Strona 1 z 10 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94
Like Tree17Lubią to

Wątek: Słona zapłata za słodkie grzeszki

Awatar blackpuma
    blackpuma jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Słona zapłata za słodkie grzeszki

Witam

Bardzo długo nie było mnie na forum. Oczywiście czasem podglądałam zmagania innych, ale sama trwałam w zamkniętym kole niezdrowego jedzenia. Przyszedł czas zapłaty i to bardzo sowitej niestety. Po ostatnim dietkowaniu(-23kg, gdzie zabrakło 7 kg do pełni szczęścia)) wszystko powróciło, nawet nie wiem kiedy, za to doskonale zdaję sobie sprawę jak. Niestety nie umiałam przestać i jeden mały batonik zamienił się w całe stado niezdrowego jedzenia. Przyzwyczajenia są silniejsze ode mnie niestety

Zaczynam na nowo, w nowym wątku, w nowym domku, z nowym nastawieniem.

Waga 89,5
    Wzrost 175
    Cel pierwszy 85 kg
    Cel 65 <> 25kg do odpracowania
    waszka lubi to.

Spinka78 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Elbląg

Domyślnie Odp: Słona zapłata za słodkie grzeszki

Hej A wiesz,że ja Ciebie pamiętam byłam wtedy pierwszy raz na forum i zaglądałam do Ciebie. Właśnie był to 2009 rok. U mnie sytuacja podobna, (straciłam wtedy 23 kg- brakowało 5, a potem odrobiłam z nawiązką ), więc z chęcią dołączę do wspólnego dietkowania, tym razem nie poddam się tak łatwo i trzymam kciuki za Ciebie .

_MAXI_ Guest

Pumciu masz konkretny plan?Dieta, ćwiczenia?Chętnie Cię powspieram we wspólnej niedoliTo od czego zaczynamy????

Awatar blackpuma

Spinka 78 _MAXI_
    Dziękuję dziewczyny za wparcie i oczywiście prosze o jeszcze

Plany diety to realizowanie planu własnie z 2009 roku, bo doskonale się sprawdził.W 2009 roku startowałam z wagi 98kg, teraz po jojo wracam z wagą 89,5. Jeść mniej, ale zdrowiej, nie smażyć a piec albo używać parowaru, brak słodyczy, fastfood,ów i rezygnuje z białego chleba. Stosując te zasady schudłam 23 kg w czasie od lutego do grudnia, więc chyba tempo nie za szybkie nie za wolne. Mam nadzieję, ze o tym razem mi się uda i mam cicha nadzieję, że w końcu złe nawyki żywieniowe na stałe zastąpię tymi dobrymi.
    Ćwiczenia jakieś owszem, ale jeszcze nie mogę się przełamać do końca. Karnet na siłownie jest więc muszę w końcu ruszyć tam te swoje 4 litery. Myślałam nawet o dzisiejszym dniu ale @ przyszła i jakoś kiepsko się czuję. Trochę próbuję skalpel Chodakowskiej, ale padam w 15 minucie, rekordowo wytrzymałam do 18 minuty i o dziwo za pierwszą próbą, później były zakwasy i poszło znacznie gorzej.
    Ważenie raz w tygodniu, bo ta zdradliwa waga potrafi opanować mój umysł więc będę się pilnować żeby tylko w niedzielę. Obecnie podana waga 89,5 jest własnie wagą z poprzedniej niedzieli, przed @ więc liczę na spadek konkretny w tą niedzielę tym bardziej ze dietkuję w sumie troszkę ponad tydzień. a wiadomo przed @ z reguły w górę.
    Raporcik jedzeniowi wieczorkiem wpisze bo jeszcze dzień się nie skończył więc pewnie coś wpadnie
    Buziaki

Awatar blackpuma

Wczorajsze menu posypało się w stronę zjedzenia zbyt mało, ale to przez brak czasu. Nie dojadam już wieczorem i z dwojga złego poszłam spać głodna a nie obżarta. Ani jedno ani drugie nie jest dobre raczej

Za to dzisiaj będzie lepiej.
    Plan
    *musli na płatkach owsianych
    *oczywiście, że kawa z mlekiem
    *grilowana pierś z kurczaka, warzywa na patelnie na łyżce oleju kokosowego, brązowy ryż, sos czosnkowo-ziołowy na jogurcie
    *melon-jako deser, zamiast słodyczy
    *tuńczyk(oczywiście z wody, tego z oleju nawet nie lubię) z jajkiem, cebulka i jogurtem naturalnym
    Będę robić również dzisiaj placki Dukana. Nie jestem na tej diecie, ale mój M dietkuje ze mną i bardzo brakuje mu chleba, więc dziś zrobimy mu coś zastępczego. Sama oczywiście też skuszę się na jednego.

Jutro rano ważenie, póki co szatański miernik mojego balastu schowany głęboko na dnie szafy żeby nie kusił codziennie rano.

Awatar Milkaa
    Milkaa jest nieaktywny Znany na forum

Witam serdecznie, też się chętnie poudzielam,jeśli mozna
    Mnie nigdy nie wyszło aż takie zejście z wagi, choć już próbowałam wielokrotnie> A Tobie wyszło.więc doskonale wiesz,że można! Faajny jadłospis, daj znać,czy wszystko poszło zgodnie z planem U mnie @ też wyklucza zawsze ćwiczenia, jakoś tak...nie mogę się wtedy przełamać.
    No, to czekam na raporcik i trzymam mocno kciuki ,co by udało się pokonać jojo... i żeby to wymarzone 65 już zostało!

Awatar blackpuma

Milkaa
    Wszelakie udzielanie się jest jak najbardziej wskazane. I dokładnie można schudnąć i Tobie i mi, nam wszystkich się uda.

no własnie to moje poprzednie schudnięcie...żałuję że nie byłam mądrzejsza by je zatrzymać. Utwierdzam się coraz bardziej w fakcie, że najtrudniej jest zmienić przyzwyczajenia. Ale mam zamiar tym razem nad tym pracować, bo ile to razy można powtarzać stare błędy i nie uczyć się na nich.

Plan dnia wykonany

Niestety z Chodakowskiej chyba zrezygnuję. Dopadają mnie zakwasy, a im częściej widzę ten sam trening tym większa frustracja, złość i znudzenie mnie dopada, więc to chyba nie dla mnie. Ćwiczenia musza być dla mnie ciekawe, nie tylko efektywne, bo gdy pojawia się nuda to zaczynam coraz szybciej się poddawać i rezygnować.
    Mój M ma zamiar zacząć program P90X od poniedziałku, bo go chodzenie na siłownie nie kręci, ja natomiast w poniedziałek spróbuje siłownie i zobaczę. Nie wiem czy starczy mi sił żeby jeszcze P90X robić. Właściwie to ja sama nie wiem jak mam sobie treningi ustawić, muszę chyba to dobrze przemyśleć. Może bardziej efektywne byłoby ćwiczenie z M w domu? Obawiam się jednak, że się pozabijamy

Jutro ważenie, trzymajcie kciuki

Awatar alessana
    alessana jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Głowa do góry! Zawsze mogłaś startować z 98kg na przykład... haha
    Też zajadłam pierwszą dietę. Nie przywitałam z powrotem wszystkich kilogramów a tylko jakąś 1/5 tego, co udało mi się zrzucić, ale teraz jestem mądrzejsza. Obie jesteśmy
    Jeśli chodzi o chlebek zastępczy, to ten jest zajebisty - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - robi się go bardzo szybko, a dzięki dodatkowi drożdży jest cudowny. No i len robi swoje. Jak go jadłam to w końcu skończyły się moje problemy z wychodkiem haha

Awatar nutelka77
    nutelka77 jest nieaktywny Znany na forum

Witam i ja chętnie dołączę do wspólnego dietkowania z Tobą, jeśli oczywiście pozwolisz, mamy zbliżoną wagę startową, podobne założenia i taki sam cel....też wróciłam z nadbagażem...trzymam kciuki za gubienie kg i życzę dużo wytrwałości!!! pozdrawiam i życzę miłego dnia.
    Start 14.09.2013 r. Trzymajcie kciuki by wystarczyło mi sił na walkę z kg!!!

Dopóki walczę jestem zwycięzcą...

zmiananalepsze jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Bytom

Najważniejsze ,ze wiesz jak to zrobić ,będę trzymać kciuki

Strona 1 z 10 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów