Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Woda . Jaką pić?

Awatar Sammysammy
    Sammysammy jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Woda . Jaką pić?

Szalona, z kawą jest tak, że jedna kawa potrafi tak odwodnić Twój organizm, jakbyś była z kawami do tyłu o dwie szklanki. Pewnie dlatego, żeby uzupełnić choć po części ten brak. Drugie moje przypuszczenie jest takie, że jeśli wypijesz wodę zanim wypijesz kawę to ta Kawa nie będzie miała tak drażniącego wpływu na żołądek Ale z tym drugim mogę się mylić, bo biorę to na logikę :P

Awatar Sammysammy
    Sammysammy jest nieaktywny Znany na forum

Polecam dzbaneczki z filtrami Dafi (chyba tak się one nazywają). Ja kupuję raz na miesiąc wkład za 7zł i sobie wlewam wodę z kranu i filtruję kiedy tylko mam na to ochotę

Awatar Marta_K
    Marta_K jest nieaktywny Znany na forum

W większości przypadków woda z kranów bez problemów nadaje się do picia Badania robione przez sanepid są dosyć częstotliwe i woda przechodzi takie procesy filtracji, że nie powinno się mieć oporów co do picia wody z kranu.
    Fakt, że należy jednak uważać na kranówkę w dużych miastach, gdzie poziom zanieczyszczenia środowiska jest dosyć spory
    Filtry są dobrym, a przede wszystkim tanim i bezpiecznym sposobem na wodę do picia. Jeśli jednak mamy wybierać miedzy mineralną, a źródlaną, lepiej wybierać mineralną.
    Radzę jednak zrezygnować z wód gazowanych, które mog,ą powodować wzdęcia i przede wszytskim dają oszukane poczucie nawodnienia.

Olcia838 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Poznań

Woda to źródło życia, nasz organizm składa się w 98% właśnie z wody. Ale nie samą wodą człowiek żyje. Ostatnio organizując przyjęcie zastanawiałam się [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], jakie przystawki zaserwować. Bo przecież musimy się z tym liczyć, że są okazje kiedy jedzenie i picie nie będą wyłącznie zdrowe.

FitDroga jest nieaktywny Znany na forum

też korzystam z dzanków dafi. Dużo bardziej ekonomicznie mi to wychodzi niż wieczne kupowanie wody - nawet w dużych butelkach. A później tylko listki międy dodaję i cytrynkę, albo melisę i truskawki i jest pyyyyszna Polecam szczególnei tą drugą opcję.

Awatar fitslife
    fitslife jest nieaktywny Nowy na forum

ja jakoś nigdy nie mogłem się przekonać do wody z kranu, chyba że gotowanej. Osobiście piję Żywiec Zdrój niegazowaną

malamii_ jest nieaktywny Nowy na forum

Też nie jestem przekonana do wody z kranu. Wybieram wodę o dobrym składzie- dużo mikroelementów, szczególnie wapnia. No i smak musi mi odpowiadać. Wiele spróbowałam i ostatnio zostałam przy niebieskiej Piwniczance.

Awatar ewelinawarchol
    ewelinawarchol jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Z tą wodą z kranu to jest tak, przynajmniej u mnie w mieście, że niby wodę mamy czystą, ale z kolei u nas jest inny problem. Mieszkamy w starym domu, gdzie są stare rury, często miejscami już pordzewiałe i ta woda z kranu, może nie jest brudna, ale czasami ma dziwny posmak, więc ja osobiście filtruję ją właśnie w dzbankach Dafi.
    Butelkowaną oczywiście też pijam, bo te dzbanki mogłyby mieścić trochę większe i mieścić więcej wody na raz :P
    Raczej rzadko zdarza mi się niestety wybierać wodę wysokozmineralizowaną, bo te zazwyczaj są przynajmniej lekko gazowane. Jakoś ciężko mi jest znaleźć faktycznie wysokozmineralizowaną wodę całkiem bez gazu. A nie mogę pijać wody gazowanej, ze względu na moje delikatne gardło, po gazowanym od razu dostaję chrypki.W ogóle za gazem w napojach nie przepadam jakoś szczególnie.
    Marta, to interesujące, co napisałaś, że gazowane napoje dają fałszywe uczucie nawodnienia, bo u mnie jest zupełnie inaczej. Po gazowanym, tak mnie drapie w przełyku, że mam uczucie, że w ogóle się nie napiłam ... :P
    Jednak, jak już biorę wodę w butelce, to staram się, by była to raczej mineralna, nie źródlana, chociaż i źródlana ma swoje dobre strony, jak choćby na przykład przygotowywanie posiłków dla niemowlaków
    "(..) Because really the zone of comfort is a zone of fear. You're afraid to break out of this familiarity. There's nothing good about feeling comfortable."

fit-ann jest nieaktywny Nowy na forum

A korzystałyście może z Bobble bottle? Zastanawiam się nad nią już od dłuższego czasu, ale sama nie wiem czy warto :/

Awatar ewelinawarchol
    ewelinawarchol jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Chciałam bardzo tę butelkę Bobble. I myślę, że to jest bardzo fajny patent. Z tego, co mi wiadomo, to wszystkie rozmiary butelek Bobble i filtry do niej dostaniemy w sklepach Duka, więc, jak ktoś ma taki sklep gdzieś nieopodal i może na bieżąco się tam zaopatrywać w filtry, to myślę, że pomysł całkiem niezły. Szczególnie, jak gdzieś jedziemy, do pracy, szkoły, to możemy napełnić butelkę gdziekolwiek i woda samoczynnie się nam filtruje i zawsze możemy mieć ją pod ręką.
    "(..) Because really the zone of comfort is a zone of fear. You're afraid to break out of this familiarity. There's nothing good about feeling comfortable."

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów