Strona 5 z 51 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 15 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 504
Like Tree150Lubią to

Wątek: Czas coś zmienić...

Paszrotka jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Czas coś zmienić...

Sunglass i co tam u Ciebie?
    Już po ślubie? Jak sie czujesz w nowej roli???
    "Jeśli kogoś kochasz, pozwól mu odejść... Jeżeli wróci, będzie Twój na wieki... Jeżeli nie wróci nigdy nie był Twój..."

Awatar Sunglass
    Sunglass jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Eh i ponownie tu wracam. Moje odchudzanie jest jak Moda na sukces Ale cóż kto nie próbuje,ten nie popełnia błędów

Nowego wątku zakładać nie będę,ale zacznę wszystko od nowa
    Waga: 90kg
    wzrost: 158cm

Cel: redukcja wagi i wyrobienie zdrowych nawyków

Przez te kilka msc co mnie tu nie było, przeczytałam wiele książek i wiele artykułów, także na forum sfd w dziale dla lejdis znalazłam dużo artykułów i porad na temat komponowania posiłków, a takze na facebooku jestem w mega fajnej grupie ( a w zasadzie dwoch) w ktorych znajduja sie przepisy na fit jedzonko i porady. Są tam ludzie którzy poradzą,pomogą a także oceniają jadłospis
    Mam nadzieję, że tym razem wiedząc jakie błędy popełniałam (m.in. jedzenie duzej ilosci jogurtów, kanapek na kolacje, jedzenie batonow rzekomo dietetycznych w stylu cornego ktore tak naprawde maja masssse cukru) schudne raz a na zawsze

Czas odwiedzić Wasze wątki i zobaczyć co się u Was zmieniło

Cóż, do dzieła
    Paszrotka lubi to.
    "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi"

Mój domek.

Awatar alessana
    alessana jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Ja jedząc kanapkę (jedną) na kolację z wędlinką serem i jakimś warzywkiem chudłam więc to nie zawsze jest tak, ze na kolacje samo białko. Po prostu trzeba się ilościowo trzymać!
    Cieszę się, że wróciłaś
    Kiedy usuwałam Cię z akcji Noworocznej było mi strasznie przykro, że nas opuściłaś!
    Co złego jest w jogurtach?

Awatar Sunglass
    Mieszka w
    Warszawa

Alessana - moze na Twoj oragnizm kanapka wieczorem była okej, ale wg zasad zdrowego odzywiania ktorych staram sie teraz przestrzegac kazdy posilek powinien byc pelnowartosciowy czyli zawierac białko, tluszcze (te dobre) i weglowodany (tez te dobre) a na redukcji, kolacja powinna byc bez wegli chyba ze to posilek potreningowy wtedy jakas kasza, ryz moga byc
    a w jogurtach to zalezy jakich. Naturalne czasem sa spoko(zalezy jaki) ale z owocowymi gorzej.

Przykładowo skład jogobelli truskawkowej:
    Mleko, owoce (truskawki i sok truskawkowy), syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, mleko zagęszczone odtłuszczone, koncentrat soku z buraków czerwonych, aromat, żywe kultury bakterii.

a wartości odżywcze tez znikome:
    Wartości odżywcze na 100 g produktu:
    Energia: 400 kJ / 95 kcal
    Białko: 3.5 g
    Tłuszcz: 2.5 g
    Weglowodany ogólem: 14.6

a z light tez mega kiepsko
    jogobella trusk light
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], owoce ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]), [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], substancje słodzące: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Zawiera źródło [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].

niby cukru nie ma ale jest aspartam czyli sztuczny środek słodzący :P wiec generalnie jesli do poludnia chce sie zjesc jogurt owocowy to lepiej zrobic go z dobrego jogo naturalnego i zmieszac z owocami

A jesli znajdziesz jogurty z leprzym skladem to ok ale generalnie 90% jogurtow ma podobny sklad szczegolnie cukier i syrop.

A teraz troche o mnie obiecywalam sobie ze bede pisac codziennie ale i tak czas mi nie pozwolil
    dzisiaj zadecydowalam ze w dni w ktore nie chodze na zumbe i indoor cycling bede cwiczyc w domu Chodakowska, melB, absy i rozne takie. Bede sobie urozmaicac zeby nie popasc w rutyne.

Dzisiaj troche zawalilam drugim sniadaniem ale jeszcze nie wszystko stracone bo do konca dnia postaram sie zeby bylo ladnie na pozny obiad zjem piers z kurczaka, buraczki i ziemniaczki gotowane. Oczywiscie wszystko bez tluszczu,panierek itp

Dzisiaj dzien bez klubu fittness wiec powinnam cos pocwiczyc ale sama nie wiem co :P

W moim bloku ostatnio czesto psuje sie winda, wiec zeshizowana ze sie zatne postanowilam wejsc schodami. Szlam niezbyt szybko ale tez nie wolno i jak weszlam na moje6 pietro to myslalam ze padne. DLugo po tym mialam jeszcze zadyszke. To mi uswiadomilo jaka mam na maxa slaba kondycje

Mój domek.

Awatar Sunglass
    Mieszka w
    Warszawa

I zamiast zaplanowanego obiadu zrobilam kolacje i to zupelnie inna zrobilam pyszna i prosta kurczakowa potrawke ;D piers z kurczaka na kawaleczki oraz oprószyć sola,pieprzem i czosnkiem i usmazyc na patelni (mozna na oliwie ale ja na wodzie usmazylam:P) dodalam do tego puszke pomidorow krojonych i mały jogurt,wymieszałam i doprawiłam zjadłam z kasza jaglana wyszlo troche ostre ale dobre

Zrobiłam ( a w zasadzie probowalam zrobic) skalpel ale niestety poległam po 20 minutach :/ sama nie jestem w stanie okreslic czy to psychiczna czy fizyczna blokada. Chyba psychiczna biorac pod uwage ze bylam glodna i ze rok temu umialam zrobic caly - moze nie tyle powtorzen co Ewka ale dawalam rade

Jutro ide na indoor cycling to przynajmniej nie bede sie stresowac skalpelem :P

Mój domek.

Awatar pani_sowa
    pani_sowa jest nieaktywny Znany na forum

Fajnie cię znowu widzieć, znaczy niefajnie, że musisz chudnąć, ale dobrze, że się za to zabrałaś i jesteś

Smakowicie brzmi ta twoja potrawka z kurczaka Ja wczoraj podobnie zrobiłam z krewetkami, tylko dodałam więcej pomidorów i wyszła a'la zupa Dodałam tabasco, więc też było ossstrrro

Co do jogurtów owocowych - w środę byłam na wykładzie o zdrowym odżywianiu. Przemówiło do mnie porównanie: 250g kubek jogurtu = 14 kostek cukru, taki sam light = około 20 kostek. Ja i tak od dłuższego czasu tylko kefiry i jogurty naturalne, ale to jeszcze raz dało do myślenia. Light mają obcięty tłuszcz i jeszcze więcej chemii = jeszcze gorsze gó.wno. I jak porównać składy to zawsze mają więcej cukru niż normalne. Już nie wspominając, z czego są "kawałki owoców" i super kolorki.
    Sunglass lubi to.

Awatar pani_sowa

Acha, i pani polecała jeść jogurty i mleko pełnotłuste jako najmniej przerobione chemicznie (3.5-3.8%). Wszystko poniżej 10% zaliczać jako niskotłuszczowe, bo tak naprawdę co to są 3g na 100? Przy wyższych procentach ograniczyć ilość, albo szukać alternatyw, ale wtedy koniecznie patrzeć czy nie doładowali węgli do zachowania objętości produktu.

Awatar Sunglass
    Mieszka w
    Warszawa

tez sie ciesze ze tu jestem aczkolwiek wolalabym juz tylko utrzymywac wage ;P
    Trafne porownanie z cukrem czegos takiego zabrało mi w mojej wypowiedzi A na naturalne i kefiry tez trzeba uwazac boniektore tez maja taki sklad ze hoho:P

Mój domek.

Awatar darechudnie
    darechudnie jest nieaktywny Znany na forum

Ależ zazdroszczę Ci karty multisport! To jest magia - nawet u mnie w małym mieście można korzystać z niej w tylu fajnych miejscach! Nawet oglądałam niedawno karty OK System (bo mój zakład oracy nie oferuje żadnych z tych fajnych programów) - je można sobie samemu kupić - no ale 200zł/ms to jakoś średnio mi się widzi
    Tu się odchudzam. Dieta od 06.02.2013 do 31.07.2014 (taki plan)
    624cm -> 618cm -> 606cm -> 596cm -> 583cm -> 580cm

Obecnie chwilowy przestój - niestety.

Awatar pani_sowa

Ciężko ci było na cyclingu na początku? Ja się boję iść

Strona 5 z 51 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 15 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów