Strona 1 z 22 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 214
Like Tree8Lubią to

Wątek: Witam ja i mój nieprzyjaciel tłuszcz

Awatar Expirate
    Expirate jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdynia
    Wpisy na blogu
    1

Domyślnie Witam ja i mój nieprzyjaciel tłuszcz

Witam! Mam 20 lat i właśnie zaczynam zmieniać swoje życie
    Tę stronę poleciła mi koleżanka, która już prawie pół roku jest na diecie i osiąga sukcesy które mnie niejako zainspirowały. Zależy mi nie tylko na stracie ogromnej liczby kg, ale na zmianie nawyków żywieniowych, które jak dotąd były do bani! Szybkie jedzenie, wszystko co niezdrowe było moim ulubionym, czasem tylko jeden posiłek dziennie (za to bardzo syty). Już od jakichś 2 tygodni starałam się przystosować do regularnego jedzenia, no i do innych produktów. Od dziś jestem na diecie 1200-1400kcal. Oczywiście zasiedziałam się w nocy, a teraz obudziłam się przed 14. Właśnie jem śniadanie. Sałatkę z pora, cebuli czerwonej, ogórka, pomidora z odrobiną łososia wędzonego, do tego jogurt naturalny, trochę soli i pieprzu. Łącznie 190kcal, do tego kromka pieczywa żytniego 21kcal i kubek kawy bez cukru z mlekiem 0,5%. Kawy nie liczę dokładnie, ale jako dodatek. Szczerze mówiąc zjadłam dopiero pół tej sałatki i już tracę siły :P

Zamierzam jeść według takiej zasady- najpierw do 2 godzin po obudzeniu śniadanie, potem co 2 godziny posiłek, ostatni na 4h przed snem. Zaczynam od diety, za kilka dni chcę włączyć jakieś ćwiczenia. Moją pomocą będzie cola light- pijąc ją od czasu do czasu oszukam organizm, że dostaje coś co lubi chociaż kocham fast foody, niezdrowe jedzenie i słodycze, to chyba najgorszym wyrzeczeniem będzie koniec z piciem piwa- wcześniej miałam maksymalnie kilkudniowe przerwy od niego. Dobra, rozpisałam się, a nie napisałam ile ważę, ile chcę schudnąć itd.

Ważyłam się dziś rano i wyszło 97kg, więc tę wagę uznaję za "wychodzącą". Docelowa to 60-64kg, chcę ją osiągnąć przez najbliższe 12 miesięcy. Albo i dłużej. Wolę chudnąć dłużej, ale skutecznie, niż szybko i niezdrowo, do tego z ryzykiem efektu jojo. Mam ok 171-172cm wzrostu.

Produkty, na jakich będę się opierać? Jeszcze do końca nie wiem, większość konsultuję z doświadczoną koleżanką. Ale na pewno wiem, że produkty razowe/ żytnie, nabiały, warzywa, owoce, pieczone/gotowane mięso. Wszystko oceniać będę na bieżąco

Nigdy nie byłam na diecie i się denerwuję, ale wierzę w siebie, a wszelkie niedogodności uznaję za "karę" za to, że tyle o siebie nie dbałam. Np lubię napić się piwka czy zjeść coś słodkiego, a teraz nie mogę i wiem, że zasłużyłam sobie na to wcześniejszym lenistwem wprawdzie próbowałam kiedyś być na diecie, ale wytrzymałam na Dukanie tylko kilka dni, bo byłam okrutnie osłabiona, teraz już wiem, że ta dieta jest okropna i przede wszystkim nie dla mnie.
    Po 20 latach lenistwa pora zabrać się za siebie i wreszcie wyglądać ładnie

Awatar _zagubiona_
    _zagubiona_ jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Olsztyn

Domyślnie Odp: Witam ja i mój nieprzyjaciel tłuszcz

Witaj .

Plan masz fajny, poukładane w głowie na temat odchudzania również, będę więc zaglądać jeśli pozwolisz i obserwować jak Ci idzie . Dobrze, że do nas trafiłaś, koleżanka miała rację, polecając Ci to forum. Ono- dziewczyny na nim (mężczyźni też sie w sumie trafiają ) potrafi zdziałać cuda. Jest się z kim podzielić swoimi sukcesami, ma kto postawić nas na nogi, jak dajemy plamę. Odchudzanie w takiej grupie wsparcia naprawdę jest łatwiejsze .
    Witaj na forum .
    Sukces to suma niewielkiego wysiłku powtarzanego z dnia na dzień!
    Cel II:
    Cała droga:
    Tutaj walczę:Ostatni raz! - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Awatar nishita
    nishita jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    WWL

Witam

Też od niedawna zaczęłam dietkować, no i jestem w tym samym wieku co Ty

Cytat Zamieszczone przez Expirate Zobacz posta
    Ważyłam się dziś rano i wyszło 97kg, więc tę wagę uznaję za "wychodzącą". Docelowa to 60-64kg, chcę ją osiągnąć przez najbliższe 12 miesięcy. Albo i dłużej. Wolę chudnąć dłużej, ale skutecznie, niż szybko i niezdrowo, do tego z ryzykiem efektu jojo.
    Popieram ! Lepiej wolniej a trwalej i bez jojo

Cytat Zamieszczone przez Expirate Zobacz posta
    Zaczynam od diety, za kilka dni chcę włączyć jakieś ćwiczenia.
    A jakie to beda cwiczenia ? Domowe, dywanowe ? Czy gdzies na zewnątrz? Siłownia, basen ?

Pozdrawiam i zyczę powodzenia

pufetka30 Guest

Witam , gratuluję podjęcia słusznej decyzji. Będę zaglądać i wspierać.

Awatar nala345
    nala345 jest nieaktywny Znany na forum

Witaj Expirate twoje założenia odnośnie diety super więc nic nie pozostaje jak wdrożyć je w życie i chudnąć, a my będziemy zaglądać, wspierać i motywować!!!! Pozdrawiam

Awatar Expirate
    Mieszka w
    Gdynia
    Wpisy na blogu
    1

Dzięki za zainteresowanie, nie spodziewałam się odzewu tak szybkiego i miłego co do ćwiczeń- długie spacery (normalnie to gniję w łóżku całymi dniami) i jakieś brzuszki, do tego ćwiczenia na Leg Trainerze (kupiony półtorej roku temu, zakurzony). Też wszystko wyjdzie w praniu nie chcę robić zbyt ambitnych planów, bo tylko się zawiodę, jeśli zwyczajnie nie dam rady. Myślę nad basenem czy jakimiś takimi ćwiczeniami, ale to dopiero jak nabiorę formy chociaż trochę. Gdybym teraz nagle wskoczyła do basenu to nie dość, że podniosłabym poziom wody, co grozi powodzią, to też zamiast skupić się na ćwiczeniach, uciekałabym tylko przed oczami wszystkich naokoło. Na plus wychodzi mi też to, że mieszkam nad morzem, więc latem będę mogła nawet codziennie popływać za darmo
    Cieszę się, że pochwalacie moje podejście- czyli dobrze zaczynam mam nadzieję, że będziemy dla siebie nawzajem pomocne (pomocni) i razem damy radę osiągnąć swoje cele

Awatar nala345
    nala345 jest nieaktywny Znany na forum

oooo zazdraszczam darmowego " basenu" latem kocham morze

Awatar Expirate
    Mieszka w
    Gdynia
    Wpisy na blogu
    1

Ja też nie mogłabym mieszkać gdzie indziej. O rany, mój facet, który sceptycznie podchodził do diety (mówi, że podobam mu się taka, jaka jestem) dzwonił właśnie ze sklepu, bo szuka dla mnie jakichś produktów. Ja się zastanawiałam czemu tak długo nie wraca z pracy, a on utknął w dziale z nabiałem i porównuje składy jogurtów w życiu bym się tego po nim nie spodziewała, prosiłam tylko o pierś z kurczaka. Śmiesznie musi wyglądać.

Teraz on żartuje ze mnie, że podjadam jedzenie zwierzakom. Bo zajmujemy się gryzoniami, pomagamy w adopcjach itd, do tego mamy też spore stadko w domu. Mamy 4 szczury, 2 świnki morskie, królika baranka i chomika dżungarskiego, do tego też skorpiona. Zwierzaczki są naszymi oczkami w głowie, wszystkie są z adopcji (poza jednym szczurkiem i chomikiem), dla królika mieliśmy być domem tymczasowym, ale oczywiście nie potrafilibyśmy się już z nim rozstać. Świnki morskie nieprzyzwyczajone, że jadam to samo co one (warzywa) kwiczą niezadowolone, kiedy widzą, że zamiast im dać np ogórka, sama go zjadam

Awatar Weronika77
    Weronika77 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Takie jedno blokowisko w Gliwicach :)

Witaj na forum ! Najtrudniejszy pierwszy krok jak to sie mowi Dobrze ,iedawnze jestes z nami ! Zycze Ci wytrwalosci Bedziemy Cie wspierac ile sil Forum naprawde pomaga ..
    Ja tez mam w domu swinke morska i chomika
    Niedawno jeszcze miałam 3 świnki , bo kupilam ciężarna w sklepie zoologicznym i po miesiącu miałam 3 Naszczescie dla tych 2 malych udalo mi sie znalesc dobre domki Chcialam jeszcze 1 zostawic ale niestety dwa mlode to byli chlopcy
    WERON77IKA
    [url=https://forum.jestemfit.pl/xxl-20-kg-i-wiecej/12045-wydostac-sie-z-blednego-kola-pomoze-ktos-6.html] Mój wątek: Jak wydostać się z błędnego koła???[/url

Awatar Expirate
    Mieszka w
    Gdynia
    Wpisy na blogu
    1

Można adoptować koleżankę dla niej przez specjalne forum moje świnki to samiec i samica, ale samczyk to kastrat. Zwierzęta, a zwłaszcza gryzonie to moja pasja
    Tak, ten pierwszy krok najgorszy, teraz pewnie pierwszych kilka dni też łatwe nie będzie, a potem bardziej z górki...
    drugi posiłek- około. 130g piersi z kurczaka w ziołach i mały banan
    I zaczął mi dokuczać ból zęba, rwie jak cholera :/
    Zapraszam do mojego wątku Witam ja i mój nieprzyjaciel tłuszcz

Cel I - 90kg na dzień kobiet- OSIĄGNIĘTY! Cel II- 88kg (wyjście z otyłości)- osiągnięty 19 marca. Cel III- 83kg do majówki.

Strona 1 z 22 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów