Strona 1 z 28 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 274
Like Tree16Lubią to

Wątek: znów będę atrakcyjną kobietą,... prymitywne ale prawdziwe marzenie

Awatar gonkam
    gonkam jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Domyślnie znów będę atrakcyjną kobietą ... prymitywne ale prawdziwe marzenie

Jestem Gosia mam 32 lata mam 163 cm i ważę 91 kilo

na diecie i nie diecie jestem od dawna i w kółko i apiać od nowa chudnę i tyję i tyję i chudnę
    w sumie to moje trzecie podejście bo zaliczyłam spektakularne jojo

dwa lata temu ważyłam 63 kilo... sześćdziesiąt trzy kilogramy... byłam śliczna zgrabna i atrakcyjna ale niestety... zaczęłam żreć znów i siedzieć na tyłku, gapić się w telewizor i jeździć samochodem codziennie do pracy, bo dojeżdżam 15 km i oto i taki mamy efekt

cokolwiek bym nie zrobiła nie wyglądam ładnie ... no nie podobam się sobie i koniec
    przestałam się malować tak jak jeszcze niedawno ... niezbędne minimum oko i puder, przestałam się czesać czyli prostować włosy i latam codziennie w kitce albo dobieranych warkoczach, przestałam farbować włosy na rudo i zbliżyłam sie do naturalnego koloru żeby nikt mnie nie zauważał

a do tego

(...)

muszę stanąć na nogach

W poszukiwaniu pomocy w odchudzaniu byłam w poradni chorób metabolicznych ale... tam jest taka baba, tak niegrzeczna była i olewająca, że sobie odpuściłam
    trafiłam do dietetyczki ... niemam pieniędzy na prywatne wizyty więc trafiła do poradni w klinice... cóż terminy luty a potem lipiec w lutym byłam ale już w lipcu nie - bo po cóż mi taka pomoc której praktycznie niema ... no chyba, że się mylę mysląc że dietetyk powinien mieć z nami odchudzającymi kontakt stale i na bieżąco a nie raz na pół roku

Mam zaburzenia hormonalne a to skutecznie utrudnia odchudzanie... pomijam fakt, że dostałam tabletki- metforminę- których nie biorę bo o nich niepamiętań
    a mój lekarz stwierdziła, że dopóki nie schudnę to ona nie może mi pomóc bo przy mojej wadze nie da mi leków, silnych hormonów bo to niesie zbyt duże zagrożenie dla mnie

O i tak właśnie ... Mam za sobą tak wiele diet i tak wiele wynalazków, że teorię mam w małym paluszku a nie umiem jej zastosować, bo to wszystko w mojej głowie

Tak łatwo jest powiedzieć, że moje życie się wali, bo jestem gruba...
    Ostatnio edytowane przez gonkam ; 30-05-2016 o 13:59 Powód: doszłam do wniosku, że małe co nieco nie nadawało się do publikacji
    Peppers lubi to.

Awatar Ttrida
    Ttrida jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Domyślnie Odp: znów będę atrakcyjną kobietą ... prymitywne ale prawdziwe marzenie

No to Ryba nie ma przebacz tym razem
    zycze sobie codzienne raporty...
    zaraz pw poleci

Awatar Yohiko
    Yohiko jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    8

Domyślnie Odp: znów będę atrakcyjną kobietą ... prymitywne ale prawdziwe marzenie

Wiem, łatwo powiedzieć, ale głowa do góry, noga na nogę (tak chociaż tyle o ile ;D) i do roboty! Nikt nam nie pomoże jak nie pomożemy sami sobie. A my (w sensie ja i inne osoby tutaj) postaramy pomóc Ci w tym ^^
    Wiem też, że się nie znamy, na oczy się nie widziałyśmy i generalnie prawdopodobnie w nosie masz co ja Ci tam napiszę, ale Wierzę że będzie dobrze! ^^ Pisz Gosia posz, a po troszke, powoli osiągniemy cel!
    Pozdrowionka!

AlliAlisa jest nieaktywny Znany na forum

Twoje granice wagi
    Wyniszczenie: poniżej 39.6 kg
    Wychudzenie: od 39.9 kg do 46.2 kg
    Niedowaga: od 46.5 kg do 51.5 kg
    Waga prawidłowa: od 51.8 kg do 66.2 kg
    Nadwaga: od 66.4 kg do 79.4 kg
    I stopień otyłości: od 79.7 kg do 92.7 kg
    II stopień otyłości: od 93 kg do 106 kg
    Otyłość kliniczna: powyżej 106.3 kg

a więc w chwili obecnej masz II stopień otyłości.
    Powinność schudnąć nie tylko dla lepszego wyglądu, ale dla zdrowia...

Idz do tej lekarki, która niby chce Ci pomóc... ale nie chce... niech Ci wypisze kartę na leczenie uzdrowiskowe ze względu na NFZ,
    3tyg wczasów odchudzających i odpoczynku od męża dadzą niezłego kopa...
    no i oczywiście Ci będzie też łatwiej... bo tam nie będzie tyle pokus

Życzę w każdym bądź razie powodzenia!

---------- Wiadomość dodana o 02:04 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 02:02 ----------

Twoje granice wagi
    Wyniszczenie: poniżej 39.6 kg
    Wychudzenie: od 39.9 kg do 46.2 kg
    Niedowaga: od 46.5 kg do 51.5 kg
    Waga prawidłowa: od 51.8 kg do 66.2 kg
    Nadwaga: od 66.4 kg do 79.4 kg
    I stopień otyłości: od 79.7 kg do 92.7 kg
    II stopień otyłości: od 93 kg do 106 kg
    Otyłość kliniczna: powyżej 106.3 kg

a więc w chwili obecnej masz II stopień otyłości.
    Powinność schudnąć nie tylko dla lepszego wyglądu, ale dla zdrowia...

Idz do tej lekarki, która niby chce Ci pomóc... ale nie chce... niech Ci wypisze kartę na leczenie uzdrowiskowe ze względu na NFZ,
    3tyg wczasów odchudzających i odpoczynku od męża dadzą niezłego kopa...
    no i oczywiście Ci będzie też łatwiej... bo tam nie będzie tyle pokus

Życzę w każdym bądź razie powodzenia!

Cel do 11 listopada 77,2kg
    WAGA 1 listopada 78,8kg

NOWY DOMEK

goosiak jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Domyślnie Odp: znów będę atrakcyjną kobietą,... prymitywne ale prawdziwe marzenie

Gonka najważniejsze że dotarłaś do tego że trzeba się odchudzić. I nie rób tego dla męża tylko dla siebie. Żeby lepiej się czuć dla samej siebie. Polecam dietę MŻ. Ja jestem na niej. MOże waga nie spada w ekspresowym tempie ale zawsze jest do przodu i można od czasu do czasu w minimalnej ilośći pokusić się na jkaiś smakołyk.
    Małymi kroczkami i do przodu, ku zdrowiu i lepszemu samopoczuciu.Tylko nie głoduj.
    No i pisz pisz pisz będzie dobrze
    Startuję dla siebie Startuję dla siebie - 24.09

mmarta1121 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Niemcy

Domyślnie Odp: znów będę atrakcyjną kobietą,... prymitywne ale prawdziwe marzenie

Witaj Gosia ))

Mamy ten sam wzrost i wiek ) ja zaczynalam z wieksza waga ) i tez kiedys schudlam az do 53,5 kg...ale to bylo kiedys !!! teraz walcze powoli, bez spinania. Goosiak ma racje MZ jest najlepsza -mozesz prawie wszystko jesc ,a dzieki temu nie ciagnie Cie do zakazanego !!! Ja oczywiscie odstawilam biale pieczywo, slodycze, slodkie napoje itd. ale czasem zjem lyzke ziemniakow do obiadu, lub zrobie sobie tosta z zoltym serem(oczywiscie z ciemnego chlebka) i powoli chudne- a to najwazniejsze!!! Zgadzam sie z dziewczynami ktore pisza ze "tylysmy latami i nie da sie schudnac w ciagu kilku dni "- niestety.
    Usmiechnij sie i do przodu !!!! najwazniejsze jest Twoje dobre samopoczucie- bo wtedy latwiej z dieta )))
    Pozdrawiam Cie serdecznie, obiecuje zagladac!!!
    kamuha and nikitka36 like this.

c.d... 11.11.2013 - ???

Tym razem musi sie udac !!!!!

Awatar kamuha
    kamuha jest nieaktywny Znany na forum

Popieram wcześniejsze posty o MŻ. I równiez zgadzam sie z tym, że nie da się schudnąć (a raczej nie powinno) w badzo szybkim tempie. MŻ pozwala chudnąc pomału i dlatego na dłużej.
    Po tym, co napisałaś uważam, ze powinnaś najpierw uporządkować pewne rzeczy w swojej głowie. Z dibrym nastawieniem będzie Ci łatwiej.
    Trzymam za Ciebie kciuki
    I nie zgadzam się z tym, że Twoje marzenie jest prymitywne!
    highwaytohell lubi to.

highwaytohell Guest

Ja też nie uważam że marzenie jest prymitywne! Żadne marzenie nie jest prymitywne, a już na pewno nie to.
    Trzymam kciuki, żeby się udało.
    Motywację masz, a teraz działaj!

Awatar vikipiki
    vikipiki jest nieaktywny Znany na forum

Bede trzymac za ciebie kciuki

I zgadzam sie z dziewczynami to marzenie nie jesz prymitywne , jest realne!

CalaPrawda Guest

do kazdego marzenia nalezy dazyc i dazyc...!
    na pewno CI się uda
    jesli jest motywacja i sa chęcie to na pewno dasz rade

powodzenia

Strona 1 z 28 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów