tym razem wyjdzie![]()
tym razem wyjdzie![]()
STARY WĄTEK | NOWY WĄTEK --> PODSUMOWANIE ROKU 2008
"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."
Ja sie tu zjawie niedlugo
mam na koncie minus 37 kg
10 schudlam ponad rok temu
ale te 27 od stycznia wiec jeszcze troszku![]()
"W konfrontacji strumenia ze skałą, strumień zawsze wygrywa - nie przez swoją siłę , ale przez wytrwałość" Budda
21 kg za mna - 21 kg przede mna - Strona 1484 - Grupy Wsparcia Dieta.pl
ja za rok też się zgłoszę![]()
"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."
Mniej jest więcej? https://forum.jestemfit.pl/dieta-oparta-o-wartosci-kaloryczne/49-stars-destination.html
Zapisz zgubione letnie kalorie! ćwicz i licz!!!
Inspiruj się: Klub Tytanów: spadek min. 15 kg utrzymany przez rok?
ja mam sukces w genach - tylko zapłon był jakiś felerny![]()
*bump*
Chętni do pochwalenia się sukcesami w diecie?
Mniej jest więcej? https://forum.jestemfit.pl/showthread.php?t=49
No cóż, przeprowadzam korektę swojej wagi. Na początku tego wątku podałeś moją wagę z sierpnia 2007 r. - 77 kg. Tak było przed rokiem z górą. W tzw. międzyczasie powstały dwie nowe okoliczności:1) kupiłem wagę elektroniczną, podającą wagę ciała o 2 kg wyższą, niż poprzednia waga mechaniczna, tak więc przed rokiem ważyłem naprawdę ok. 79 kg;W październiku zacząłem się oszczędzać i pod koniec miesiąca ważyłem 81,9 kg.To był jednak chyba głównie ubytek wody, a nie tkanki tłuszczowej.
2) opuściłem się w diecie i w rezultacie w ciągu roku wyjechałem na 82,8 kg.
Na naszej stronie internetowej pojawiła się reklama Herbalife. Nawiązałem kontakt z miłą panią Anią, dystrybutorką z Barlinka, i przysłała mi odpowiedni koktajl i odżywkę białkową. Zacząłem dietę ochoczo i z zachęcającymi rezultatami. Rychło jednak zacząłem się rozgrzeszać i jeść częściej, niż przewidziano, w tym także w niewielkiej ilości ciemny chleb i ziemniaki, o czym w przepisach nie było mowy. Tam, oprócz odżywek z niskokalorycznym jogurtem, przewidziano chude białe mięso, dużo warzyw, trochę owoców i niskokalorycznego twarogu. W efekcie przez 2 tygodnie, od 28 października począwszy, straciłem 1,5 kg, a potem waga stanęła, mimo niewysokiego dziennego bilansu kalorii. Doszedłem więc do wniosku, że czas pożegnać się z chlebem i ziemniakami. Tak robię od 2 dni i dziś waga pokazała mi 79,8 kg, a więc 2 kg od początku kuracji. Mam nadzieję, że teraz pójdzie "z górki"Pozdrawiam wszystkich serdecznie
![]()
Ostatnio edytowane przez pantanal ; 21-11-2008 o 07:39
Miło, że dajesz znać.
Biorąc pod uwagę jak długo trzymasz wagę i rozsądnie próbujesz różne strategie myślę, że to co piszesz to świetny przykład racjonalnego, "ludzkiego", podejścia do trzymania wagi, a to jak wiadomo najtrudniejsze ...
Życzę by waga elektroniczna pokazywała to co sobie życzysz![]()
Mniej jest więcej? https://forum.jestemfit.pl/showthread.php?t=49
46 kilogramów piewsza dieta w życiu rozpoczęta w 2007 roku spadek wagi 46 kilogramów utrzymany już w maju miną 2 lata,
Ania, to ma być waga utrzymana przez rok - okrągły rok ze stałą już wagą, albo co najmnije 15 kg niższą niż ta wyjściowa. Do maja pół roku, więc od początku Twojej diety minęło 1,5 roku... A to znaczy, że albo schudłaś w pół roku albo...
Co do mnie, to w styczniu będzie 3 lata, jak pożegnałam się z krainą ósemek, natomiast w wakacje 2009 - 3 lata z prawidłowym BMI (pomijając niecne 2-3 tygodnie, kiedy to łapałam 25-26).
Teraz kraina nadwagi zagraża mi, ponieważ nie mogę intensywnie ćwiczyć, właściwie to powinnam ponoć nawet leżeć...
Masakra....
No to uciekam...
"- Witam, ile pani waży? - Różnie..."lato 2005 - 103kg >>>---> lato 2006 - 67kg2006 - 2009 - w granicach 67/73, obecnie... 91!
Peszki stękanie na odchudzanie
Ćwiczysz? Dorzuć swoje pięć minut, a będzie Ci policzone