Strona 1 z 27 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 262
Like Tree15Lubią to

Wątek: Jeera 40kg balastu....

Awatar jeera86
    jeera86 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    daleeko

Domyślnie Jeera 40kg balastu....

Witam ponownie

Postanowilam wrocic na piekna droge odchudzania. Zaczynam nowy watek zeby oddzielic to co bylo kiedys dawno, dawno

A wiec tak: (w skrocie)
    WIEK- 27
    Waga- 92kg (a bylo ponad 98)
    Biust- 115cm (bylo 118)
    Brzuch na wysokosci pepka- 109cm (bylo 113)
    Podbrzusze- 118 (bylo 123cm)
    Biodra- 114 (bylo 120cm)
    Udo- 67 (bylo 71cm)

No to zaczynam swoja historie....... (w sumie tu jest kopia z mojego wczesniejszego watku, coby przyblizyc co nieco o mnie

Jak bylam mala dziewczynka to bylam sliczna i szczupla.... az ktoregos dnia opanowalam do perfekcji szykowanie sobie kanapek i od tego sie zaczelo. I tak co jakis czas mnie przybywalo. W wieku nastu lat postanowilam sie odchudzac i tak schudlam okolo 20kg stosujac diete 1000cal. 20kg ubylo mi w 2 miesiace (wakacje) i jak wrocilam do szkoly wszystkim oczy wyszly jak ja tego dokonalam. Powiem szczerze ze wtedy nie zastanawialam sie nad konsekwencjam tej diety. Prowadzilam swoj zeszyt zjadanych kalorii i w sumie dziennie to bylo jakies 800 cal, do tego duzo ruchu. Wraz z powrotem do szkoly zaczely powracac moje kilogramosy. A pozniej juz bylo tylko goorzej.

Diete 1000 cal zawsze rozozpoczynalam w poniedzialek i gdzies w granicach piatku sie konczyla Jakis czas temu przez kilka miesiecy chodzilam na silownie... jak budzilam sie o 8 to szlam bez sniadania na silownie.. gdzies o 12 wracalam, pozniej kapiel... no i sniadanie zwykle z mala zawartoscia bialke... obiad jadlam jak maz wrocil z pracy czyli jakos o godzinie 21-22.. i co i spac. W tamtym okresie schudlam z 10 kg i tu dochodze do sedna...

Przestalam chodzic na silke (rowno rok temu), z pewnych osobistych powodow sie zalamalam. Przestalam wychodzic do ludzi, tylko jak jezdzilam do rodzicow to mama mi mowila ze "dziecko jak ty przytylas", ale ja jakos sie tym nie przejmowalam i zawsze jej mowilam od poniedzialku ide na diete ... no i tak "chodzilam" ze w ciagu roku przytylam prawie 20 kg...

Nie musze chyba mowic jakie pojawily mi sie rozstepy na brzuchu... poprostu masakiera. Brzuch mam jak bym byla w ciazy z piecioraczkami. Jedna kobiete spytala mnie sie czy czasem w ciazy nie jestem W sumie to wtedy pomyslalam jaka krzywde sobie wyrzadzilam!!

Dlatego znalazlam to forum i jestem Tu dowiedzialam sie ile,co i kiedy jesc. Dziennie jem okolo 1500 kalorii, 5 posilkow dziennie i znacznie wiecej bialka...

Wybralam diete MZ bo jakos do niej jestem przekonana i moge jesc wszystko oczywiscie w ograniczonych ilosciach.

A teraz troche jak jest teraz.
    A wiec bywalam na forum.. i jak bywalam to mnie ubywalo... zawsze w granicach wagi 89kg rezygnowalam myslalam ze poradze sobie sama. Kilka miesiecy nieobecnosci i bach.. to co stracilam +2-3kg wracalo.

To jest chyba pierwszy raz kiedy wracam na forum i jest mnie mniej, ale chce wiecej schudnac. Chce dojsc do wagi max.70kg. Mam wspanialego meza ktory razem ze mna walczy.

Z nim i z Wami mam nadzieje mi sie uda!!!
    Jeera 40kg balastu....

20.05.14 - III stopień otyłości
    21.06.14 - II stopień otyłości

Awatar jeera86
    Mieszka w
    daleeko

Domyślnie Odp: Jeera 40kg balastu....

A moja strategia wyglada tak:

Oczywiscie MZ. 1200-1400 kalorii dziennie i duuzzzooo ruchu!!! Bo ja nie widze mojej diety bez cwiczen!! Na diecie juz jestem 5 dni, chociaz taka prawdziwa z cwiczeniami zaczelam 2 dni temu. A nie przepraszam od 4 dni robie a6w

A te 2 dni wygladaly mniej wiecej tak:

Dzien 1- zjedzone ok. 1295 kalorie, cwiczenia rower - 30min (410kal) Taniec- 60min (pewnie jakies 450kal)
    Dzien 2- zjedzone ok. 1393 kalorie, cwiczenia rower - 50 minut (600kal), Taniec - 60min (450)
    Jeera 40kg balastu....

Awatar XkagaX
    XkagaX jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Podchodzisz do walki racjonalnie, więc serdecznie Ci życzę powodzenia Najwyraźniej znikanie z forum Ci nie pomaga, więc zaglądaj tutaj jak najczęściej. Konsekwencja i wytrwałość to klucz do sukcesu, więc oby towarzyszyły Ci cały czas I oczywiście brawo za dotychczasowe sukcesy - nic tak nie cieszy jak zmniejszające się obwody

Awatar jeera86
    Mieszka w
    daleeko

Dzieki za odwiedziny... bede robila co moge aby jednak jeszcze minimum te 20 kg spadlo
    XkagaX lubi to.
    Jeera 40kg balastu....

Awatar mochaa93
    mochaa93 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Życze wytrwałości. Ja tez dużo razy tutaj wracałam, zawsze pod innym nickiem. Teraz jestem juz tutaj od stycznia, i to forum duuuuuzo pomaga Miło jest wiedziec ze nie odchudza sie samemu

/ Zdrowy duch, zdrowe cialo.

Nie palę od 16.03

Awatar jeera86
    Mieszka w
    daleeko

Dziekuje kochane za odwiedziny! Jest jakos lekko rano jak sie wstanie i sie wie ze kogos obchodzi moje odchudzanie Dzisiaj waga pokazala 91,6kg. Wiec na te kilka dni jest oki, wiem ze to woda ale i tak lepiej sie czuje mam wiecej zapalu do dalszego dzialania Nastepne wazenie w piatek mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie moja kochana waga Dzisiaj mam malo czasu bo od 11 wychodzimy, jest taka piekna pogoda ze nie ma co sie w domu kisic Pewnie zajrze wieczorem to was poodwiedzam

Buziaki
    Jeera 40kg balastu....

Awatar jeera86
    Mieszka w
    daleeko

Piosenka na dzis (coby tylkami troche poruszac)

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Jeera 40kg balastu....

Awatar haneczkawro
    haneczkawro jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Powodzenia!

Też zauwazyłam, że jak mnie nie ma na forum to kilosy wracają. Przez rok 20
    Dlatego rózwnież zabieram sie do pracy nad sobą.
    Będę Ci kibicowała i odwiedzała Twój wątek. Fajnie, że mąż razem z Tobą walczy. U nas w sumie podobnie, i jeszcze córkę chcę "odchudzić" co prawda tak tego nie nazywam przy niej bo ma tylko 8 lat, ale brzuszek okrągły i 4 kg za dużo. Odstawiamy całkowicie słodycze i wprowadzamy do diety wiecej warzyw. Ja jeszcze chleb odstawiam, a reszta rodziny przeszła na ciemne pieczywo. Więc myślę że zmierzamy w dobra stronę

Adka35 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Elbląg

Witam dziewczyny,jestem nowa stara również, gdy znikałam z forum,waga mi rosła,kontroli nie było,motywacja też gdzieś się ulatniała. @0 kilosów w ciągu roku to i dla mnie nic nowego niestety.Jeera, wagę praktycznie na dzień dzisiejszy mamy taką samą, ja również zamierzam pilnować kalorii, więc miło by mi było dołączyć do Ciebie i nawzajem się wspierać Haneczka, moja córka ma 15 lat,jest szczupła, ale w wieku 8-11 lat, również miała nadwagę, wyrosła z tego, teraz walczy jedynie z fałdką na brzuchu. Oczywiście masz rację więcej warzyw to samo zdrowie i nie zaszkodzi, ciemne pieczywo tez jest super
    Ostatnio edytowane przez Adka35 ; 07-04-2013 o 08:25

Awatar haneczkawro
    haneczkawro jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Adka troche mnie pocieszyłaś jeśli chodzi o córkę, tylko, że ja w jej wieku byłam taka jak ona i niestety nie wyrosłam a na dodatek całe życie się odchudzam odkąd pamiętam. Nigdy nie byłam szczupłym dzieckiem, zawsze zdrowo wygladałam

Strona 1 z 27 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów