Mój mąż uwielbia frytki i ciągle prosi mnie, żeby je robić do mięsa. Niestety, ale nie może jeść ich zbyt dużo, bo ma problemy z trawieniem. Czy jest jakiś sposób na zdrowe frytki?
Mój mąż uwielbia frytki i ciągle prosi mnie, żeby je robić do mięsa. Niestety, ale nie może jeść ich zbyt dużo, bo ma problemy z trawieniem. Czy jest jakiś sposób na zdrowe frytki?
Można robić pieczone frytki. I nie zawsze muszą być ze zwykłych ziemniaków, można je przygotować z marchewki, czy z batatów.
Mozna tez zrobić z buraków Tylko będą trochę słodsze
Mozna tez je zrobic z selera na przyklad
Ostatnio edytowane przez Elwirka1234 ; 19-12-2017 o 17:03
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A co myślicie o rękawie do pieczenia [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] w przypadku warzyw?
Ja robię frytki z batatów zawsze, są może i trochę słodsze i nie każdemu pasuje, szczególnie w połączeniu z mięsem.
Frytki z batatów pieczone z pieprzem cayene i solą gruboziarnistą powinny zrobić robotę!
Ja uwielbiam z pietruszki (korzenia) oraz selera. Kroję je trochę grubiej i piekę w piekarniku. Do tego sos curry na jogurcie. Palce lizać!!
Tutaj nie chodzi za bardzo o to z czego zrobione są frytki. Bo mozna zrobić je bez problemu z selera, z batata czy z tradycyjnych ziemniaków.Ale bardziej chodzi o problem w jaki sposob je zrobimy. Na pewno polecałabym wykluczyć tradycyjną frytkownicę bo frytki wychodzą tłuste, poza tym mi osobisćie takie ociekajace tłuszczem frytki nie smakują.
Za to polecam frytkownice niskotłuszczowe. Mozna robić frytki na łyżce oleju i dzieki temu są smaczniejsze i mniej kaloryczne. Ziemniaki same w sobie nie są zbyt kaloryczne, kalorie dodaja dodatki ( takie jak olej).
W dobrej cenie można zamówić frytkownice od Profi Cook w sklepie Clatronic:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Mam ich frytkownicę i jestem zadowolona bo frytki wychodzą bardzo smaczne oraz chrupiące.
Tylko dlatego, że coś nie wyszło, nie można zakładać, że na świecie nie ma innych ludzi do kochania. Miłość jest zbyt ważna, by iść bez niej przez życie.