4Lubią to
-
Odp: Po ciąży można a nawet trzeba schudnąć
Myślałam, że po ciąży łatwiej się chudnie. Dużo kobiet twierdzi, że karmiąc piersią waga niemal sama spada. U mnie niestety waga nie spada (tzn. spada, ale w gorzej niż żółwim tempie) mimo karmienia piersią i diety. Dieta oczywiście nie jest zbyt drakońska, bo przy karmieniu nie może taka być. Jem po prostu zdrowo. Nie jem smażonego, słodyczy oraz wszelkich pustych kalorii typu fast foody, czipsy, chrupki. Do porodu ważyłam ponad 85 kg, teraz ważę 72 kg. Zaraz po porodzie ubyło mi ok. 6-7 kg. Urodziłam 3 miesiące temu.
-
Hej,
Ja jestem po porodzie rok..... Podczas ciąży przytyłam 28 kilo a nawet tak dużo nie jadłam. U mnie było tak ze faktycznie jak karmiłam straciłam z wagi 12 kilo + lekka dieta żeby był pokarm. Teraz zostało mi 8 kilo i waga stoi jak zaczarowana...
-
Bardzo często dzieje się tak, że kobiety w ciąży tyją. Są dwie opcje. Jedną z nich jest zaakceptowanie nowej siebie, a drugą zmiana poprzez dietę. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie należy to do łatwych rzeczy, ale można sobie pomóc. Ja też jestem na diecie, bo przybrałam kilka dodatkowych kilogramów i to nie przez ciąże, a przez zwykłe zaniedbanie. Od kiedy trzymam dietę, stosuję spalacz tłuszczu www.trizer.pl i ćwiczę, czyli ogólnie, od kiedy zmieniłam nawyki żywieniowe to w moim jadłospisie pojawiło się dużo nowych produktów oraz warzyw, których wcześniej nie spożywałam. Teraz je polubiłam i chyba ciężko byłoby mi z nich zrezygnować. Waga stopniowo maleje. Spróbuj się zmotywować na dłużej i zmienić swoje nawyki żywieniowe a szybko wrócisz do wymarzonej wagi.
-
Witajcie....
ja 11 tyg po porodzie mi również waga nie wróciła do normy, niestety....
nie wiem co mam robić... podobno karmienie piersią pomaga, ale mi niestety nie...
-
Kuleczko, tak, karmienie piersią pomaga. Mnie pomogło, ale oczywiście od samego tylko karmienia nie schudniemy. Jeśli chcesz zrzucić wagę, proponuję zacząć od lekkich ćwiczeń oraz zdrowego odżywiania. To też zależy od tego, jak dużo przytyłaś. U mnie było to 13 kilo przez całą ciążę, przed nią ważyłam 64 kilo, przed porodem 77, a po przyjechaniu z Młodym ze szpitala - 65, sama się zdziwiłam jakim cudem
Co prawda nad ciałem pracuję cały czas, żeby je ujędrnić jak najbardziej, ale mały ma już prawie dwa lata. 11 Tygodni po porodzie to wciąż jest dość na "świeżo", więc z aktywności fizycznej na razie najlepsze były by dla Ciebie po prostu długie spacery z wózeczkiem
-
tak tak spacery to podstawa 
ja niestety przytyłam 17 kg... i zostało mi około 4-5 kg nadal nadbagażu, chciałabym sie tego pozbyć :P
-
polecam ćwiczenia i wizytę u [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
-
Kiedy nie można schudnąć samemu najlepiej zapisać się na jakieś zajęcia do fitness klubu , tam najlepiej doradzą jak ćwiczyć żeby dojść do formy no i dobra dieta jest tak samo ważna :-)
fitness i ogród to moja pasja
Ostatnio edytowane przez AdminAdmin ; 12-04-2018 o 14:55
-
Karmienie piersią bardzo w tym pomaga. Współczuję kobietom karmiącym od początku butelką...
-
Po ciazy trzeba chudnac, ale jednak wszystko z glowa bo nie mozna tez narazac karmionego dziecka
Uprawnienia umieszczania postów