mój stary nick to lalka666 więc te "klinkij tutaj " to mój wątek a stary wątek to ten :
nalożyć spódniczkę, obcisłą bluzeczkę to tylko marzenia... - Grupy Wsparcia Dieta.pl
mój stary nick to lalka666 więc te "klinkij tutaj " to mój wątek a stary wątek to ten :
nalożyć spódniczkę, obcisłą bluzeczkę to tylko marzenia... - Grupy Wsparcia Dieta.pl
Witaj coco
Mamy sporo wspólnegoWiek, wzrost, wagę startową, ja jeszcze bezdzietna
Twoje założenia są racjonalne i poprawne, zapoznaj się także z wątkiem http://www.dieta.pl/xxl-20-kg-i-wiec...orumowych.html Znajdziesz tam sporo mądrych i przydatnych informacjiZ ćwiczeniami, wiadomo, pomału zaczynaj, nie narzucaj tempa dla sportowców, bo nie o to chodzi
Będę wspierać i kibicować, tymczasem zostawiam pozdrowienia![]()
Ula zaraz do Ciebie wpadnę, poczytać i popodziwiać
xkagax dziękuję za wsparcie! Właśnie, mamy coś wspólnego, naprawdę jestem zaskoczona tą stroną... Do tej pory zastanawiałam się czy są ludzie tacy jak ja? Wydawało mi się, że nigdy nie znajdę kogoś kogo będzie łączył ten sam problem, a tu dookoła jest tylu wspaniałych i miłych ludzi. Nareszcie czuję, że coś może mi się udać...![]()
I z taką postawą optymistyczną możesz daleko zajśćPamiętaj też, że każdemu zdarzają się wpadki, ale to jest normalne i trzeba się z nich szybko otrząsnąć, zapomnieć i działać dalej
![]()
Witaj coco
Początki jak wiadomo są najtrudniejsze więc bardzo dobrze, że tu trafiłaś. Będzie choć troszeczkę łatwiej!
Pozdrawiam i melduję się jako chętna do aktywnego wspierania![]()
Dzięki Wam dziewuszki za dobre słowo, jesteście super
Jutro skrobnę coś więcej, kładę się spać,bo zaczynam czuć małego głoda i lepiej będzie dla mnie jak już zasnę
Dobrej nocy![]()
Dzień dobry!
Na początek chciałabym zrobić mały bilans wczorajszego dnia:
1. Liczyłam kalorie (co zawsze wydawało mi się nudnym i niepotrzebnym zajęciem,a teraz zaczęłam dostrzegać sens)
2. Trochę ćwiczyłam (wczoraj tylko 15min wieczorem, bo nie miałam czasu, ale nadrobiłam szybkim marszem na mieście)
3. Przed snem byłam głodna ( "głodna"-dziwne uczucie, ostatnio prawie wcale nie czułam głodu objadając się co chwilę. Nawet miło jest go znowu poczuć)
4. Cieszę się bardzo, że znalazły się osoby chętne mnie wspierać, to dla mnie wiele znaczy
5. Czuję, że mogę więcej!
6. Pięć posiłków dziennie to naprawdę mega dobre wyjście. Dokładnie tyle zjadłam wczoraj i cały dzień czułam się dobrze. Nie czułam głodu (poza tym wieczornym) i nie byłam zapchana, jak to zawsze bywało. Kiedyś nie jadałam śniadań, a po południu rozpoczynałam wielkie żarcie, które kończyło się zazwyczaj jakąś czekoladą, batonem, czipsami czy innym śmieciem jedzonym tuż przed snem...![]()
Dla przykładu podam jeszcze tylko mój wczorajszy jadłospis. Powiedzcie proszę, czy to nie za dużo?
I - 30g płatków kukurydzianych i 125ml chudego mleka
II - 2 kromki ciemnego chleba, 80g chudego twarogu z jogurtem naturalnym, 2 plasterki pomidora + kawa z mlekiem, bez cukru
III - 100g piersi z kurczaka upieczonej, 3 brukselki, pół małego pomidora, troszkę, dosłownie odrobinka kaszy gryczanej + kawa z mlekiem i 1łyż cukru
IV - kromka ciemnego chleba, pół jajka na twardo, trochę jogurtu i pół pomidora
V - pół dużego, słodkiego jabłka
Nadal w mojej głowie krąży wiele pytań, zastanawiam się nad każdym kęsem. Pewnie z czasem przyswoję pewne nawyki, ale tak póki co to pytanie za 100 punktów:
Jak radzicie sobie ze słodyczami? Zastępujecie je tymi Dukanowymi, czy w ogóle wykluczyłyście? Trochę mnie boli, że nie mogę skubnąć kostki czekolady, czy,że gdy upiekę coś rodzince nie będę mogła już tak jak kiedyś delektować się swoimi wypiekami...![]()
Witaj cocuś
Jeżeli chodzi o słodycze, kocham je! ale ostatnio wogóle ich nie jadamo dziwo. Zajadam jabłka, ostatnio upiekłam szarlotke z kaszą manna. Myslałam że to będzie okropne, a wrecz było przepyszne. Nawet mój tata zajadał aż mu się uszy trzęsły. Ciągle sobie dokładał, więc smakowało. Moge dać Ci przepis
![]()
Hej Beatko!
Oczywiście poproszę przepisPamiętam, że kiedyś robiłam szarlotkę z kaszą, ale coś mi nie wyszło,więc chętnie spróbuję Twojego przepisu
Jestem fanką wszelkiego rodzaju ciast z owocami, szczególnie wielbię jabłka.
Uwielbiam piec drożdżówki z jabłkami... kiedyś również uwielbiałam je jeść![]()