Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 68
Like Tree8Lubią to

Wątek: Jak spadać to z wysokiego... no właśnie. Blue_kwiatek na zakręcie..

Awatar kousek
    kousek jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Wpisy na blogu
    5

Domyślnie Odp: Jak spadać to z wysokiego... no właśnie. Blue_kwiatek na zakręcie..

Marciak, ja Cię podziwiam, że Ty tak te kcal liczysz, ja bym nie umiała, ilekroć zaczynałam liczyć to potem wpadałam w paranoję i miałam w dupie dalsze liczenie
    Ja to muszę się tak odchudzać bez wyrzeczeń, bez bata, bo jak mam bata to szybko mi się nudzi..
    Zresztą bez bata to też czasem sobie pofolguję co widać na suwaku
    Dla mnie po prostu nie ma dobrej metody z tego wniosek A nic to, najwyżej do końca życia pozostanę pulpetem! Tylko boję się, że pulpet długo nie pożyje, a ja bym se tak pożyła chociażby do setki, a cooo Tylko jak jużjedna setka na wadze to drugiej się raczej nie osiągnie
    Głupio gadam więc spadam
    Miłego dietkowego dnia kochana!

Awatar pragnienie
    pragnienie jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Jak spadać to z wysokiego... no właśnie. Blue_kwiatek na zakręcie..

No ej, dasz radę przecież! Wszystko jest do zrobienia! Szczególnie, że już kiedyś tak ładnie schudłaś. Jak masz problem z motywacją, to faktycznie założenie wątku tutaj jest b. dobrym pomysłem :>

A jak tam z ruchem?

Awatar blue_kwiatek
    blue_kwiatek jest nieaktywny Znany na forum

hihi jetsem więc... co było wczoraj..
    wczoraj na wadze odnotowano spadek i waga wyniosła 115,6 kg.. no to 1 kg mniej
    co pożarłam:
    - serek ziarnisty (200g) - 194 kcal
    - michałek 78 kcal
    - ogórek zielony 20 kcal
    - jogurt 140 kcal
    - mandarynka 29 kcal
    mieso duszone z szynki - 138 kcal
    - ogórek kiszony - 2kcal
    - ziemniaki - 153 kcal
    - czekolada - 497 kcal
    - wafelek - 108 kcal
    - marchewka - 26 kcal

co dzis
    waga na dziś to.......... 113,6 kg
    nie mam żadnych zakwasów

co dziś już zjadłam:
    - 3x kinderek - 213 kcal
    - 1x ptasie mleczko - 51 kcal
    - wafelek - 108 kcal
    - ziemniaki - 103 kcal
    - masło - 67 kcal
    - jabłka - 275 kcal
    - zupa - 150 kcal
    - ziarnisty serek - 194 kcal

aaaa... i dostałam okres.... woda ze mnie schodzi..

Awatar blue_kwiatek

Dziewczynki dziękuje że jesteście i mnie wspieracie!

PaniGosiu i Kousku, ja niestety nie potrafię tak jak wy, tak sobnie ograniczyć, niestety jestem zero- jedynkowa, albo wsztsko albo nic! ja muszę mieć określone zasady, wytyczne, wiem że "samopas" nie dla mnie bo od razu płynę na szerokie wody..
    Na tą chwilę liczenie kalorii wydaje mi się logiczne, bo jem co chcę, na co mam ochotę, nie odmawiam sobie niczego, a jedynym ogranicznikiem jest właśnie ilość kcal, postawiłam pułap na 1500 kcal/dobę..

Tamciu przymknij dziś tez oko

Mirabelko niestety wcześniej jadłam b. dużo słodyczy, ale opanuje sie powoli

Pragnienie ruchu dziś póki co wcale, ale może zmobilizuję dupkę

całusy, wpadnę póżniej!

Awatar marti38
    marti38 jest nieaktywny Znany na forum

przychodze z kciukami i pozdrowieniami, chyba na siebie w róznych wątkach już wpadałyśmy.
    Popatrzyłam na Twój jadłospis i już wiem, dlaczego ja się nie nadaje na mż - byłabym strasznie głodna! Nie żal Ci połowy kalorii, jakie zjadasz, przeznaczać na słodycze?
    Gdzieś czytałam, że landrynki bezcukrowe pomagają - zaspokajasz nałóg słodyczowy, a jednocześnie kalorii mało :-)

Awatar blue_kwiatek

helloł
    wczoraj nie bardzo miałam możliwość pisania tu, ale żeby sumienie było czyste to już się spowiadam
    waga wczoraj równe 114 kg, mimo trzymania diety, ale to było do przewidzenia..
    pochłonęłam:
    - zupa gorący kubek - 150
    - kinder 8x - 568
    - czekoladka - 64
    - chleb 196
    - masło - 142
    - jogurt - 166
    - mięso goowane indyk - 205
    - rosół 0,5L wywar - ok. 250

suma: 1740 kcal.. pojechałam..

a potem popłynęłam...
    dosłownie...

popłynęłam na basenie 90 długości = 2.250m
    aaaa.... no i po basenie zjadłam jeszcze jednego kinderka, czyli + 71 kcal.. = 1811 kcal.

to wczoraj a dziś?
    waga 113,3 kg
    zawsze coś w dół

jestem zmęczona, bo mały miał ciężką noc, a jak on to i ja...

dzisiejsze menu:
    - kinderek 3x - 213 kcal
    - jajko - 86 kcal
    - chleb - 193 kcal
    - masło - 119 kcal
    - gorący kubek - 68 kcal
    - rosół - 46 kcal

mam dzis ciężki dzień, ciągle che mi się jeść. I to nie że jestem głodna, bo głodu nie czuję, tylko paszcza chciałaby sie poruszać.. walczę sama ze sobą... obym wygrała..

Marti, wiem że to puste kcalorie (ok 500 kcal/ dobę) ale ciężko mi żyć bez słodyczy. jeszcze teraz gdy mam okres i mnie nosi... ale wolę zjeść i doliczyć do dziennego zestawienia kcal niż nie zjeść i na drugi dzień rzucić się na wszystko co się nie rusza... landrynki napewno sprawdzę! dzięki za podpowiedź, kciuki i pozdrowienia! Również trzymam kciuki,i pozdrawiam )

Awatar blanca85
    blanca85 jest nieaktywny Znany na forum

Witaj kwiatuszku!
    Ja też z efektem jojo wracam na forum :/

Ale tym razem nam się uda schudnąć i utrzymać wymarzoną wagę!

Zazdroszczę Ci odwagi chodzenia na basen... U mnie w miejscowości niedawno otworzyli basen i tak sobie obiecywałam, że będę chodziła na niego, ale niestety.. nie mogę się przemóc.. Bardzo wstydzę się mojego ciała..

Awatar blue_kwiatek

witam w moich skromnych progach
    blanka, ja mając 93,1 kg (choc wiem, że waga nadal słoniowata) czułam sie świetnie! a mając Twoje 83 byłabym przeszczęśliwa ale wiem i rozumiem, każdy ma inne ciało, każdy czuje się inaczej z daną ilością kg..
    wiesz, u mnie w mieście też niedawno otworzyli basen (ciekawe gdzie mieszkasz )
    szczerze mówiąc mam w d...e opinie ludzi, którzy mnie nie znają.. oczywiście spojrzenia typu "zobacz jaki słoń" też są, ale nie zniecheca mnie to, a w ręcz przeciwnie, zaczynam pływać i Ci, którzy pomysleli o słoniu, po moim ciągłym pływaniu myslą że chyba jednak słoń ma dobrą kondycję i wydolność
    naprawde wisi mi co o mnie ludzie myślą...

dodatkowo pochłonęłam jeszcze:
    zupę 130 kcal
    kisiel 65 kcal
    pieczarki 24 kcal
    na chwilę czuje sie pełna i nie chce mi się mielić paszczą! uffffff......

Awatar PaniGosia
    PaniGosia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Morasko

ja też jestem maniaczka słodyczy a te kinderki to chociaż na gorzka czekoladę nie da się zamienić ? jest zdrowsza ja ratowałam się nią na święta
    heh i tu coś dla nas maniaczek słodyczy [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar blue_kwiatek

dobra, doliczam jeszcze 46+ 497+ 183+ 1665kcal. znów za dużo..

waga na dziś 113,8 górka, ale to przez 3 dniowy brak porozumienia z panem kibelkowym.. i przez te czekoladki zapewne.. czas je ograniczyć!

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów