Strona 503 z 28937 PierwszyPierwszy ... 3 403 453 493 501 502 503 504 505 513 553 603 1003 1503 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5,021 do 5,030 z 289368
Like Tree2Lubią to

Wątek: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Awatar majacyr
    majacyr jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Puławy
    Wpisy na blogu
    12

Domyślnie Odp: dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Cytat Zamieszczone przez freedom83 Zobacz posta
    poltlusty ma za duzo tluszczu... lepszy by byl chudy albo z piatnicy sa 0% tluszczowe... poszukaj w sklepie znajdziesz na bank...

ja w anglii nie mam problemu z serem 0% to w polsce tym bardziej nie bedziesz miala...

btw. mam pytanie a makaron typu graham lub bezglutenowy z dzialu zdrowa zywnosc mozna czy tez nie??
    bo mam ochote na sos proteinowo warzywny z makaronem... a nie sadze ze z maki kukurydzianej mi sie uda...

aaaaaaaaaa........... dziekowac za przepisy na babeczki z mikrofali otrebowe i za przepis na chlebek kukurydziany,,,, pychota
    Próbowałam robić kluseczki z mąki kukyrydzianej,nieźle się roz....walają.
    Ale zrobiłam takie pseudo kopytka do sosu spagetti(fotka na profilu-album jedzonko) i nawet zjadliwe kluchy.
    Ja mam kluchy razowe,ale niestety w składzie jest mąka pszenna,żytnia,a z tego,co wiem to wolno tylko kukurydziana i w niewielkich ilościach.

Awatar majacyr
    Mieszka w
    Puławy
    Wpisy na blogu
    12

Cytat Zamieszczone przez Baktery Zobacz posta
    ja na poczatku to bede sie pytac o roznosci, za pozwoleniem, bo 500 stron tega watku chwile mi zajmie, aby poczytac
    a wiec poza pytaniem z listu 1 o nabial i jego weglowodany (czy nie szkodza) pytanko, czy szczegolnie Panie chudnace szybko od wagi sporej nie mialy problemow ze skora? i czy ktokolwiek stosowal/sens ma smarowanie sie tymi ostatnio szeroko reklamowanymi cudami do redukcji tluszczu-ujedrniania-antycellulit? Masaz jako taki nie zaszkodzi, na pewno, ale specyfiki te dzialaja, czy to pic na wode i mode?

Poki co z wrazen dnia 1, rozwija mi sie imponujacy bol glowy :/ kawa dozwolona, mam nadzieje, tak mowi Dukan, a jakie jest Wasze zdanie?
    a jak czytam o roznych dolegliwosciach i chetkach dni pierwszych, to obaw nabieram, ale za chwile je gubie, czytajac o wytrwalosci i zgubionych kg. Jak inni wytrzymali, to co ja, gorsza, hrehre?
    Witaj!
    Ja dziś latam i z doskoku jestem,bo jutro dziecka urodziny mam,ale nie o tym.
    Celulit mimo niestosowania specjałów,mam kilka nawet z masażerem,ale zauważyłam,że pod wpływem diety skórka jakby mniej pomarańczowa
    Kawa,herbata,herbatki ziołowe,ocet,zioła,przyprawy,korniszony,cytryna( nie jako napój)sól musztarda są zaliczone do tzw,środków wspomagających i moga być spożywane

Awatar majacyr
    Mieszka w
    Puławy
    Wpisy na blogu
    12

Cytat Zamieszczone przez Baktery Zobacz posta
    Pszczolko, dziekuje za odpowiedz! Ja startuje od znacznie wiekszej wagi, 87 kg (jak znajde, jak dodac te paski wagowe, to bedzie widac w kazdej wiadomosci), cellulit tez mam (nie mega, ale jednak), wiec bede obserwowac, ale faktycznie, te bialka powinny dobrze wplywac na strukture nie tylko miesni ale i skory. Balsam takowy zdazylam nabyc, i wlasnie sie zastanawialam, czy nie wyrzucona kasa (na szczescie taki nie wysokiej polki, jedynie za 15 zl), wiec coz, najwyzej bedzie po prostu masaz
    Kawe zaraz zapodam, slodziki mam (z poprzednich diet pozostale), kurczak bez tluszczu w rekawie pieczeniowym sie piecze, zobaczymy co bedzie.
    Ogolnie mam spore nadzieje, bo uzasadnienie biochemiczne spalania bialek i uzywania wlasnego tluszczu do tego jest zdecydowane. Jedynie gdzie mam obawy,to do wlasnej silnej woli, szczegolnie w sytuacjach towarzyskich. No nic, okaze sie wkrotce...
    Pasek dodajesz klikajac na którejś z nas pasek,wypełnij pole,pin sobie wymyśl,potem będziesz miała instrukcje,żeby na profilu do podpisu wkleić
    Powodzenia
    W sytuacjach towarzyskich byłam w sobotę, w lokalach jest cola light
    którą wolno pić

Awatar majacyr
    Mieszka w
    Puławy
    Wpisy na blogu
    12

Cytat Zamieszczone przez hazel88 Zobacz posta
    hej dziewczyny jestem na diecie proteinowej, ale dopiero od wczoraj ;-) nie chce schudnąć dużo, bo tylko jakieś trzy kg, ale jakoś nie potrafię się z nimi rozprawić więc pomyślałam że może na tej dietce mi się uda... tylko nie bardzo wiem jak się za nią zabrać ;/ ciągle robię jakieś błędy, wczoraj zjadłam plaster zółtego sera, bo myślałam że można, a tu psikus że wcale nie.a dziś zjadłam dwie kromki chrupkiego pieczywa, więc chyba kiepsko mi idzie .. mam więc pare pytań-czy dozwolone są parówki drobiowe, drobiowe kabanosy czy nie ? a co z jogurtami owocowymi ? słyszałam że te które w swoim składzie mają miazgę owocową i są odtłuszczone są dozwolone.. byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedzi i jakieś wskazówki (ps. liczę sobie kalorie i po mimo tego że jem tylko jajka, jakieś białe sery, ryby to i tak wychodzi mi że zjadam ponad 1300 kal dziennie...to chyba za dużo ? ?)
    pozdrawiam, i życzę sukcesów w odchudzaniu
    Zacznę od ostatniego pytania,dobrze ,że liczysz kalorie i jak przekracza 1000kalorii to jest ok,gorzej jak jjemy mniej niż 1000kalorii.
    Kefiry i jogurty z pulpą owocowa mogą być.
    Chrupkie pieczywa NIE!!!
    Upiecz sobie chlebek proteinowy(na profilu w albumie jedzonko są fotki)
    a przepisy na wątku Przepisy w Diecie Dukana
    Parówki drobiowe musisz przeczytać skład i procent tłuszczu,do wielu jest dodawany tłuszcz wieprzowy ,a nawet skórki wieprzowe,także nie bardzo się nadają.

Awatar maszkuleczka
    maszkuleczka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez amber1 Zobacz posta
    Kochane Proteinki. Dzisiaj była chwila prawdy. Odebrałam wyniki badań.
    SĄ WZORCOWE !
    AMBER... kochana.... gratuluję.... Jesteś kolejnym przypadkiem... i to udowodnionym, że ta dieta nie szkodzi. Ja również miałam gorsze badania będąc na diecie owocowo-warzywnej dr Dąbrowskiej. W Gołubiu w ubiegłym roku wprowadzono badania ustalające, które produkty spozywcze maja słabą tolerancję naszego organizmu. Niezmiernie rzadko wychodziła nietolerancja na białko z miesa wołowego, drobiu czy ryb. Jesli już, to produkty nabiałowe były gorzej tolerowane i jajka, ale najczęściej róznego rodzaju żboża i owoce , a nawet marchewka.
    Bardzo się cieszę..... tak trzymaj
    MASZKULECZKA
    Dieta DUKANA od 03/01/2009: 91,1-70 kg

Tu jestem: MASZKULECZKA na Dukanie
    Tu jestem 2: CHRONODIETA-forum

Awatar aluska666
    aluska666 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Birmingham

dziekuje dziewczynki motywujecie mnie!
    Jest 80-83 a chcialabym 69 - Grupy Wsparcia Dieta.pl Tu jestem
    MAM NADZIEJE DO KONCA MAJA MIEC 68 I ROZPOCZAC III FAZE!!!
    \\Moze kiedys sie uda...wiara czyni cuda//
    Na PROTALU od 04.02.09

Awatar majacyr
    Mieszka w
    Puławy
    Wpisy na blogu
    12

dzięki za odpowiedzi sprawdziłam ogólne zasady przed rozpoczęciem diety było napisane-chuda drobiowa wędlina, kupiłam więc chude drobiowe parówki zaczynać od nowa nie bardzo mam ochotę, w końcu to tylko trzy kg więc liczę że nie jedząc cukru, chleba etc i tak uda mi się to zrzucić...ale mam więc pytanie-co Wy jecie ?! tylko jajka, mięso i ser ? mnie już to obrzydło po dwóch dniach ;-) jakiś przykładowy jadłospis ?
    pozdrawiam
    Przykładowy jadłospis z dziś
    śniadanie jajecznica z 3 jajek(nie jadłam w tym tyg, dużo jajek)kawa z mlekiem,herbata
    2 sniadanie serek homo z wanilią
    obiad kurczak gotowany w ziołach
    podwieczorek mały kefir
    kolacja
    2 kromki chleba protal posmarowane jogurtem natural 0% i na to po platerku wędlinki i korniszon
    A w tzw międzyczasie 1 śledź z łakomstwa stresowego:P

Awatar majacyr
    Mieszka w
    Puławy
    Wpisy na blogu
    12

Cytat Zamieszczone przez aluska666 Zobacz posta
    widzicie roznice?

wiem ze jest na to osobny watek no ALE:P
    Jasne,że widać różnicę
    Super

Awatar maszkuleczka
    maszkuleczka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

hej dziewczyny jestem na diecie proteinowej, ale dopiero od wczoraj ;-) nie chce schudnąć dużo, bo tylko jakieś trzy kg, ale jakoś nie potrafię się z nimi rozprawić więc pomyślałam że może na tej dietce mi się uda... tylko nie bardzo wiem jak się za nią zabrać ;/ ciągle robię jakieś błędy, wczoraj zjadłam plaster zółtego sera, bo myślałam że można, a tu psikus że wcale nie.a dziś zjadłam dwie kromki chrupkiego pieczywa, więc chyba kiepsko mi idzie .. mam więc pare pytań-czy dozwolone są parówki drobiowe, drobiowe kabanosy czy nie ? a co z jogurtami owocowymi ? słyszałam że te które w swoim składzie mają miazgę owocową i są odtłuszczone są dozwolone.. byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedzi i jakieś wskazówki (ps. liczę sobie kalorie i po mimo tego że jem tylko jajka, jakieś białe sery, ryby to i tak wychodzi mi że zjadam ponad 1300 kal dziennie...to chyba za dużo ? ?)
    pozdrawiam, i życzę sukcesów w odchudzaniu
    Podobno przeczytałaś zasady diety... hmmm... to skąd te błędy???? Pewne jest to, że straciłaś już bezpowrotnie szansę FAZY UDERZENIOWEJ, którą można zastosować wyłącznie 1 raz w życiu i która nie dopuszcza absolutnie żadnych odstępstw.
    MASZKULECZKA
    Dieta DUKANA od 03/01/2009: 91,1-70 kg

Tu jestem: MASZKULECZKA na Dukanie
    Tu jestem 2: CHRONODIETA-forum

Awatar Baktery
    Baktery jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Bardzo dziekuje za odpowiedzi, zaraz sie okaze, czy pasek sie pojawil w podpisie (edit: pojawil sie, dzieki jeszcze raz za rady!)
    Na razie pije wode i herbatki, jem bialkowe rzeczy, i... biegam co godzine do toalety, siusiac za przeproszeniem znaczy wyplukuje sie cos, niewatpliwie. Jutro zakupow cd, po poczytaniu opisow tego, co jecie mam juz wstepna liste. Mysle, ze wedlina light moze byc problemem, bo jak rozumiem, dowolna indycza czy kurczakowa to za malo, i musi byc light?

Czy ograniczacie jajka, jak juz, to z powodu cholesterolu, czy tluszczu w nich zawartych? Jajka sa takie uniwersalne, gotowane do pracy sie nadaja super ale nie wiem czy przesada nie bedzie grozna (cholesterol z przyleglosciami zawsze mam w normie).
    Te sytuacje towarzyskie to nie tylko wyjscia "out" gdzie cola i kawa beda mnie ratowac, ale imprezki domowe, gdzie nie zawsze pewnie bedzie cos jadalnego dietowego, nie mowiac o presji i pokusie. Jak sobie radzicie z tym i szeroko pojetym otoczeniem?

start: 18.03.2009
    od stycznia 2011 walczę dalej, teraz musi się udać aby znów bylo 68...