Widzę,że męczysz się tak jak ja na początku... To forum po prostu ma zero ustawień w domyśle. Wejdź na stronę jak się logujesz (tam gdzie masz dzienniki itp) wtedy kliknij profil (pierwsze z prawej u góry na różowym), po lewej wyjdą Ci edycja weź "edycje opcji" , tam zmień sobie ustawienia na takie jakich pragniesz (emotki są w "Pozostałe opcje" -> "Standardowy edytor") (i dobrze jest zaznaczyć ptaszkiem odbiór wiadomości PW, to ułatwia życie )
Ostatnio edytowane przez blathin ; 26-01-2009 o 19:44
Witam!
Zupełnie przypadkiem i raczej intuicyjnie wpisałam dziś w wyszukiwarkę hasło "protal" i ku mojemu zaskoczeniu (miłemu) trafiłam na to forum.
Dietę dr Dukana zaczęłam 17 stycznia, w systemie 5/5 i po przeczytaniu książki. Nie mam wielkich osiągnięć po 5 dniach "fazy 1" i 5 dniach "fazy 2", może z tego względu, że nie mam wielu kilogramów do zrzucenia. Ale te 5 kg tłuszczyku męczy mnie - najbardziej wizerunkowo, bo niby to niewiele, ale ani bikini, ani obcisłych strojów nie można założyć, a spodnie biodrówki z których wylewa się brzucho to już koszmar!
Jeśli mało "gruba" nie będę Was denerwować, to chętnie dołączę do grona "Proteinek".
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie Panie.
Witaj malgorzata1008 czyli mologruba, nic się nie martw z nami wszystko możliwe, a ze Ty będziesz krócej się męczyć, to tylko Twoja zasługa.
Witajcie tez inne, czyli te nowe i te zaawansowane proteiny i proteinki
W pasie mnie trochę ubyło, ale waga poszła w gore
Protomajonez smakuje jak i zwykły, tylko nie tuczy, a nadużywających popędzi (przemilczę gdzie i poco)
Dziewczynki złote mam ogromna prośbę, wrzucajcie te przepisy, co je tu zamieszczacie tez na stronę stworzona przez nasza BLATHIN (godna wielkiej pochwały za pomysł), to będzie nam łatwiej je odnaleźć.
Teraz wyruszam w podróż w miejscu, trzeba trochę mięśnie wspomóc, a tłuszczyk wręcz odwrotnie.
Jak znajdę natchnienie, to jeszcze coś później naskrobie
Pa HP
Telepeters gratulacje tych cm, które ci ubyły!
Ja czekam z niecierpliwością aż i mi coś ubędzie.Jestem początkująca i mam nadzieję, że nie popełnię jakiś głupich błędów i też uda mi się mieć takie rezultaty jak wy dziewczyny!
Czytałam dziś przepisy i mam strasznego smaka na te "Flaczki z żołądków" ale to można na dniach warzywnych a ja dziś dopiero miałam pierwszy dzień samych protein:-(