Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: SB - kiedy pierwsze efekty?

bdb1992 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Poznań

Domyślnie SB - kiedy pierwsze efekty?

Dzisiaj kończę piąty dzień mojej south beach. Stosuję się do wszystkich zaleceń, w ciągu tych pięciu dni 2 razy biegałam, a efektu narazie żadnego. Nie oczekuję od żadnej diety, że z dnia na dzień schudnę nie do poznania, ale czy to normalne, biorąc pod uwagę, że SB zakłada spadek 4-6kg w ciągu pierwszych dwóch tygodni?
    Może ktoś rozwieje moje wątpliwości? Motywacja jeszcze jest, ale takie czekanie wykańcza...

Awatar cheapmonday
    cheapmonday jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    malmo
    Wpisy na blogu
    25

Domyślnie Odp: SB - kiedy pierwsze efekty?

Cytat Zamieszczone przez bdb1992 Zobacz posta
    Dzisiaj kończę piąty dzień mojej south beach. Stosuję się do wszystkich zaleceń, w ciągu tych pięciu dni 2 razy biegałam, a efektu narazie żadnego. Nie oczekuję od żadnej diety, że z dnia na dzień schudnę nie do poznania, ale czy to normalne, biorąc pod uwagę, że SB zakłada spadek 4-6kg w ciągu pierwszych dwóch tygodni?
    Może ktoś rozwieje moje wątpliwości? Motywacja jeszcze jest, ale takie czekanie wykańcza...
    oj, dawno temu byłam na SB, ale ... po pierwsze, masz prawidłowe BMI, więc nie liczyłabym na wielki spadek. po drugie, przez te pierwszy 2tyg dużo z tego co spada, to niestety woda.
    ja teraz jest na ''sb'', niby faza 1, zaczęłam 29.09. i sama nie widzę żadnej różnicy. no ale chyba mi się zbliża @. jednak staram się nie załamywać. jak będę jeść tak ja jem, to na pewno nie przytyję, co jest wielkim +, a po drugie, coś tam pewnie zleci, w końcu musi :P
    powodzenia : )

Awatar roodawiewioora
    roodawiewioora jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Czasem już na początku jest lekki zastój, w szczególnosci jeżeli nie masz wiele do zrzucenia ale pewnego pięknego dnia budzisz sieę a tu bach -1 kg tak też było w przypadku mojej siostry, SB zaczęłyśmy w zeszły czwartek i dopiero wczoraj, czyli ponad tydzień I fazy zleciał cały kg

Ludzie, którzy tracą czas czekając, aż zaistnieją najbardziej sprzyjające warunki, nigdy nic nie zdziałają. Najlepszy czas na działanie jest teraz! /Mark Fisher/

Awatar mishiii
    mishiii jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    15

Ja jestem tą z dużą wagą i od początku widzę spadek wody i co najważniejsze - czuję spadek wody.
    Ja nie jestem gruba - ja mam niedobór szczupłości.

cel do 30 kwietnia 2012: 89,9 >> UDA SIĘ!!

martich jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Węgrów

Kiedyś byłem na SB, i tak jak książka pisze, że spadek wagi może być do 8 kg, przez pierwszą fazę - taki u siebie zaobserwowałem, jednak takie spadki odnoszą się do osób z dużą nadwagą.

teraz jestem na SB ponownie i widzę spadki każdego dnia (4 dni diety i spadek 3,4)
    - czy to ubytek wody, nie wiem - pewnie tak, lecz każdego dnia, wypijam 1,5 wody plus 3 kubki herbaty zielonej, wiec wodę dostarczam

oprócz tego ruch, basen i spacery!

dinusia72 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    oborniki

ja w pierwszym tygodniu sB schudłam ok 2 kg, a w całej I fazie prawie 5

ale może rzeczywiście ma tu znaczenie z jakiego pułapu zaczynamy

kawusia_z_rana jest nieaktywny Nowy na forum

Ja o diecie SB dowiedziałam się ze stronki beactive.pl i postanowiłam przejść na nią, ale nie wytrzymałam długo (
    Od nowego roku biorę się za siebie, mam nadzieję, że z Waszą pomocą dam radę

Awatar Paulicja
    Paulicja jest nieaktywny Nowy na forum

Dieta South Beach, to jedyna jak dla mnie racjonalna dieta, przede wszystkim dlatego, że opiera sie na zdrowych tłuszczach roślinnych. Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, to inaczej wielonasycone kwasy tłuszczowe. Należą do nich kwasy z rodziny omega-3 i omega-6, które z punktu widzenia żywienia człowieka, są najważniejszymi spośród tłuszczy. Kwasy z grupy omega-3 występują w tłuszczu rybim oraz surowcach pochodzenia roślinnego takich jak olej lniany Lenvitol, orzechy włoskie, olej rzepakowy i kukurydziany :-)

Awatar Cytrynowaaa
    Cytrynowaaa jest nieaktywny Nowy na forum

Ja na diecie SB byłam jakieś dwa lata temu Sama sobie ją zaproponowałam. Pierwsze efekty zauważyłam już po paru dniach, chyba nawet po czterech. Wiem, że najpierw zeszła ze mnie woda ale to i tak cieszyło gdy na wadze w końcu zobaczyłam minusowe kilogramy. Wytrzymałam miesiąc i rzuciłam 6 kg. Dała mi porządnego kopa bo dzięki niej zrzuciłam pozostałe kilogramy a uzbierało się tego aż 16 Rozruszała mi metabolizm i pozwoliła zwracać uwagę na to co jem Byłam głównie na pierwszej fazie

Awatar Paulicja
    Paulicja jest nieaktywny Nowy na forum

Dieta South Beach wpadła mi w oko na początku mojej przygody z odchudzaniem, po przeczytaniu opinii różnych dziewczyn byłam bardzo chętna do jej spróbowania. Dodatkowo gdy zobaczyłam fazy, jadłospis stwierdziłam że podejmuję walkę.
    Menu smaczne, potrawy nie są trudne do przyrządzenia ale jeśli chodzi o efekty to zeszła mi tylko woda i się zatrzymało. Zrezygnowałam więc i nie dotrwałam do końca. Znam dziewczynę która trwała z tą dietą do końca ale jej efekty również były marne chociaż ona się przyznała, że czasem coś podjadała

Uprawnienia umieszczania postów