Trzymam za ciebie kciuki Mirabel2012.
Może skoro taka dieta to łatwiej nam bedzie dotrwać pisząc co się zjadło przez cały dzień
Witaj, Mirabel_ka
Sama 3 dni temu rozpoczęłam kolejną walkę z kg i jestem na diecie MŻ, która kilkanaście lat temu u mnie jak najbardziej się sprawdziła (-15 kg), dukan to dieta nie dla mnie, schudłam na nim kilka kg po czym szybko i to z nawiązką przytyłam![]()
Będę do Ciebie zaglądać, wspierać i dopingować, w grupie siłąPozdrawiam i życzę miłego dnia
![]()
no właśnie ja dziś zabrałam się za ważenie i liczenie kcal nie chce jakoś specjalnie ich liczyć bo mi się to w pracy na pewno nie uda ale też nie chce rozmyślać czy zjadłam dość mniej czy jeszcze mogę coś zjeść na razie ograniczę się tak do 1400kcal jak troszkę waga pójdzie w dół to zmniejszę te kcal o odrobinkęi dzięki za kciuki !
Dziękujeja w miarę możliwości też wpadnę do wszystkich dziewczyn
przyznam się ze czas mam ograniczony zwłaszcza przy 2 letnim dziecku żeby tu wejść musiałam dać mu moje kosmetyki hihia na 12 do pracy więc jeszcze obiad musze mu ugotować a i tu się przyznam ze bardzo mi się nie chce
Jeszcze się pochwalę 800g mniej w 2 dniobiecałam sobie że będę się ważyć w niedzielę ale nie wytrzymałam przez te wczorajsze wafelki :/
Szkoda że tu jakiegoś wspólnego wątku nie ma było by łatwiej pisać
a co do menu to :
śniadanie:
50g płatków owsianych
130g mleka 2%
-262 kcal
Mirabel-ka z postanowieniem noworocznym ... - Grupy Wsparcia Dieta.pl
Cel I : 116,9kg
Cel końcowy zadowalający : 80kg
Mirabelko, patrząc na Twojego nicka.. stwierdzam, że to będzie naprawdę rok zmian dla Ciebie.
Kiedyś wyczytałam, że założenie maila posługiwanie sie nickiem itp z danym rokiem, oznacza że w naszym życiu pragniemy zmian, co więcej one nadejdą :-)
ja tak miałam w 2009 r... :-)
Witaj :-)
Gratuluje spadku tych 800 gja tez polecam MŻ - 20kg na niej.
A co do dziecka to cos o tym wiem, moja roczna kruszyna wcale nie daje mi wejsc, jak widzi tablet to od razu by bajki ogladac by chciala, wiec tylko jak spi.
Mi tez sie czasem zdarza zjesc cos slodkiego, ale mysle sobie wtedy - trudno stalo sie, trzeba troche pocwiczyc![]()
Mirabelko co tam u ciebie, jak tam idzie dietka???
no w miarę w miarę choć przyznam lodówka kiepsko zaopatrzona i jem to co nie dozwolone no ale ograniczam
dzięki za gratulacjedziś zjadłam 5 żelków
![]()
ja już sobie na koniec roku obiecywałam że wezmę się za siebie
przyznam że kondycję mam pogorszoną 2 lata temu jak urodziłam syna i karmiłam piersią schudłam 25 kg ale po powrocie do pracy przybrałam 20 :/ ogromna różnica wtedy a teraz nawet ukucnąć nie mogę bo bolą mnie kolana masakra normalniew pracy też w kość dostaję no ale przynajmniej choć tam mam ruch bo chodzę
obiecałam sobie że w maju jak mi się uda coś schudnąć walnę sobie jakąś fryzurkę
obiecałam też sobie że w końcu wybiorę się do wszystkich lekarzy co powinnam iść a nie idę bo ciągle chodzę z dzieciakami a na siebie czasu nie mam i chyba będę musiała jutro się za to zabrać bo czas ucieka ...
no jest kilka takich postanowień![]()
no właśnie nie bardzo mam możliwość bo sama jestem z dzieciakami a z nimi zakupy to nie zakupy bo mały ma etap siadania na ziemi i wyrywania się więc jest w sklepie męczarnia a znowu w wózku nie chce siedzieć i się pręży potem wychodzi na to że nic nie kupiłam co miałam kupić tak było 2 dni temu miałam sobie kupić jakies jogurty sery owoce itp i wyszłam ze spodniami dla młodej , wafelkami dla męża (te co je zjadłam brrr) zeszytami i kredkami i innymi duperelkami dla dzieciaków ...
---------- Wiadomość dodana 13-01-2012 o 09:23 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 12-01-2012 o 18:12 ----------
u mnie -1.1
ale jestem sobą i tak zawiedzione ...kurde zjadłam wczoraj drożdżówkęboziu jaka ja jestem głupiutka z tym rozumowaniem wiem że nie mogę że nie powinnam a jem
to chyba jak nałóg
---------- Wiadomość dodana o 09:36 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 09:23 ----------
************************************************** ************************************************** *
No dobra więc zaczynam na nowo![]()
Zrobiłam sobie suwaczek do I celu czyli na początek 5kg mniej
i zmykam robić obiad
---------- Wiadomość dodana o 09:55 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 09:36 ----------
Śniadanie :
1 kromka chleba Piast z ziarnami i śliwką 35g
serek piątnica ze szczypiorkiem 10g
jogurt z gruszką 120g
nie wiem ile ma chleb ale miej więcej wyszło 222,15 kcal
dzień dobry przyszłam powiedzieći zapytać co u Ciebie słychać? Lodówka już zapełniona? Jak waga? U mnie jest spadek, ale poczekam do poniedziałku i dopiero zmienię suwaczek, z dietą też o.k., więc oby do lata
![]()