Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: start 10 kwiecień :-]

Timka28 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Leżajsk
    Wpisy na blogu
    7

Domyślnie start 10 kwiecień :-]

Witam
    To nie jest moje pierwsze odchudzanie. Ważyłam nie dawno 75 kg teraz ważę 73.5..Jeszcze nie tak dawno bo rok temu ważyłam 62.5 schudłam z 75..i to też nie było pierwszy raz..zaczynam dietę dochodzę do wspaniałych wyników 10-13 kg mniej to piękny wynik..jednak za każdym razem to samo.. odstępuję od diety i obżeram się. Można powiedzieć że to jest nauczka że na następny raz się czegoś nauczę ale nic z tego..
    Na tej diecie kiedyś byłam nie wytrzymałam 1 fazy. Teraz wiem dlaczego i jak postarać się to zmienić. Wtedy nie stosowałam się odpowiednio teraz wiem że ta dieta może nie być monotonną.
    Dlaczego 10 kwietnia? Bo to po świętach..I to może i śmieszne bo nastawiłam się na to od miesiąca i tylko na to czekam..
    Za rok wychodzę za mąż Pragnę w końcu zobaczyć upragnione 55kg
    W jeden rok chcę zgubić 18,5 kg zbędnego balastu, mój wzrost 164cm.

To moje lekkie początkowe postanowienia:
    - pić minimum 1,5l napojów - w czym przynajmniej raz dziennie kubek zielonej lub czerwonej herbaty.
    - ważenie raz w tygodniu
    - mierzenie raz w miesiącu start 10 kwietnia
    - bardzo dla mnie ważne, nigdy tego nie robiłam a może to błąd: układanie jadłospisów wcześniej i wpisywanie ich tutaj. ma to mi pomóc urozmaicić posiłki i jeść ze smakiem..

nie wiele ale na początek wystarczy..

---------- Wiadomość dodana o 12:14 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 07:42 ----------

Jadłospis na 10 kwiecień

1.
    Śniadanie: dwa jaja ugotowane na twardo, czerwona marynowana papryka, ser feta light, szczypiorek i sałata zielona. Wszystkie składniki z wyjątkiem sałaty kroimy w kostkę i mieszamy. Rozkładamy liść sałaty, nakładamy do niego wszystkie wymieszane składniki, skręcamy sałatę w rulonik i jemy takie a'la naleśniczki.

2.
    Obiad:KALAFIOR
    1 kalafior
    zielona cebulka /ok. 1/2 kg/
    1 pęczek koperku
    przecier pomidorowy (sok pomidorowy)
    olej z oliwek
    sól, pieprz
    ocet winny
    Umyty i podzielony na kawałki kalafior podsmażamy lekko na niewielkiej ilości
    oleju /ok. pół szklanki/.
    Następnie dodajemy posiekaną cebulkę i koper, 3 łyżki przecieru
    pomidorowego /albo 200 gr. soku pomidorowego/, sól i pieprz do
    smaku oraz niewielka ilość wody.
    Gotujemy do miękkości kalafior i do momentu kiedy sos będzie gęsty.
    Dodajemy ocet winny do smaku.

3.
    kolacja: Jajecznica na cebulce i szczypiorku.

Awatar pgosia
    pgosia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Opole

Domyślnie Odp: start 10 kwiecień :-]

hejaa! Mamy tą samą wagę docelową nie wolalabyś dołączyć? Mamy wątek tuż obok (2 stycznia) a jest nas tylko trzy, w porywach do czterech :P
    Ostatnio edytowane przez pgosia ; 06-04-2012 o 10:57

がんばれ!

myszkamini87 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    łódź

Smile Odp: start 10 kwiecień :-]

[QUOTE=Timka28;2604623]Witam
    To nie jest moje pierwsze odchudzanie. Ważyłam nie dawno 75 kg teraz ważę 73.5..Jeszcze nie tak dawno bo rok temu ważyłam 62.5 schudłam z 75..i to też nie było pierwszy raz..zaczynam dietę dochodzę do wspaniałych wyników 10-13 kg mniej to piękny wynik..jednak za każdym razem to samo.. odstępuję od diety i obżeram się. Można powiedzieć że to jest nauczka że na następny raz się czegoś nauczę ale nic z tego..
    Na tej diecie kiedyś byłam nie wytrzymałam 1 fazy. Teraz wiem dlaczego i jak postarać się to zmienić. Wtedy nie stosowałam się odpowiednio teraz wiem że ta dieta może nie być monotonną.
    Dlaczego 10 kwietnia? Bo to po świętach..I to może i śmieszne bo nastawiłam się na to od miesiąca i tylko na to czekam..
    Za rok wychodzę za mąż Pragnę w końcu zobaczyć upragnione 55kg
    W jeden rok chcę zgubić 18,5 kg zbędnego balastu, mój wzrost 164cm.

To moje lekkie początkowe postanowienia:
    - pić minimum 1,5l napojów - w czym przynajmniej raz dziennie kubek zielonej lub czerwonej herbaty.
    - ważenie raz w tygodniu
    - mierzenie raz w miesiącu start 10 kwietnia
    - bardzo dla mnie ważne, nigdy tego nie robiłam a może to błąd: układanie jadłospisów wcześniej i wpisywanie ich tutaj. ma to mi pomóc urozmaicić posiłki i jeść ze smakiem..

nie wiele ale na początek wystarczy..

[COLOR="Silver"]

---------- Wiadomość dodana o 12:14 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 07:42 ----------

hej, mam tak samo, ważę obecnie 70, chcę 55-52 i zaczynam sb od jutra. trzymam kciuki za nas obie-już serdecznie dośćmam obżarstwa chlebem i słodyczami-święta powinny trwać 1 dzień
    pozdrawiam

Timka28 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Leżajsk
    Wpisy na blogu
    7

ja tam lubie swieta trzymam za Ciebie kciuki Dolaczam sie do tematu "masowej sb" niestetety nie wiem jak ten temat usunac ;]

oleczek0090 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Łęczna

Ja również od wczoraj rozpoczęłam dietę SB. I też jestem narazie pełna entuzjazmu co do niej
    Mamy podobne wagi wyjściowe i cele a nawet wzrost
    Pozdrawiam

Awatar kasia23081982
    kasia23081982 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Lublin

hej hej i ja bym się chciała do was dołączyć bo co nieco mi się przybrało

no i od nowa start 2.04.2014

Uprawnienia umieszczania postów