Strona 1 z 6 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 60
Like Tree10Lubią to

Wątek: Być szczupłą jak nigdy w życiu

Awatar BasiamamaStasia
    BasiamamaStasia jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Być szczupłą jak nigdy w życiu

Witajcie!
    Od kilku dni czytam sobie Wasze pamiętniki i w końcu zdecydowałam się na stworzenie swojego wątku.

13 lipca 2013 urodziłam swoje pierwsze dziecko - synka Stasia. Kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży ważyłam 78 kg. W dniu porodu waga pokazała 113 kg! Po wyjściu za szpitala waga stanęła na 105. W ciągu pół roku udało mi się schudnąć 30 kg. Karmiłam piersią, ale wcale nie uważam, że to jakoś szczególnie mi pomogło. Stawiałam na zdrowe odżywianie i ruch (spacery z dzieckiem plus steper w domu godzina dziennie) Nigdy w życiu nie byłam szczupłą osobą. Od gimnazjum moja waga bujała się to w górę to w dół między 68 a 80 kilo. Pod koniec kwietnia bierzemy z mężem ślub kościelny i do tego czasu, a nawet zdecydowanie wcześniej (muszę dobrać sukienkę) chcę ważyć koło 70 kilogramów. Docelowo marzy mi się waga koło 60, ale to zweryfikuje w praniu, bo przy 70 wyglądam już bardzo ładnie. Od zeszłej soboty jestem na diecie oczyszczającej, piję rano i wieczorem koktajl, na obiad zupę warzywną. W ten sposób wypłukałam z siebie jeszcze 3 kilogramy. Od niedzieli chcę zacząć normalne zdrowe niskokaloryczne odżywianie. Jestem zafascynowana książką "Dieta bez pszenicy" Williama Davisa. Przed przeczytaniem książki również byłam zwolenniczką wykluczania z diety zbóż i już od pół roku nie jem chleba. Także moja dieta od przyszłego tygodnia będzie wykluczała zboże (od czasu do czasu jeśli już to żyto). Marzy mi się dieta bez glutenowa, ale za bardzo kocham jeść, a ta paskudna toksyna jest niemal we wszystkim. Natomiast produkty tak zwane "bezglutenowe" są robione ze skrobi kukurydzianej, która jest bardzo kaloryczna i jest beznadziejnym zamiennikiem.
    Co do ruchu to mam ograniczone możliwości zwłaszcza w taką pogodę jak teraz. Staram się ćwiczyć w domu godzinę na steperze. Jak będzie cieplej i dzidziuś podrośnie zacznę basen.
    Proszę życzcie mi powodzenia. Jeszcze dzisiaj mam mega motywację, ale ciekawe na ile wystarczy mi sił. To moja setna dieta w życiu...
    Paszrotka lubi to.

Awatar BasiamamaStasia
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: Być szczupłą jak nigdy w życiu

Wczoraj byliśmy z mężem (na tej samej diecie co ja, do zrzucenia ok 5kg) na urodzinach mojej przyjaciółki. Bałam się tego wieczoru od kilku dni zwłaszcza, że facet przyjaciółki wyśmienicie gotuje i zawsze jest u nich mnóstwo pyszności. Ku mojemu zaskoczeniu mimo, że na stole była masa smakołyków skusiłam się tylko na parę plasterków chorizo i sera pecorino. Wypiłam około butelki wina. Rano na wadze było 82 kg, ale sądzę, że to woda wyciągnięta przez alkohol.
    Dzisiaj zrobiliśmy sobie dyspensę z mężem i na śniadanie była jajecznica z 5 jajek z podsmażoną na suchej patelni polędwicą sopocką. Na obiad indyk pieczony jeden ziemniak i buraczki gotowane. Na wieczór już nic nie planuję. Chcę przeciągnąć głodówkę oczyszczającą do poniedziałku.
    Paszrotka lubi to.

wiki77 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    ŁÓDŹ

Basiu jestem naprawdę pod wrażeniem -brawo ! myslę, ze na diecie 1200-1500 kcal do końca kwietnia 70 kg jest osiągalne -wazniejsze, abys ćwiczyła, miała apetycznie jędrne ciało -będe wpadała i kibicowała!
    a ja wczoraj tez zgrzeszyłam na babskim spotkaniu -kawa late i kawałek szarlotki na ciepło z kulka lodów....a co tam

Awatar asiawoj1974
    asiawoj1974 jest nieaktywny Sławny na forum

hej Basiu
    będe trzymała kciuki za sukces no i brawa że na imprezie udało się nie nagrzeszyć

Awatar BasiamamaStasia
    Mieszka w
    Warszawa

Hej. Dzięki za odwiedziny No spotkania towarzyskie to koszmar jak się jest na diecie... :P Mi się udało wczoraj u teściów na obiedzie zjeść tylko kawałek kaczki i porcję gotowanych buraczków. Chociaż stół się uginał od różnych przysmaków. Potem graliśmy w Dix it, na stole ciasta, czekoladki. Byłam twarda. Chociaż ja to ze wszystkich słodyczy najbardziej lubię kiełbasę
    Menu na dzisiaj
    śniadanie : płatki owsiane na wodzie,
    obiad: zupa ogórkowa z jednym ziemniakiem
    kolacja: odżywka na mleku
    Jeszcze chcę pociągnąć ten tydzień na minimum żeby mieć 7 z przodu.
    Potem przejdę na 1200-1500 na resztę mojego beznadziejnie zbierającego cały tłuszcz świata życia.

Awatar asiawoj1974

malutko u ciebie tego jedzenia ......
    no imprezy to zmora dietkujących
    Ja też tak jak ty.... ze słodyczy to najbardziej np.. kotlety drobiowe

Awatar BasiamamaStasia
    Mieszka w
    Warszawa

Wiem, że na zbyt zdrową dietę to teraz nie wygląda, ale niestety to nie pierwszy raz (ktoś może powiedzieć, że to właśnie dlatego już kolejny, ale efekt jojo u mnie był spowodowany zmianami w życiu i nie umiejętnością trzymania zdrowej zróżnicowanej diety) Po pierwsze chcę się oczyścić co już bardzo ładnie mi się udało, po drugie zmniejszyć drastycznie pojemność żołądka i przyzwyczaić do mniejszej ilości jedzenia. Na szczęście zawsze piłam i nadal piję bardzo dużo wody (około 3l dziennie) Muszę mieć też trochę czasu w zapasie na uszycie suknie ślubnej zobaczymy co z tego wyjdzie.

Paszrotka jest nieaktywny Znany na forum

OO znalazłam i Twój domek
    Trafiłam hehe
    możesz sobie w podpisie zrobić link do swojego domku.. będzie łatwiej Cie znaleźć

Do ślubu będziesz laseczka
    A powiedz mi ile Ty masz wzrostu? Bo po BMi wnioskuję, że jesteś dość wysoka...

Głodówka oczyszczająca do poniedziałku?
    nieźle...
    "Jeśli kogoś kochasz, pozwól mu odejść... Jeżeli wróci, będzie Twój na wieki... Jeżeli nie wróci nigdy nie był Twój..."

Awatar asiawoj1974

a ja z kawką wpadam
    miłego dniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Awatar BasiamamaStasia
    Mieszka w
    Warszawa

Paszrotka - Mam 167 cm wzrostu więc raczej średnia. Ale powiem Ci, że jak oglądałam Twoje zdjęcia to przy tej samej wadze Ty wyglądasz dużo szczuplej w ogóle po Tobie nie widać kilogramów. Ile masz wzrostu? Ja mam największy problem z nogami i biodrami. Mam figurę klepsydry, bardzo szybko wychodzi mi talia z czego się niezmiernie cieszę No, ale po ciąży okazało się, że i z brzuchem (na który wcześniej jakoś specjalnie nie narzekałam) można mieć problemy :/
    Asia - Dzięki za kawusię, ale to jeden z tych nałogów przed którymi się ustrzegłam w życiu i w ciągu całego życia wypiłam może z 10 kaw A najlepsze, że jak poznałam mojego męża to się okazało, że on też kawy ani herbaty nie pije. W ten sposób mamy problem jak przychodzą goście, bo zawsze zapominam kupić :P a herbatę mam tylko zieloną i Pu erh. Kiedyś wpadła do nas siostra męża i chciała kawę. Przeprosiłam i powiedziałam, że mam tylko taką najtańszą z biedry w łazience do peelingu Taka była na tą kawę napalona, że i tak wypiła

Dzisiaj na wadze 83 kilo. Chciałabym do końca tygodnia zobaczyć 7 z przodu. Zobaczymy jak pójdzie.
    o moim menu lepiej nie pisać, bo to nic inspirującego.
    śniadanie - odżywka na mleku
    obiad- pół miseczki galaretki z łososiem
    kolacja - zupa grzybowa
    do tego jakieś 3 litry wody i 2 herbaty pu erh, byłam też na 2 godzinnym spacerze z wózkiem. A uwierzcie przez te zaspy to niezły trening :P Chciałabym jeszcze dzisiaj jak mały pójdzie spać poćwiczyć na steperze z 40minut. Zawsze staram się żeby ćwiczyć dłużej niż 30min, bo słyszałam, że dopiero po 30min organizm najwięcej spala.
    Może jutro wstawię jakieś fotki porównawcze.

Strona 1 z 6 1 2 3 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów