Strona 1 z 10 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: Z 85 do 60... da radę?

Awatar Iconka
    Iconka jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Zawiercie

Domyślnie Z 85 do 60... da radę?

Na początek chciałam z wszystkimi gorąco się przywitać, ponieważ jestem nową forumowiczką. Na imię mam Weronika, mam 20 lat i... 25 kilo do zrzucenia.

Sama nie wiem od czego zacząć, chyba od tego, ze by się zapisać i w ogóle utworzyć ten temat zbierałam się kilka dobrych dni.
    Wstaję rano, spoglądam w lustro i co widzę? Naprawdę spoorą kobietę... a nie tak miało być, miało być 55 góra 60... nieważne ile razy bym próbowała, nigdy nie udało mi się osiągnąć takiej wagi. Kończyło się na płaczu, bezsilności i drwiących spojrzeniach lekarza rodzinnego. Kiedyś mówiła "wyrośnie z tego, ma czas", ostatni raz kiedy u niej byłam po raz kolejny powtarzała "mniej jeść, mniej jeść"

Myślałam, że to problemy z tarczycą, bądź cukrem, ale badania i to wykluczyły. Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że każdy paluszek, każda landrynka ma w sobie to coś co zbliża mnie do kształtu idealnego, zwanego kulą najedzona nie byłam, nie objadałam się więc myślałam, że wszystko jest okej. Do tego doszedł 11-godzinny tryb pracy, studia (weekendowo) co obniżyło znacznie i tak niewysoki poziom mojego ruchu...

Kilka dni temu powiedziałam sobie dość. Coś trzeba z tym zrobić, zaczęłam od oddania zalegającej na półce czekolady bratu, on i tak spali to na wspinaczce.

Niby postanowienie wspaniałe... pytanie tylko jak długo dam radę? Czy wytrwam. Ciało postanowiłam na początek rozruszać matą do tańczenia, myślicie, że to dobry pomysł?

Proszę o wsparcie, nie od dziś przecież wiadomo, że w grupie raźniej.
    Pozdrawiam.

truskawkowa110 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Olsztyn

Domyślnie Odp: Z 85 do 60... da radę?

witaj, pewnie ze w grupie razniej wiec nie ma lepszego miejsca gdzie mogłas trafić.....pochodz troche po forum, popatrz jakie sucesy osiągaja niektóre dziewczyny to zobaczysz ze Twoja motywacja wzrosnie, ja zycze Ci powodzenia i wiem ze uda Ci sie z nami napewno, bede zgladac i wspierac a Ciebie zapraszam tez do mnie ,pozdrawiam
    TU JESTEM:
    https://forum.jestemfit.pl/s...ead.php?t=1328
    OTO PIERWSZY ETAP ODCHUDZANIA - 106,5 - 99

Awatar aska1790
    aska1790 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Zabrze

Ile masz lat? jaki wzrost? i jaką dietkę planujesz? mata do tańczenia... mi sie wydaje, że w porządku do tego basen... chociaż raz, dwa razy w tygodniu skoro masz mało czasu... dziewczyny też tutaj mają bardzo mało czasu i ćwiczą na siłowniach, chodzą na aerobik i inne dziwactwa
    polecam wątek gumisio88 - http://www.dieta.pl/showthread.php?t=512 przeczytaj i zastosuj
    a ja trzymam mocno kciuki i pozdrawiam :*

EDIT:
    przepraszam nie dopatrzyłam, że wiek już podałaś
    Ostatnio edytowane przez aska1790 ; 08-12-2008 o 09:41

Mój "domek" - https://forum.jestemfit.pl/s...ead.php?t=1273

"To brak wiary w siebie sprawia, że ludzie boją się podejmować wyzwania. Ja w siebie wierzę."

Awatar Iconka
    Mieszka w
    Zawiercie

Mój wzrost to 167 cm.
    Co planuję zmienić? Na pewno muszę wziąć pod lupę kaloryczność moich posiłków, ustalić odpowiednie proporcje (tu z pomocą przyszedł podany przez Ciebie link, dziękuję :*)
    No i to co chyba będzie najtrudniejsze... pozbycie się z mojego jadłospisu tych niedobrych, złych i podstępnych cukrów Nie wiem czy uda mi się od razu wyrzucić je z mojego menu, ale spokojnie, z głową. Wiem, że gdybym nagle wszystkie je odrzuciła, to po tygodniu, dwóch znów rzucę się na nie jakby mnie przez te dwa tygodnie głodzili, więc stopniowo a skutecznie ^^'

Dziś obudziłam się już w troszkę lepszym nastawieniu, w porównaniu z tym, w jakim byłam wczoraj zakładając ten wątek, więc to chyba pozytywne objawy

niekontrolowana88 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Katowice

hey :* ja też mam 20 lat i podobną nadwagę, więc Cię doskonale rozumiem
    a co to tematu wątku to dasz radę jasne że dasz ale powoli nawet bardzo powoli obierz sobie jakiś termin kiedy chciałabyś już ważyć 60 kg a na początku polecam cele krótkoterminowe np. do końca grudnia 82kg (wiadomo święta )to jest bardzo motywujące
    pozdrawiam i będę zaglądać

Awatar Iconka
    Mieszka w
    Zawiercie

Więc... moje pierwsze dietkowe śniadanko. Nie wiem, czy do końca było poprawne, ale dla mnie to już była duża zmiana.

sałatka:
    opakowanie chudego twarożku (150g)
    1 rzodkiewka
    1/2 pomidorka (średniej wielkości)
    1 liść kapusty pekińskiej

do tego 2 kromeczki 3zbożowej wasy każda cienko posmarowana masłem i pokryta połową listka pekińczyka
    po śniadanku woda mineralna.

na 2 śniadanko planuję 1 surową marcheweczkę i 2 mandarynki.

A teraz lecę sprzątać

Gumisio88 Guest

Aśka dzięki za polecenie mojego wątku

Iconka - czytaj czytaj ten wątek - ze zrozumieniem Śniadanko dobrze, drugie też, choć trochę za małe... Co do wasy lepiej pełnoziarnisty chleb żytni bądź razowy - bardziej wartościowy, wiecej błonnika

No i ruch, ćwiczenia - od samego początku - nie za ciężkie, ale spocić się trochę trzeba i ćwiczyć kilka razy w tygodniu Z czasem zwiększać intensywność treningów.

Awatar ojojoj
    ojojoj jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    krk

Ja mysle ze da rade ja tez mam taki cel. w sumie zadowolona juz bede z wagi 68 kg ale zobaczymy jak to bedzie.
    trzymam kciuki
    === ZAPRASZAM DO MNIE ===

Gumisio88 Guest

Cytat Zamieszczone przez ojojoj Zobacz posta
    Ja mysle ze da rade ja tez mam taki cel. w sumie zadowolona juz bede z wagi 68 kg ale zobaczymy jak to bedzie.
    trzymam kciuki
    Myśle że mając 68 będziesz chciała mieć jeszcze mniej bo pokusi Cię chęć zrobienia płaskiego brzuszka, na nim mieśni uwidocznionych lekko i zredukowania wałków tłuszczyku do minimalnej wielkości Tak to już jest - masz to chcesz wiecej

kosiara82 Guest

Witaj...z tego co piszesz wynika,ze chcesz...ze znalazlas motywacje...to swietnie na poczatekmamy podobna wage do zrzucenia...wiec bede zagladac i sledzic Twoje zmagania oraz wspierac...zycze wytrwaloscipozdrawiam

Strona 1 z 10 1 2 3 ... OstatniOstatni