Witam
To nie jest moje pierwsze odchudzanie. Ważyłam nie dawno 75 kg teraz ważę 73.5..Jeszcze nie tak dawno bo rok temu ważyłam 62.5 schudłam z 75..i to też nie było pierwszy raz..zaczynam dietę dochodzę do wspaniałych wyników 10-13 kg mniej to piękny wynik..jednak za każdym razem to samo.. odstępuję od diety i obżeram się. Można powiedzieć że to jest nauczka że na następny raz się czegoś nauczę ale nic z tego..
Na tej diecie kiedyś byłam nie wytrzymałam 1 fazy. Teraz wiem dlaczego i jak postarać się to zmienić. Wtedy nie stosowałam się odpowiednio teraz wiem że ta dieta może nie być monotonną.
Dlaczego 10 kwietnia? Bo to po świętach..I to może i śmieszne bo nastawiłam się na to od miesiąca i tylko na to czekam..
Za rok wychodzę za mążPragnę w końcu zobaczyć upragnione 55kg
![]()
W jeden rok chcę zgubić 18,5 kg zbędnego balastu, mój wzrost 164cm.
To moje lekkie początkowe postanowienia:
- pić minimum 1,5l napojów - w czym przynajmniej raz dziennie kubek zielonej lub czerwonej herbaty.
- ważenie raz w tygodniu
- mierzenie raz w miesiącu start 10 kwietnia
- bardzo dla mnie ważne, nigdy tego nie robiłam a może to błąd: układanie jadłospisów wcześniej i wpisywanie ich tutaj. ma to mi pomóc urozmaicić posiłki i jeść ze smakiem..
nie wiele ale na początek wystarczy..
---------- Wiadomość dodana o 12:14 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 07:42 ----------
Jadłospis na 10 kwiecień![]()
1.
Śniadanie: dwa jaja ugotowane na twardo, czerwona marynowana papryka, ser feta light, szczypiorek i sałata zielona. Wszystkie składniki z wyjątkiem sałaty kroimy w kostkę i mieszamy. Rozkładamy liść sałaty, nakładamy do niego wszystkie wymieszane składniki, skręcamy sałatę w rulonik i jemy takie a'la naleśniczki.
2.
Obiad:KALAFIOR
1 kalafior
zielona cebulka /ok. 1/2 kg/
1 pęczek koperku
przecier pomidorowy (sok pomidorowy)
olej z oliwek
sól, pieprz
ocet winny
Umyty i podzielony na kawałki kalafior podsmażamy lekko na niewielkiej ilości
oleju /ok. pół szklanki/.
Następnie dodajemy posiekaną cebulkę i koper, 3 łyżki przecieru
pomidorowego /albo 200 gr. soku pomidorowego/, sól i pieprz do
smaku oraz niewielka ilość wody.
Gotujemy do miękkości kalafior i do momentu kiedy sos będzie gęsty.
Dodajemy ocet winny do smaku.
3.
kolacja: Jajecznica na cebulce i szczypiorku.