Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Woda . Jaką pić?

Awatar Aldonkka
    Aldonkka jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Woda . Jaką pić?

Niektórzy mówią aby pić wodę z kranu ale sama nie jestem przekonana. Jest jeszcze źródlana oraz mineralna. Która jest najzdrowsza?
    Tylko dlatego, że coś nie wyszło, nie można zakładać, że na świecie nie ma innych ludzi do kochania. Miłość jest zbyt ważna, by iść bez niej przez życie.

Awatar bardott
    bardott jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Woda . Jaką pić?

Cytat Zamieszczone przez Aldonkka Zobacz posta
    Niektórzy mówią aby pić wodę z kranu ale sama nie jestem przekonana. Jest jeszcze źródlana oraz mineralna. Która jest najzdrowsza?
    Mineralna ponieważ woda źródlana nie zawiera tylu minerałów co mineralna. Sama wody z kranu nie piiję ale również słyszalam,że nie jest taka zła. Wolę jednak butelkową.
    Przez jakiś czas kupowałam wodę w butelkach ale teraz zamawiam sobie baniaczki do dystrybutora. Mam taki dystrybutor w domu ( na pewno widzialaś takie w biurach czy w aptekach). Cenowo jest to o wiele tańsze miesięcznie niż butelki mineralnej. Wygodne ponieważ przywożą mi baniaczki do domu Poczytaj sobie: wodawdomuiwbiurze.org.pl - sama wczesniej o tym nie widziałam , dopiero teściowa mi powiedziała jakiś czas temu o tej mozliwości.
    - Nie mów do mnie Lampka!
    - A jak mam mówić?! Jaśnie Oświecony Nosicielu Światła?

Awatar Makosza
    Makosza jest nieaktywny Znany na forum

Z mineralami tez nie mozna przesadzac, pobieramy je z jedzenia dlatego tez z mineralnymi trzeba uwazac. I nie zawsze jak pisze mineralna to tak jest.
    Co do kranowki to dowiedz sie jaka wode ma Twoje miasto. W moim rodzinnym mamy swoja glebinowke, nie smierdzi, dobrze smakuje, nie czuc chloru. Dobra jakosciowo woda. Nie raz to, co mamy w butelkach pochodzi z kranu.
    cel (1 z 13) > 110 115,3.......118,2.........58

Tu siedzę> https://forum.jestemfit.pl/tylko-zal...i-chudnie.html

Awatar Dominik Ziobro
    Dominik Ziobro jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Rzeszów

często mówia że od wody w kranie robia się kamienie, ja piję niegazowana z butelki

szalona40 jest nieaktywny Nowy na forum

Mój dietetyk doradził mi, że jeśli chcę dalej pić kawę to mogę max dwie dziennie (mogą być z mlekiem) ale koniecznie przed kawą wypić szklankę niegazowanej wody. Niestety zapomniałam czemu to miało służyć.

matylda_ jest nieaktywny Nowy na forum

my pijemy kranówę, ale filtrowaną

Madeeleine jest nieaktywny Nowy na forum

Ja piję wodę z kranu, filtruję dzbankiem. Mam dwa jeden od Dafi, drugi od Brity i ten od Dafi jakoś lepiej mi się podoba ale dużo się nie różnią. Taką wodę stosuję też do gotowania, do herbaty i do wielu innych rzeczy. Nie wyobrażam sobie do zupy używać mocno chlorowanej wody!

magkos23 jest nieaktywny Nowy na forum

zwykła niegazowana, ewentualnie przefiltrowana

Dietetyk_Kamila jest nieaktywny Znany na forum

Najlepsza oczywiście jest woda niegazowana, możemy sięgać po przefiltrowaną wodę z kranu, butelkowaną wodę źródlaną lub wodę mineralną. Wody mineralne dostarczają nam mikroelementów, należy jednak uważać na wody wysokosodowe - powinny jej unikać osoby chorujące min. na nadciśnienie. Wód wysokozmineralizowanych nie należy podawać małym dzieciom, w tym wypadku najlepiej sprawdzi się woda źródlana.

Awatar Paulicja
    Paulicja jest nieaktywny Nowy na forum

Ja piję butelkowaną niegazowaną, zamierzam sobie kupić filtr aby pić wodę z kranu. Bo takiej prosto z kranu nie filtrowanej to się boje.

Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów