Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36
Like Tree4Lubią to

Wątek: Po ciąży można a nawet trzeba schudnąć

Awatar nataliii69
    nataliii69 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    ustroń

Smile Po ciąży można a nawet trzeba schudnąć

Kochanego ciałka nigdy...i tak dalej.przed ciążą ważyłam 55 a w36 tyg 96.8 szok.tak dla mnie pracowałam ,ćwiczyłam do 8 mieś fakt takie ilości nutelli truskawek śmietany i lodów co wtedy nie zjadłam przez 23 lata bo tyle mam.
    ...gdy otrząsnełam się z pierwszego szoku po to waga pokazała 85 , a było to 10 dni po porodzie syn ważył tyl...3kg a reszta w jakiś cudowny sposób zniknęła...ale i zatrzymała się na 85 karmiłam 5 tyg piersią 80 idługo długo nic.kiedy zaczełam się przyzwyczajać do wyglądu foki, uświadomiłam sobie że w myślach zwalam na dziecko wine za ten stan i chcę sie wytłunaczyc tak jak by ten maluch wepchna we mnie te tone słodyczy....powiedziałam dość kupiłam spodnie ktore nie przechodziły mi przez łydki i postanowiłam w nie wejść i teraz po 3m diety białkowej mam je lużne.rozkwitłam.czasem zjem lody<w niedziele:::::>albo czekolade ,frytki,i zaczynam od nowa...ozdrawiam nawet jak wygra głud to nic zawsze mozna zacząć od nowa i do skutku....
    nnnnnn

Joasia1980 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Gliwice

Domyślnie Odp: Po ciąży można a nawet trzeba schudnąć

Witam! 3 miesiące temu urodziłam córeczkę , waga przed ciążą 64 kg a w kulminacyjnym punkcie ważyłam 78 kg. Tydzień po urodzeniu ważyłam juz 10 kg mniej, a obecnie ważę 63 kg. Cały czas karmie piersią i nie jem smażonego ( wyjątek przepyszne naleśniki mojej mamy ;P). Słodyczy nie unikam , powstrzymuje się tylko od czekolady.
    Waga może i mi spadła ale nad ciałem to muszę jeszcze popracować :P. Za Ciebie trzymam kciuki!!! napisz proszę ile w końcu udało Ci się schudnąć jak już weszłaś w swoje spodnie .

SZCZEGÓLNIE POLECAMY: Berrator - opinie i dawkowanie
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof99 ; 10-08-2017 o 19:32
    FaFnIeJsZa and ewelinawarchol like this.
    [/url]

Figlujaca jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Łódź

Red face Odp: Po ciąży można a nawet trzeba schudnąć

Witam.
    Ja przed ciąża ważyłam 64 kg, ale niestety przytyłam do 83. Wiadomo, po porodzie troche kg. spadło (13), później dzięki karmieniu, przez 5 miesięcy spadło jeszcze 3.
    Od 7 pazdziernika jestem na diecie South Beach i w końcu ważę tyle ile przed ciążą
    Ciało nie jest idealne, ale i tak jest o wiele lepiej niż przed dietą. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Awatar orzechowa
    orzechowa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Ja przytylam sporo jeszcze przed ciazą - wazylam ok 74 kg. W 9 miesiacu bylo mnie 92 kg. Po powrocie ze szpitala waga pokazywala dokladnie 83,9. Wiekszosc z tego spadla szybko w ciagu 2 miesiecy (do 75 kg). Glownie dzieki karmieniu, i lekkiemu strachowi o ewentualne alergie maluszka. Teraz za sprawa diety wrocilam do wagi sprzed ciazy i walcze dalej.
    Ale wiekszym niz waga problemem jest figura - szeroki i sflaczaly brzuchol wylewajacy sie ze spodni Cwicze teraz a6w zeby przywrocic mu jaki taki wyglad.

LesnaChatapl jest nieaktywny Nowy na forum

ja tez jestem po ciąży , a dokładnie już 13 miesięcy. Przed ciążą ważyłam 57 kg, na dzień przed porodem o zgrozo 89kg!!!myslałam że to już mi zostanie;/...ale dziś znowu waże 57kg a co najdziwniejsze udalo mi się to bez stostawania żadnych diet, ani odchudzania, waga poprostu sama mi spadła)jestem bardzo zadowolona..jak będzie tak przy kolenych ciążach to moge rodzić więcej dzieci)

borciuszek jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Płock

Został mi miesiąc do porodu. To co piszecie jest bardzo pocieszające, bo chyba każda kobieta martwi się tym czy te masakryczne kilogramy znikną! Moja sytuacja jest taka, że walczyłam rok z nadwagą, w najlepszym okresie udało mi się osiągnąc wagę 61kg (startowałam z 77kg). Potem pofolgowalam i z wagą 67 dowiedziałam się o ciązy Moje zmartwienie jest takie że całe odchudzanie trzeba bedzie zacząc na nowo! Ale przynajmniej wiem że potrafię!!! Trzymam kciuki za odchudzające się świeże mamuśki.

JAK SIĘ CHCE TO MOŻNA :P

ancia241 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    wrocław

przed ciążą wazyłam sporo bo 68,5 kg,tuż przed porodem już 82-dużo bo dzidzius urodził się malutki zaledwie 2450.po porodzie waga spadła do stanu sprzed ciąży,potem trosze przytyłam,dziś znów poleciało mi 1,5 kg w dół,mało ale zawsze coś,od dwóch tygodni jestem na diecie,przy odchudzaniu pomaga mi chrom organiczny,okazało się że mam wysokie ciśnienie więc teraz musze się odchudzać na mus.Nie ćwiczę,moje dzieci bardzo staraja się o to zebym się nie nudziła,moją idealna wagą,przynajmniej jak na razie byłaby 55kg,mam rowerek,ale jakos do tej pory jakoś nie zmobilizowałam się do tego zeby na niego stanąć.już kilka razy w swoim 30-letnim życiu mówiłam sobie-musze schudnac.zwykle nic nie wychodziło,teraz po ciazy muszę,na razie wytrzymuję 2 tygodnie,ale chcę osiagnać swój cel

mujer86 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Konin

Mi do rozwiązania zostało jeszcze 2,5 tygodnia. Jak weszłam dzisiaj rano na wagę, załamałam się - pokazała 93.5 kg!!! Kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży ważyłam 73kg - więc wcale nie mało... bardzo przytyłam przed ciążą - niestety stres w pracy zajadałam słodyczami, zaczynałam od wagi 57 kg z którą czułam się i wyglądałam dobrze... Nastrajam się psychicznie na ciężką walkę ze swoim łakomstwem i lenistwem - chcę postawić na zdrowe i regularne odżywianie (szczególnie, że chciałabym jak najdłużej karmić piersią) i przede wszystkim na ruch.

odchudzajacasie jest nieaktywny Nowy na forum

Hmm ja w pierwszej ciąży z 65kg przytyłam do prawie 90 KG... po porodzie schudłam tylko 4kg i ważyłam 85, ale dość szybko - kwestia pół roku schudłam do 75 i tak stałam prawie 3 lata... pół roku temu zaczęłam się odchudzać z moim 'Aniołem Stróżem' i wróciłam do wagi 65 kg... ale nadal chce schudnąć do 60-57kg [teraz będzie troszkę trudniej bo... znowu jestem w ciąży, a tu wiadomo - na dietę trzeba uważać, ale nie zamierzam się opychać i zamierzam o siebie dbać także podczas ciąży [w końcu od tego że zjem 2 zielone ogórki, a nie słoik nutelli dziecku będzie lepiej]
    W każdym bądź razie nie zamierzam rezygnować z uważania na to co i w jakich ilościach jem [tłumacząc sobie, że to przez ciążę mam ochotę zjeść kilogram krówek].

Awatar pyzav6
    pyzav6 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Ostrołęka

Hej ja w pierwszej ciąży przytyłam 25 kg a w 2 20 kg Po pierwszej było łatwiej bo miałam 20 lat i praktycznie samo zleciało, jak mała miała 6 mieś ja do wagi z przed miałam +2 wiec bez tragedii, teraz po 2 córci jest trochę gorzej przed ważyłam 62 kg a teraz mam jakiegoś stopa i 65 przebić nie mogę...;/ co schudnę zaraz wraca... od wczoraj jestem na białkowej co by wejść w moje ukochane spodnie

Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów