5Lubią to
-
Odchudzamy się do szczęścia :)
No to nadszedł też czas na mnie - w końcu ! Teraz i ostatecznie już. Kolejna próba stracenia kilogramów - racjonalna, przemyślana kontrolowana i zdrowa - z NaturHouse. Do stracenia sporo, motywacji mało - niestety. Trzeba chyba zarobić ostrego kopa i brać się do roboty póki czas! 115 kg w wieku 22 lat do stanowczo za dużo!
tak więc cel I - 9-tka z przodu do urodzin uda się?
Dietka zaczęta od dzisiaj opiera się głównie na jedzeniu 5 zdrowych posiłków dziennie, wykluczając wszelkie dobrocie, oraz na suplementach NH.
Mały bilans dnia:
*Ś: kawka z mlekiem, 2 kromki chleba razowego z szynką i pomidorkiem
*IIś: miseczka truskawek i plaster arbuza
*O: pierś z kurczaka duszona z sosem sojowym, sałata z pomidorkiem, jogurt naturalny z granulkami
*P: jabłko i plaster arbuza
*K: twarożek + plasterki szynki + ogórek zielony, jogurt truskawkowy 'ale owoc light' z granulkami
+ 1,5 l wody
-
Odp: Odchudzamy się do szczęścia :)
Bananowa życze powodzenia w walce z kg ! to menu z tej strony naturhouse przez nich napisane ?
-
Czesc Bananowa
Ale fajnie ja tez niedawno zaczelam..... z podobna waga tylko troche starsza jestem
Mozemy sie wzajemnie motywowac... wiem z doswiadczenia, ze to dziala Jak sie trzeba spowiadac z grzechow... haha
Milego dnia x
-
Hej PaniGosiu! menu nie jest dokładnie ułożone, są tylko rodzaje produktów w odpowiednich proporcjach, które należy zjeść na dany posiłek jestem po pierwszej konsultacji z dietetyczką NH. podobno kolejne diety są uderzeniowe i bardziej restrykcyjne więc już sie obawiam.. ale 2 dzień idzie mi całkiem nieźle :P
DzoDzo27 - no to teraz żarty się skończyły i schodzimy z tych strasznych trzech cyferek
no to za niedługo kolejna spowiedź! do kolacji jeszcze godzinka więc zagryzam zęby przed słodyczowymi występkami :P
i popijam wodę, woda, woda, mnóstwo wodyyyy :O
Ostatnio edytowane przez Bananowa_Bronia ; 23-06-2012 o 18:05
-
Witaj
jesteśmy w podobnym wieku i podobnie jak Ty niedawno podjęłam decyzję o dietce...
Wierzę głęboko, że nam się uda
powodzenia!
-
Witam na forum
Trzymam kciuki, żeby Ci się udało Będę śledzić, jak Ci idzie
Pozdrawiam
-
dzień 2 diety zakończony
ś: kawa z mlekiem, 1,5 kromki chleba razowego z sałatą, szynką, ogórkiem i serkiem 5%
IIś: 2 plastry arbuza, pomarańcza
o: sałatka z tuńczyka, sałaty, serka wiejskiego 3% i pomidora, jogurt z granulkami
p: kawa z mlekiem, 4 plastry świeżego ananasa
k: jajecznica z 2 jajek z szynką, sałatka z pomidora i ogórka, 2 kromki pieczywa chrupkiego, jogurt z granulkami
wypite: 1,5 l wody
hmm w sumie nie powinno być tego chrupkiego pieczywa, ale zagubiłam gdzieś zioła Fit Up i nie umiałam dojesc tej jajecznicy ;p musze podrasować trochę tą diete, dodać jej troche smaku. może jakieś przyprawy, coś proponujecie ?
tak więc teraz pozostało tylko nie nagrzeszyć jadłospisowo a jutro niedziela, oby była słoneczna!
-
heeejo
a ta salatka smaczna? bo mam tunczyka w puszcze w sosie wlasnym i nie wiem co z nim zrobic ;/
jesli chodzi o przyprawy to chyba nadużywam przyprawy do gulaszu Prymatu - posypuje nia kurczaka, uwielbiam zioła prowansalskie i chili POLECAM! POLECAM! ;D
a co oznacza ze "kolejne diety sa uderzeniowe i restrykcyjne" ? to ta ma jakies fazy tak? chociaz mysle ze jesli utrzymasz podobny jadlospis do tego to i tak genialnie waga bedzie leciala
Trzymam kciuki i zycze powodzenia
-
Guanah, sałatka była dobra zwłaszcza dzięki serkowi wiejskiemu ogólnie nie lubie tuńczyka, bo jest dla mnie taki suchy, no ale przemeczylam go dzieki tej sałatce. resztke dodałam do jajecznicy na kolacje i mmm pycha połączenie
ja z przypraw używałam zawsze Fit Up! do twarożków i jajek tą do gulaszu musze spróbować o ile nie ma soli...
mam straszny problem z zatrzymaniem wody w organizmie i dietetyczka doradziła mi całkowicie odstawić sól, ewentualnie zastąpić ją jakąś solą potasową, której nigdzie nie mogę znaleźć... znalazłam jedynie sól morską z dodatkiem potasu, ale myślę, że nie o taką jej chodziło.
nazwa tej diety którą dała mi na pierwszy tydzień nosi nazwe : urozmaicona. a i tak jak dla mnie sa w niej same warzywka i niektóre owoce, chudy nabiał, drób i chude ryby. wspomniała coś, że kolejne diety bedą bardziej skonkretyzowane. już trzese portkami !!
btw. chyba mi nocny głód doskwiera
-
Witaj
Ja ogolnie tez nie przepadam za tuńczykiem, ale jak trzeba... to również często jem go w jakiejs sałatce
matko... jak mnie wczoraj wieczorem juz ssało to szok..... piłam i piłam...byle nie jest.....
Miłego
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów