Strona 1 z 9 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 83
Like Tree12Lubią to

Wątek: Zdeterminowana by walczyć tu i teraz.

Awatar zdeterminowana90
    zdeterminowana90 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Rzeszów

Lightbulb Zdeterminowana by walczyć tu i teraz.

Witam wszytskich serdecznie.

Podglądam Was od kilku tygodni. Postanowiłam że zacznę tworzyć swój "wlasny" domek tutaj.
    Kim jestem? Mam 23 lata i niespełna 90 kg, dokładniej mówiąc 89,6. Plan jest szalenie prosty w założeniach:
    - MŻ oparty na wykluczeniu pieczywa, makaronów, ryżu i ziemniaków (z poprzednich doświadczeń wiem że im mniej węglowodanów tym dla mojego organizmu lepiej)
    - wykluczenie słodyczy i fast foodów
    - ruch, ruch i jeszcze raz ruch, zaczynam od kilku wizyt w klubie fitness na zajęciach grupowych i coś na pewno mi się spodoba.

I to by było pewnie wszytsko. Plan prosty jak drut, ale znając życie będzie problem z jego wykonaniem. Zawsze tak jest.
    Jednak tym razem będę chciała podejść do tego normalnie, bez spiny na czas i efekty, bo one przy długotrwałej konsekwencji kiedyś nadejdą.
    Liczę na Wasze wsparcie, bo wiem że będzie mi ono potrzebne.

Awatar alessana
    alessana jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Domyślnie Odp: Zdeterminowana by walczyć tu i teraz.

Witaj moja rówieśniczko
    Odkładając węglowodany złożone na pewno przyśpieszysz trochę proces utraty wagi, ale czy na pewno warto sobie tak wszystkiego odmawiać? Chyba, że nie masz parcia na bułeczki i ziemniaczki no to w porządku

Jaki planujesz jadłospis na jutro?

Awatar zdeterminowana90
    Mieszka w
    Rzeszów

Witam alesana, cieszę się że ktoś do mnie tu zagląda. Parcie na bułeczki i wszystko co mączne to ja mam od dziecka więc czas i pora by to skończyć. Jak działać to zdecydowanie. Śledzialm twój watek i wiem że Tobie w początkowej fazie pomógł Dukan, ale ja nie wyobrażam sobie zycia z serkiem wiejskim i kurczakiem za pan brat.
    Ogolnie dziś mocno dietkowo:
    śniadanie: salatka z ogórkiem, pomidorem i fetą plus 3 kromki wasy
    śniadanie 2: mandarynka
    obiad: ryba panierowana i sałatka mix sałat z ogorkiem i pomidorem z dresingiem jogurtowym
    kolacja: jabłko i mandarynka
    Plus do tego 500 ml BePowera od którego jestem uzależniona, ale którego nie odstawię mimo że ma tonę cukru w sobie.
    Ale trzymam się bez innych słodyczy co jak na mnie jest sporym wyzwaniem.
    A co będzie jutro? Dokladnie nie wiem, ale zapewniam, że zdrowo.

Awatar alessana
    alessana jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Możesz próbować z tym napojem, ale raczej z czasem będziesz musiała go odstawić.

marzenkie1991 Guest

hej, ja co prawda rok młodsza, ale wagę jeszcze 2,5 mca temu miałam podobną

plan diety fajny, podobny do mojego tyle, że ja się kuszę na chlebek czasem i ziemniaczki ale ilości śladowe, bo po pieczwie białym mam takie wzdęcia, że mam wrażenie, że wybuchnę

a bepowera odstaw, bo cukier cukrem, ale na serducho podobno szkodzi.. i chemi do cholery..

trzymam kciuki za Ciebie

AnnaMaria1987 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    warszawa
    Wpisy na blogu
    4

chyba nie do konca jest to rozsadne by odstawiac ryz chleb itp.. zadaj sobie pytanie czy bedziesz bez tego.zyla juz do konca swych dni? jesli nie zmien plan,moja siostra.tak zrobila i gdy tylko wlaczyla te produkty do diety zaczela puchnac... przemysl to:-) ja jem wszystko w umiarkowanej ilosci i jest ok! 3maj sie!

Awatar zdeterminowana90
    Mieszka w
    Rzeszów

Dziękuję dziewczyny za to, że jesteście ze mną. Wam udało się już osiągnąć spory sukces, także

marzenkie1991 ja wiem że cukier i sama chemia, ale co poradzić jak jestem od niego uzależniona zwłaszcza w okresie intensywnej nauki? Za kilka dni jak minie szał na uczelni pewnie zaprzestanę spożycia.

AnnaMaria1987 jeżeli wiem, że chleb, makaron i ryż to moi wrogowie których jedzenia nie mogę się opanować i którzy powodują u mnie tycie na potęgę to dlatego w początkowej fazie odstawiam. Później małymi porcjami jak uda mi się schudnąć będzie trzeba wrócić do ich spożycia, ale to dopiero PO tym jak schudnę. Narazie trzymam się założeń.

A plany na dziś:
    śniadanie- sałatka ta co wczoraj plus jajko i kabanos, zielona herbata
    śniadanie II- jabłko i mandarynki
    obiad- pierś z kurczaka z mixem sałat z dresingiem jogurtowym
    kolacja- maślanka z sokiem marchewkowym x 2 szklanki

A po za tym nauka, nauka i jeszcze raz nauka, bo wiele mnie czeka w przeciągu najbliższych 2 tygodni.
    Trzymajcie się

Awatar wiolinea
    wiolinea jest nieaktywny Nowy na forum
    Wpisy na blogu
    5

Cytat Zamieszczone przez AnnaMaria1987 Zobacz posta
    chyba nie do konca jest to rozsadne by odstawiac ryz chleb itp.. zadaj sobie pytanie czy bedziesz bez tego.zyla juz do konca swych dni? jesli nie zmien plan,moja siostra.tak zrobila i gdy tylko wlaczyla te produkty do diety zaczela puchnac... przemysl to:-) ja jem wszystko w umiarkowanej ilosci i jest ok! 3maj sie!

Też strasznie tyję jedząc węglowodany (dowód moja waga- rok temu 70, jeszcze wcześniej po diecie całkowicie bezwęglowodanowej, która wbrew pozorom wcale nie jest ciężka- niespełna 60 kg)
    Jeśli w końcu uda mi się przetrwać pierwszy rzut Diety Cambridge i to na pewno będzie potem bezwęglowodanowo- przy moim trybie życia to najprostsze i najskuteczniejsze co mogę sobie zafundować. Bez liczenia kcal chudnę.
    Tylko, ze ta pułapka ciepłego chleba i bułeczek- zaczniesz od kęsa i się wkręcasz i dietę diabli biorą a tycie następuje w trybie ekspresowym (przynajmniej u mnie)
    Będę trzymać kciuki i zaglądać
    cel nr 1 do 26 XII ~~~~dam radę~~~~

cel1>79kg (do26XII), cel2>74kg(do26I) cel3>69kg(do26II) cel4>64 kg(do26III) cel5>59kg(do26IV)

dogonię kochankę czyli dziennik walki z wagą

Awatar armida
    armida jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Sopot/ Olsztyn
    Wpisy na blogu
    2

Hej
    Widzę, że mamy podobne podejście - bez stresu, powoli do celu. Też skupiam się na dużej ilości warzyw i na dobry początek wizyty na fitnesie

Też powinnam odstawić węglowodany, ale u mnie tak samo jak dobre daje to efekty, tak szybko się na nie rzucam po całkowitym odstawieniu. Dlatego staram się je oswajać

3mam kciuki!
    Mój wątek: Temat rzeka.

Awatar mala_czarna88
    mala_czarna88 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Lublin

he kochana dasz rade ale tez uwazam zebys nie odstawiala calkowicie wegli bo na dluzsza mete to jest bez sensu a wszystko jest dla ludzi ale z umiarem
    ja na przyklad zamiast zwyklego ryzu jem brazowy dla mnie jest dobry choc nie wszystkim smakuje zamiast zwyklego makaronu przerzucilam sie na pelnoziarnisty bo wiesz o co chodzi wszystko ladnie pieknie na diecie a po diecie mozesz sprobowac to co bylo zakazane i bummmm wpasc w wir buleczek makaronow itp

ale i tak trzymam kciuki

Strona 1 z 9 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów