Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 94

Wątek: Z 85 do 60... da radę?

Gumisio88 Guest

Domyślnie Odp: Z 85 do 60... da radę?

Cytat Zamieszczone przez Iconka Zobacz posta
    Gumisio88 dziękuję za rady się dostosuje <salutuje>
    A jeśli o bieganie chodzi (tak, tak, po cichu się zbieram do tego by i biegać pomalutku zacząć)
    jeżeli byłoby to w treningu, to zaczynać i kończyć biegiem? (nie liczę oczywiście rozgrzewki)
    Przykładowo:
    - rozgrzewka
    - bieg (trucht raczej, nie porywajmy się z motyką na słońce) około 15 minut
    - rozciąganie
    - ćwiczenia na mięśnie (od góry do dołu)
    - i na końcu znowu bieg

I kiedy lepiej biegać rano czy wieczorem? (chodzi mi tu o bieg osobny, nie podczas takiego dłuższego treningu).
    Ale trening na siłce i bieganie też (bieżnia) czy w domu i bieganie na dworze?

Bo polecam zapisanie się na silownie i tam robienie kompleksowego treningu (używając ławeczek do brzuszków, przyrządów do ćwiczeń z obciążeniem, hantli, sztang) - rozgrzewka bieżnia 20 min, potem trening siłowy obowodowy (wszystkie ćwiczenia = 1 obwód, obowodów na początek 1, potem 2 i 3 - ćwiczenia w kolejności na: klatka piersiowa, plecy, ramiona, uda czworogłowy, uda dwugłowy, pośladki, uda odwodziciele, uda przywodziciele, boczki i talia, brzuch dolna partia, brzuch skośne, brzuch górna partia), potem rowerek mocno intensywnie 30 min

Jeśli chodzi o pytanie to tak ma to wyglądać: rozgrzewka, trucht 20 min, rozciąganie, ćwiczenia - jak wyżej (taka kolejność), potem trucht 30 min.

Biegać osobno (Bez treningu) jest obojętnie czy rano czy wieczorem. Może być rano, skoro trening wieczorem. Tylko pamiętaj że nie na czczo! Jak chcesz dobrze to zrobić pół na czczo - czyli szklanka soku z pomarańczy przed bieganiem i potem śniadanie (białko+węgle złożone)
    Ostatnio edytowane przez Gumisio88 ; 08-12-2008 o 15:50

Awatar Iconka
    Iconka jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Zawiercie

Z tą siłownią może być problem... ciężko o dobrą w moich okolicach, a i nie ukrywajmy sprawa finansowa... więc raczej skłaniałabym się ku ćwiczeniom w domu i bieganiu na dworze. powinny nawet jeszcze gdzieś być ciężarki z czasów kiedy brat trenował.
    Poszukam troszkę, powinnam łatwo znaleźć ćwiczenia przystosowane do wykonywania w domu ^^.

Gumisio88 Guest

no i jeszcze masz tą matę wiec spoko

Poszukaj wszystko co masz, może jakiegoś expandera, gumy, hantle, ławeczka do brzuszków... poszukaj, popytaj a rowerka też nie masz stacjonarnego?

Awatar Iconka
    Mieszka w
    Zawiercie

Stacjonarnego niestety nie mam. Znaczy jak na razie nie mam, bo nie przeczę, że może kiedyś... ;P

O 17 podwieczorek. Kawałek gotowanej piersi z kurczaka, pół pomidorka, rzodkiewka, 100g jogurtu naturalnego posiekane, wymieszane.

18:20
    ćwiczonka. Podstawowa rozgrzewka, skłony, przysiady, skręty tułowia, ćwiczenia na pośladki i uda i pierwszy stopień z A6W. Wszystko trwało około godzinki, może nie było tego sporo, ale zmachałam się, jutro może będzie lepiej.
    W planach mata przed snem, 2 małe kromeczki razowego z chudą wędlinką i pomidorkiem na kolację.

I tak oto powolnymi bardzo kroczkami kończy się pierwszy dzień mojej dietki. Szkoda że nie można tego procesu przyśpieszyć

Gumisio88 Guest

wiesz co... moglaś sobie zostawić pół piersi na kolacje i zjeść ją z 1 kromką - tak by było lepiej wiesz?

Gumisio88 Guest

Dobra... wymyśliłem 3x tygodniu 15 min ma nacie + ćwiczenia na plecy, ramiona, klatkę piersiową + ćwiczenia te co zrobiłaś dziś + 30 minut na macie i 3x w tygodniu 45 min biegania

Awatar Iconka
    Mieszka w
    Zawiercie

Hym, tylko że... to był mały urywek, wielkości... około 4 x 2 x 3 cm :P dodałam tego troszku do smaku. Reszta zostawiona na jutro.
    Znaczy mam rozumieć, żeby na kolację inwestować bardziej w czyste białko niż pieczywko?

Jeśli chodzi o napoje, to cały dzień na wodzie mineralnej. Tak się przyssałam do niej, że zapomniałam o tym, że w szafce zieloną herbatę mam.

Dziwne jest to, że w dzienniczku wyszło mi 777 kal. O.o może ja to źle dodaję? Dziwne, bo mimo tej niskiej wartości nie czułam się głodna...

Dopiero zaczynam i pewnie nie raz popełnię jeszcze błąd w sporządzaniu i dobieraniu sobie posiłków ^^''

Zaobserwowałam u siebie dziwne rozdrażnienie spowodowane brakiem słodkiego... na szczęście obyło się bez sięgania po niezdrowe

Gumisio88 Guest

Cytat Zamieszczone przez Iconka Zobacz posta
    Hym, tylko że... to był mały urywek, wielkości... około 4 x 2 x 3 cm :P dodałam tego troszku do smaku. Reszta zostawiona na jutro.
    Znaczy mam rozumieć, żeby na kolację inwestować bardziej w czyste białko niż pieczywko?

Jeśli chodzi o napoje, to cały dzień na wodzie mineralnej. Tak się przyssałam do niej, że zapomniałam o tym, że w szafce zieloną herbatę mam.

Dziwne jest to, że w dzienniczku wyszło mi 777 kal. O.o może ja to źle dodaję? Dziwne, bo mimo tej niskiej wartości nie czułam się głodna...

Dopiero zaczynam i pewnie nie raz popełnię jeszcze błąd w sporządzaniu i dobieraniu sobie posiłków ^^''

Zaobserwowałam u siebie dziwne rozdrażnienie spowodowane brakiem słodkiego... na szczęście obyło się bez sięgania po niezdrowe
    Tak - bardziej czyste białko z dodatkiem pieczywa ciemnego

Może tak być że tak mało zjadłaś a nie jesteś głodna, albo źle policzyłaś. Hmm... ja za bardzo liczyć kalorii nie umiem ale może Ci ktoś pomoże na forum? Ja powiem tylko tak - nigdy nie schodz poniżej 1000 a staraj się nie schodzić poniżej 1200...

Gumisio88 Guest

Iconka - może być taki trening jak powyżej ??? tzn musi taki być, tylko czy tak będziesz robić ?

Awatar Iconka
    Mieszka w
    Zawiercie

Trening ok. Na macie skakać po prostu polubiłam, a do regularnych ćwiczeń będę musiała przywyknąć. Przeraża mnie tylko te 45 minut biegu... ja po 100m dostaje zadyszki <śmiech>
    Czy to ma być ciągłe 45 minut (o zgrozo jeśli tak, to ja tego nie widzę) czy suma z całego dnia?

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni