Sunglass i co tam u Ciebie?
Już po ślubie? Jak sie czujesz w nowej roli???
Sunglass i co tam u Ciebie?
Już po ślubie? Jak sie czujesz w nowej roli???
"Jeśli kogoś kochasz, pozwól mu odejść... Jeżeli wróci, będzie Twój na wieki... Jeżeli nie wróci nigdy nie był Twój..."
Eh i ponownie tu wracam. Moje odchudzanie jest jak Moda na sukcesAle cóż kto nie próbuje,ten nie popełnia błędów
![]()
Nowego wątku zakładać nie będę,ale zacznę wszystko od nowa
Waga: 90kg
wzrost: 158cm
Cel: redukcja wagi i wyrobienie zdrowych nawyków
Przez te kilka msc co mnie tu nie było, przeczytałam wiele książek i wiele artykułów, także na forum sfd w dziale dla lejdis znalazłam dużo artykułów i porad na temat komponowania posiłków, a takze na facebooku jestem w mega fajnej grupie ( a w zasadzie dwoch) w ktorych znajduja sie przepisy na fit jedzonko i porady. Są tam ludzie którzy poradzą,pomogą a także oceniają jadłospis
Mam nadzieję, że tym razem wiedząc jakie błędy popełniałam (m.in. jedzenie duzej ilosci jogurtów, kanapek na kolacje, jedzenie batonow rzekomo dietetycznych w stylu cornego ktore tak naprawde maja masssse cukru) schudne raz a na zawsze
Czas odwiedzić Wasze wątki i zobaczyć co się u Was zmieniło
Cóż, do dzieła![]()
Ja jedząc kanapkę (jedną) na kolację z wędlinką serem i jakimś warzywkiem chudłam więc to nie zawsze jest tak, ze na kolacje samo białko. Po prostu trzeba się ilościowo trzymać!
Cieszę się, że wróciłaś
Kiedy usuwałam Cię z akcji Noworocznej było mi strasznie przykro, że nas opuściłaś!
Co złego jest w jogurtach?
Alessana - moze na Twoj oragnizm kanapka wieczorem była okej, ale wg zasad zdrowego odzywiania ktorych staram sie teraz przestrzegac kazdy posilek powinien byc pelnowartosciowy czyli zawierac białko, tluszcze (te dobre) i weglowodany (tez te dobre) a na redukcji, kolacja powinna byc bez wegli chyba ze to posilek potreningowy wtedy jakas kasza, ryz moga byc
a w jogurtach to zalezy jakich. Naturalne czasem sa spoko(zalezy jaki) ale z owocowymi gorzej.
Przykładowo skład jogobelli truskawkowej:
Mleko, owoce (truskawki i sok truskawkowy), syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, mleko zagęszczone odtłuszczone, koncentrat soku z buraków czerwonych, aromat, żywe kultury bakterii.
a wartości odżywcze tez znikome:
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 400 kJ / 95 kcal
Białko: 3.5 g
Tłuszcz: 2.5 g
Weglowodany ogólem: 14.6
a z light tez mega kiepsko
jogobella trusk light
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], owoce ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]), [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], substancje słodzące: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Zawiera źródło [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
niby cukru nie ma ale jest aspartam czyli sztuczny środek słodzący :P wiec generalnie jesli do poludnia chce sie zjesc jogurt owocowy to lepiej zrobic go z dobrego jogo naturalnego i zmieszac z owocami![]()
A jesli znajdziesz jogurty z leprzym skladem to ok ale generalnie 90% jogurtow ma podobny sklad szczegolnie cukier i syrop.
A teraz troche o mnieobiecywalam sobie ze bede pisac codziennie ale i tak czas mi nie pozwolil
![]()
dzisiaj zadecydowalam ze w dni w ktore nie chodze na zumbe i indoor cycling bede cwiczyc w domu Chodakowska, melB, absy i rozne takie. Bede sobie urozmaicac zeby nie popasc w rutyne.
Dzisiaj troche zawalilam drugim sniadaniem ale jeszcze nie wszystko stracone bo do konca dnia postaram sie zeby bylo ladniena pozny obiad zjem piers z kurczaka, buraczki i ziemniaczki gotowane. Oczywiscie wszystko bez tluszczu,panierek itp
Dzisiaj dzien bez klubu fittness wiec powinnam cos pocwiczyc ale sama nie wiem co :P
W moim bloku ostatnio czesto psuje sie winda, wiec zeshizowana ze sie zatne postanowilam wejsc schodami. Szlam niezbyt szybko ale tez nie wolno i jak weszlam na moje6 pietro to myslalam ze padne. DLugo po tym mialam jeszcze zadyszke. To mi uswiadomilo jaka mam na maxa slaba kondycje
I zamiast zaplanowanego obiadu zrobilam kolacje i to zupelnie innazrobilam pyszna i prosta kurczakowa potrawke ;D piers z kurczaka na kawaleczki oraz oprószyć sola,pieprzem i czosnkiem i usmazyc na patelni (mozna na oliwie ale ja na wodzie usmazylam:P) dodalam do tego puszke pomidorow krojonych i mały jogurt,wymieszałam i doprawiłam
zjadłam z kasza jaglana
wyszlo troche ostre ale dobre
![]()
Zrobiłam ( a w zasadzie probowalam zrobic) skalpel ale niestety poległam po 20 minutach :/ sama nie jestem w stanie okreslic czy to psychiczna czy fizyczna blokada. Chyba psychiczna biorac pod uwage ze bylam glodna i ze rok temu umialam zrobic caly - moze nie tyle powtorzen co Ewka ale dawalam rade
Jutro ide na indoor cycling to przynajmniej nie bede sie stresowac skalpelem :P
Fajnie cię znowu widzieć, znaczy niefajnie, że musisz chudnąć, ale dobrze, że się za to zabrałaś i jesteś
Smakowicie brzmi ta twoja potrawka z kurczakaJa wczoraj podobnie zrobiłam z krewetkami, tylko dodałam więcej pomidorów i wyszła a'la zupa
Dodałam tabasco, więc też było ossstrrro
Co do jogurtów owocowych - w środę byłam na wykładzie o zdrowym odżywianiu. Przemówiło do mnie porównanie: 250g kubek jogurtu = 14 kostek cukru, taki sam light = około 20 kostek. Ja i tak od dłuższego czasu tylko kefiry i jogurty naturalne, ale to jeszcze raz dało do myślenia. Light mają obcięty tłuszcz i jeszcze więcej chemii = jeszcze gorsze gó.wno. I jak porównać składy to zawsze mają więcej cukru niż normalne. Już nie wspominając, z czego są "kawałki owoców" i super kolorki.
Acha, i pani polecała jeść jogurty i mleko pełnotłuste jako najmniej przerobione chemicznie (3.5-3.8%). Wszystko poniżej 10% zaliczać jako niskotłuszczowe, bo tak naprawdę co to są 3g na 100? Przy wyższych procentach ograniczyć ilość, albo szukać alternatyw, ale wtedy koniecznie patrzeć czy nie doładowali węgli do zachowania objętości produktu.
tez sie ciesze ze tu jestem aczkolwiek wolalabym juz tylko utrzymywac wage ;P
Trafne porownanie z cukremczegos takiego zabrało mi w mojej wypowiedzi
A na naturalne i kefiry tez trzeba uwazac boniektore tez maja taki sklad ze hoho:P
Ależ zazdroszczę Ci karty multisport! To jest magia - nawet u mnie w małym mieście można korzystać z niej w tylu fajnych miejscach!Nawet oglądałam niedawno karty OK System (bo mój zakład oracy nie oferuje żadnych z tych fajnych programów) - je można sobie samemu kupić - no ale 200zł/ms to jakoś średnio mi się widzi
![]()
Tu się odchudzam. Dieta od 06.02.2013 do 31.07.2014 (taki plan)
624cm -> 618cm -> 606cm -> 596cm -> 583cm -> 580cm
Obecnie chwilowy przestój - niestety.