Strona 19 z 51 PierwszyPierwszy ... 9 17 18 19 20 21 29 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 503
Like Tree63Lubią to

Wątek: Jak zmienić myślenie? Help!

_MAXI_ Guest

Domyślnie Odp: Jak zmienić myślenie? Help!

List...dobry pomysł.A może rozmowa wtedy, kiedy masz ten wieczorny apetyt? Posłuchaj zrobisz oczywiście jak zechcesz, ale chciałam Ci powiedzieć, że ja mam zawsze włączone gg na" takie sytuacje".Jeśli nawet nie masz aktualnie komunikatora, ale któregoś dnia mogę Ci się przydać, żeby jednak przekonać Cię, że nie warto to podaje Ci namiar na mnie (Jeśli któraś z Was ma ochote to oczywiście również zapraszam)48405920.
    A argumenty? W pierwszym dniu przerabiania książki pisałyśmy dlaczego chcemy schudnąć.Wróć do tego,przeczytaj swój wpis i wpisy pozostałych Dziewczyn.I to są właśnie te argumenty.Dla mnie najważniejszym argumentem jest to, że chcę jak najdłużej żyć dla swoich dzieci..Widzieć jak stają się dorosłymi ludzmi.Być przy nich w dniach sukcesów i w dniach porażek.Chcę kiedyś cieszyć się wnukami...i być aktywną babcią biegającą z nimi po placu zabaw a nie wiecznie siedząca na kanapie.Mam jedno życie i chcę się nim cieszyć, jak tylko długo się da.A wiem, że tusza to przyczyna niestety wielu chorób, które mogą skrócić moje życie o dobrych kilka lat.Chcę potraktować swoją otyłość jak nałóg prowadzący do smutnego końca.I pozbyć się jej jak niektórzy papierosów, czy alkoholizmu.Tak jak na paczkach papierosów są napisy typu ...PALENIE ZABIJA, czy PALENIE POWAŻNIE SZKODZI TOBIE I OSOBOM W TWOIM OTOCZENIU,to ja powinnam sobie to samo napisać na koszulce w której ćwiczę, tylko zamiast palenie wstawiłabym tam OTYŁOŚĆ.Otyłość też zabija i zagraża nam, bo choroby...i naszemu najbliższemu otoczeniu, bo zrobimy się grubymi, wciąż spoconymi babciami i z zadyszką, którym najprostsze czynności będą sprawiały trudności.To my będziemy wtedy potrzebować pomocy najbliższych.Czy tego chcemy? Ja nie.

Awatar Kiteku
    Kiteku jest nieaktywny Znany na forum

Caprica - ja jak jestem całkiem na dnie - też piszę list. Ale nawet nie jest ważne co w nim piszę, tylko sama rozmowa ze sobą - często wtedy jestem przeżarta, łzy mi lecą i piszę i piszę i piszę. I jest mi później przez jakiś czas lżej.
    Ale! na abstynencję to nie pomaga
    Co mi pomaga:
    1. jednak zdjęcia. ostatnio rozebrałam się do naga, postawiłam przed sobą wieeelkie lustro, usiadłam na łóżku, porobiłam sobie zdjęcia telefonem i ..... i to był ten szok. Jednak jak się stoi to się wygląda inaczej, a na siedząca to zwały tłuszczu pięęęęknie się układają w takie warstwy. Jak u shar-pei
    2. szukam na Dieta.pl wątków dziewczyn, które mądrze piszą, czytam i czytam i coś tam zostaje we mnie. Ale chodzi mi o takie wątki od początku do końca (jak kiedyś miała Mality)
    3. nie wiem, czy wiesz, że istnieje coś takiego jak AŻ. Wchodzę na forum [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i również czytam.
    4. Możesz mieć wszystko poukładane w życiu, związku, rodzinie itd. Ale kompulsy to jest raczej chęć ukrycia swojej duszy pod warstwą tłuszczu. A przed czym - to już każdy ma inny powód. Ja chyba w głębi duszy chcę być gruba, żeby mężczyźni nie zrobili mi krzywdy (gwałt, molestowanie). No i wolę się skupiać na obżarstwie (produkować sobie samej problem), bo jak ten problem zniknie to będę sobie szukać nowego problemu (strach przed śmiercią najbliższych).
    5. Nie możesz iść do lekarza pierwszego kontaktu i wziąć skierowanie do psychologa? Są, istnieją psycholodzy po prostu dobrzy. Mało ich jest ale warto szukać.
    6. Wszystko można zrobić, ale ja zawsze uważam, że trzeba trafić na SWÓJ MOMENT. Na nic przerabianie książki, terapia, forum, jeżeli to nie jest Twój czas. Można ten czas przyspieszyć na siłę, ale do tego musisz spiąć dupę, ubrać piękną bieliznę, najlepsze ciuchy, pięknie się pomalować, uczesać i po prostu "takiej pięknej pani nie przystoi się objadać"
    7. Pisałam już, że dla mnie biblią jest książka B. Pawlikowskiej "W dżungli niepewności" - jest dostępna w necie - wystarczy ściągnąć i czytać. Pawlikowska jest bulimiczką, więc wie o czym pisze
    Ostatnio edytowane przez Kiteku ; 17-10-2013 o 09:46

Awatar ewabar70
    ewabar70 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    duisburg

Cytat Zamieszczone przez caprica Zobacz posta
    Siedzę w odchłani. Na początku października waga wskazywała koło 75,2 a dziś 79,9. Nie, nie ejst zepsuta Jak tak dalej pójdzie będzie ósemka, dziewiątka i come back.

Prosze Was o pomoc!
    Nie przemawia do mnie coś co jest odległe, ze przytyję- myślę sobie- a co tam ale mi się tak fajnie w brzuchu zrobi i przestanie mnie męczyć chęć jedzenia, ładniej teraz wyglądam- mysłę a co tam te kilka kęsów nie zrobią różnicy itp.
    Prosze Was o pomoc w tych ARGUMENTACH- dlaczego tego konkretnego wieczoru mam trzymać się planu.
    Smutno mi i boję się. Do tego widzę jaka beznadziejna jestem, jak krążę w kółko i sama nie wiem o co w tym wszystkim mi chodzi.
    Dziewczyno, dalas rade tyle zeszczuplec wiec masz napewno silny charakter!!!!
    To taki maly doleczek co teraz przezywasz i wylaz z niego jak najszybciej .Proponuje "wmawianie sobie" jak hinduska mantre: jestem szczupla, czuje ze chudne, jestem piekna, dobrze wygladam, nie jestem glodna-to co czuje to tylko chec poczucia smaku a nie zaspokojenia glodu, nie jem bo te kilka kesow szkodzi mojemu zdrowiu...itp...itd...
    Najwazniejsze jest pozytywne myslenie. Jesli myslimy...jaka jestem gruba, nigdy nie schudne , jestem beznadziejna i nie wytrzymam ...tak sie napewno stanie. Nasz mozg to potega i jesli mu cos wmawiamy ...to on sie tego trzyma...nie chudniemy, wpadamy w dolki, czujemy sie brzydkie grube i nieatrakcyjne. Jesli myslisz pozytywnie..t pozytywne rzeczy dzieja sie wokol ciebie . Moze brzmi to troche jak bym byla "natchniona" ale ja w to wierze i to stosuje.
    Polecam ksiazke "Sekret" , bardzo pomaga w odbudowaniu swojego "ego".
    Wiecie dziewczyny, ja mimo , ze mam nadwage nadal czuje sie atrakcyjna "wmowilam sobie" otoczenie , tez tak mnie postrzega, bo poprostu emanuje samozadowoleniem ...i to sie udziela innym. Chyba nawet nikt nie zauwaza moich zbednych kilogramow.
    Kiedys rozmawialam z kolezanka z pracy i zeszlysmy na temat wygladu. spytalam ja wprost, jak mnie oceniasz, mow bez upiekszania i owijania w bawelne. Ona, jestes atrakcyjana babeczka o NORMALNEJ figurze, nie za gruba , nie za chuda...taka w sam raz (halooooo...ja ma 15 czy nawet 20 kg nadwagi!!!!! a ona tego nie zauwazyla) .
    MOWCIE SOBIE ZE JESTESCIE PIEKNE ; ZE WSZYSTKO SIE UDA; ZE DACIE RADE; ZE MACIE SILE I OCHOTE .
    Wtedy naprawde przyjdzie ta sila i ochota...:-)

zaczelam 14.10.2013

_MAXI_ Guest

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Może którejś z Was się przyda

_MAXI_ Guest

Nie wiem dlaczego ale dla mnie AŻ jest takie troche sekciarskie ,to powiązanie z duchowością itd...Nie dla mnie.

Awatar ewabar70
    ewabar70 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    duisburg

Weszlam wlasnie na AZ...przeczytalam 12 Krokow i pare wpisow...i taz mam wrazenie ze jakos tam dziwnie, sekciarsko i zbyt czesto mieszaja Boga w problemy z nadwaga

zaczelam 14.10.2013

_MAXI_ Guest

Dokładnie, z racji odbytych studiów byłam na wielu mitingach związanych z uzależnieniami i uwierz, że nigdy nikt w to Boga nie mieszał.Unikałabym raczej takich stron...bo jak dla mnie to nie wygląda ciekawie, a wręcz przerażająco , tak jak już mówiłam sekciarsko.

Awatar Kiteku
    Kiteku jest nieaktywny Znany na forum

Tak, to prawda, ja dlatego tam nie piszę.
    Jestem wierząca, ale wołam Boga w chorobie moich dzieci, a nie w moich sprawach.
    Ale AŻ działają na zasadach AA, i to są jedyne w Polsce ruchy z meetingami.

Jeszcze jedna Wam powiem.

Dla mnie jedzenie kompulsywne = bulimia.
    Caprica - masz chorą duszę, i od jej leczenia musisz zacząć, a nie od ograniczania obżarstwa.

Awatar caprica
    caprica jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Dziękuję Wam.
    Przeczytałam uważnie.
    Co do terapiii, juz tyle razy póbowałam- wielkie nadzieje, wielkie otwarcie się, duże emocje a potem okazywało się, ze nie za bardzo są efekty.... tak tez jest teraz. Chodzę raz w tygodniu ale jestem tu gdzie jestem.
    AŻ znam. wiele zawdzięczam. Odniesienie do Boga jest dla mnie ważne, wierzę w Niego, zwracam się także w tej sprawie ale On prowadzi różnymi drogami, po swojemu. Wiem, że też prowadzi mnie poprzez Was, tutaj:-)
    Kiteku lubi to.
    Docelowo- abstynencja od zapalników, realizacja planu jedzenia i zdrowa waga = wolność od kompulsywnego jedzenia
    Gacuję od 8.08.2012, 02.2012- 114 kg, 8.08.2012- 112 kg, 24.09.2012- 99,1kg, 19.09.2013- 78,0 kg, 25.09-75,9, 4.10-75,2, 17.10-79,9, 25.10-77,9, 2.01.2014-83,9, 10.01.14- 79,9kg
    Jak zmienić myślenie? Help! - Strona 9

Awatar caprica
    caprica jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Po raz kolejny piszę plan działania:
    od godz. 18 nie przesiaduję przy kompie. Mogę coś prawdzić, zaplacic ale max 8 min i wynocha od kompa!

Druga sytuacja zagorożenia to gdy on jest na górze i kładzie spać dzieci. Nie widzi jak ja myk do lodowki. Niby kogo oszukuje i po co. Widzicie jaka jestem! Plan jest taki: kolacja 20.00, sprzątam i nie przekaraczam linii kuchni już!
    Docelowo- abstynencja od zapalników, realizacja planu jedzenia i zdrowa waga = wolność od kompulsywnego jedzenia
    Gacuję od 8.08.2012, 02.2012- 114 kg, 8.08.2012- 112 kg, 24.09.2012- 99,1kg, 19.09.2013- 78,0 kg, 25.09-75,9, 4.10-75,2, 17.10-79,9, 25.10-77,9, 2.01.2014-83,9, 10.01.14- 79,9kg
    Jak zmienić myślenie? Help! - Strona 9

Strona 19 z 51 PierwszyPierwszy ... 9 17 18 19 20 21 29 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów