Ja mam tak, że nie mogę jeść ciągle tego samego. Musze mieć zróżnicowaną dietę i najchętniej codziennie jadłabym coś innego
I nie wyobrażam sobie makaronu rano :P
Ja mam tak, że nie mogę jeść ciągle tego samego. Musze mieć zróżnicowaną dietę i najchętniej codziennie jadłabym coś innego
I nie wyobrażam sobie makaronu rano :P
Jasne, podeślę jak dostanę
Co do herbaty pokrzywowej t ona pewno dietetyk zalecił mi ją zamiast tabletek na włosy i paznokcie bo jest bardziej skuteczna no i taniaA w internecie wyczytałam, że również wspomaga funkcje wątroby i nerek; wspomaga przemianę materii, no i zacytuję:
"Pokrzywa leczy wypryski, bóle głowy, pomaga w przypadku tworzenia się piasku nerkowego, w chorobach nerek. Pokrzywa jest najlepszą oczyszczającą i krwiotwórczą rośliną leczniczą. Ponieważ ma ona także korzystny wpływ na trzustkę, herbatka pokrzywowa obniża poziom cukru we krwi. herbatka leczy także choroby i zapalenia dróg moczowych, chorobowe zatrzymanie moczu. Jest szczególnie polecana w kuracji wiosennej również ze względu na posiadane właściwości przeczyszczające. Przeciwdziała schorzeniom wątroby i dróg żółciowych, chorobom śledziony, nawet guzowi śledziony, w zwyrodnieniu śluzowym żołądka i narządów oddechowych, przy skurczach i wrzodach żołądka, wrzodach jelita, chorobach płuc. W chorobach wirusowych i bakteryjnych pokrzywa jest również wspaniałym pomocnikiem, świeża pokrzywa przeciwdziała stanom znużenia i wyczerpania, ponieważ zawiera dużo żelaza. Dzięki silnemu dzialaniu odwadniającemu pomaga przy obrzękach, pomaga też w beldnicy, niedokrwistości, anemii i innych poważnych chorobach krwi. W połączeniu z innymi ziołami, pokrzywa jest skutecznie stosowana także w białaczce. Zmniejsza skłonność do przeziębień i pomaga w chorobach artretycznych i reumatycznych. Herbatka poprawia stan włosów, skóry, paznokci, usuwa zmęczenie."
Myślę, że lepsza by była taka sypana z zielarskiego sklepu, ale ja mam taką zwykłą herbatkę typu fix (saszetki) z pierwszej lepszej apteki.
hej dziewczyny a czy ja bym też mogła poprosić o tą dietę na mojego maila??? chciałabym ją sobie przejrzeć bo niestety jak na razie nie mam kasy na wizytę u dietetyka a powinnam jeszcze chyba najpierw trafić do endokrynologa bo wykryto mi guzy na tarczycy ale na to też nie mam kasy a u nas w Lesznie nie ma endokrynologa na kasę chorych
---------- Wiadomość dodana o 20:07 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 20:03 ----------
jakby co to jest mój adres [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] byłabym bardzo wdzięczna
Hejka!
Hmmm muszę wypróbować tą herbatę. Taki ze mnie dziwak, że jak nie jestem na diecie to prawię nic nie piję. Tylko kawę. Jak już się odchudzam to pije prawie wszystkie herbaty jakie mi wpadną w ręce![]()
agatix3 - dietka wysłana. Rozumiem doskonale, mnie problemy finansowe też powstrzymywały od pójścia do dietetyka, ale na szczeście w obawie i moje zdrowie mama postanowiła mi zasponsorować dietetyka.
Lemonko - jaka dieta teraz? też liczę na to, że tym razem nam się uda![]()