Czesc
Mam na imie Magda , zmagam sie ze swoja waga juz od 2 lat (czyli od czasu urodzenia 2-go dziecka ) , przytylam bardzo duzo w ciazy , nie dokonca z obzarstwa jak z powodu nie wykrytej cukrzycy ciazowej i jeszcze innej choroby .
Tak w ciagu 9 miesiecy przybylo mnie o 45 kg , wiem meeeega duzo , ale co zrobic stalo sie .
Wciagu tych 2 lat probowalam mase diet , czasem mi sie udawalo zgubic pare kg , ale pozniej mowilam sobie a zrobie przerwe na weekend i tak weekend przemienil sie w tydzien ,,,dwa i wszystko co stracilam wracalo .
Z osoby ktora byla przebojowa , zawsze usmiechnieta , pelna zycia i nowych pomyslow stalam sie zamknieta w sobie grubaska , nie wychodzilam z domu , ciagle odmawialam spodkania z przyjaciolmi , co nie bylo trudne , bo po slubie wyprowadzilam sie 450 km od miasta rodzinnego .
Wszyscy mi mowili ze sie dziwnie zachowuje , ale dla mnie to bylo normalne , wstydzilam sie siebie , tego jak wygladam .#
Od stycznia czytam to forum , ale balam sie napisac ..myslalam ze nie dam rady tak jak Wy .
Az na poczatku stycznia postawilam wszystko na jedna karte , przeszlam na diete , rozsadna diete , chcialam przyzwyczaic moj organizm do zmiany .
Od tego czasu do dzis schudlam z 124 kg na 114 , dalo mi to wielkiego powera , cm tez sie zmienily
Biodra z 127 na 117
Brzuch tzw oponka z 137 na 119
Piersi z 119 na 110
talia ze 103 na 91
Teraz wierze ze mi sie uda , mam nadzieje ze bedziecie mnie w tym wspierac , od tego tygodnia zaczelam w domu robic codziennie 100 brzuszkow i 100 podskokow na skakance , do tego 3 razy w tygodniu aerobik .
Wyeliminowalam z diety smazone mieso , biale pieczywo , ryz, makarony , wszystko jest razowe , cukier , jem duzo warzyw i ryb
Mam takie male marzenie , 5 pazdziernika moi przyjaciele robia swoja rocznice slubu w lokalu z orkiestra itp (jak male wesele) i bardzo bym chciala wazyc mniej niz 100 :P wiem ze ciazka praca przedemna , ale wierze ze mi sie uda
No to co ...ZACZYNAMY!!!!!
ZAPRASZAM