Strona 1 z 12 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 115
Like Tree33Lubią to

Wątek: Wielki COME BACK i 30 kg do zrzucenia...

Awatar bajeczna_grubaska
    bajeczna_grubaska jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Pruszcz Gdański
    Wpisy na blogu
    1

Domyślnie Wielki COME BACK i 30 kg do zrzucenia...

Hej

Wracam po raz 1235656898565865654848515.... mniej więcej

Część osób mam nadzieję, że jeszcze mnie pamięta, ale dla tych którzy mnie nie znają, albo też nie pamiętają przedstawię się:

Mam na imię Kamila, w tym roku skończę 28 lat i ważę dużo za dużo

Na forum jestem bardzo długo, ale długo nie pisałam, tzn. jakiś rok. Czemu? Bo tyłam i było mi wstyd, bo tyłam i nie radziłam sobie sama z sobą, nie chciałam zawodzić kolejny raz Siebie...

Oczywiście niesie się pytanie, że koro tyłam to czemu nie wzięłam się za Siebie i nie zaczęłam chudnąć?? No, ale właśnie... wpakowałam się trochę w błędne koło, bo niestety mam niedoczynność tarczycy i dieta w moim wypadku nie jest taką łatwą sprawą, bo nadal nie biorę jeszcze odpowiedniej dawki leków, na razie jestem na etapie systematycznego wzrastania dawki.

Tak naprawdę od kiedy pamiętam to walczę ze zbędnymi kilogramami i u mnie bardzo często było tak, że chudłam 20 kg, a potem tyłam 25:/ ale nigdy nie wpadłam na pomysł, żeby pójść z tym do lekarza. Do momentu, w którym nabawiłam się kontuzji, co wyłączyło mnie z aktywnego życia, musiałam niestety zacząć brać sterydy, od których zaczęłam tyć w zastraszającym tempie, potem przyszedł czas na dietę, ale efektów nie było żadnych, wręcz waga dalej rosła No, i wtedy okazało się, że mam niedoczynność tarczycy oczywiście nie zwalam tego wszystkiego na tarczycę...sama udział w tym też miałam, bo skoro mimo diety waga mi nie spadała, to często i gęsto pojawiała się myśl, że po co się katować skoro nic z tego nie mam... więc pojawiały się i słodycze i kompulsywne napady i fast foody....

Pod koniec grudnia stanęłam na wadze, która pokazała mi uwaga 101,3 kg.... wtedy powiedziałam sobie dość, poszłam do dietetyka, który tak naprawdę w cale mi nie pomógł, ale wróciłam do regularnych treningów, a potem sama zaczęłam kombinować z dietą czego efektem jest to, że aktualnie ważę 95 kg... wiem efekt nie jest oszołamiający, ale i tak cieszę się z każdego spadku, chociaż ja jako osoba szalenie niecierpliwa i chcąca zawsze wszystko już, natychmiast - chciałabym tak

Kiedyś z tym forum schudłam naprawdę dużo i mam nadzieję, że znów to się uda... a Tak w ogóle gdyby nie Bigusia, która napisała mi na FB "Wracaj ja też wracam, jest też Nunnusia" to bym nie wróciła Więc mega podziękowania dla Niej:* No, ale jak wczoraj weszłam poczytałam Dziewczyny to stwierdziłam, że może jednak czas wrócić??

Czas na PLAN!!
    Dieta:
    Znam Siebie i wiem, że na żadnych dietach typu Dukan, 1000 kcal, South Beach i inne - nie dam rady. U mnie zawsze sprawdza się MŻ, czyli wszystko jest dla ludzi, ale trzeba jeść z głową. Czyli:
    - 4-5 posiłków dziennie;
    - Koniecznie wypijać przynajmniej 1,5 l wody;
    - ograniczyć kawę do max. 2 dziennie, a po każdej kawie wypić szklankę wody;
    - zero słodyczy, tzn. raz w tygodniu można coś zjeść, pod warunkiem, że nie jest to tabliczka czekolady, albo i dwie:P
    - Nie podjadać!!
    - dużo warzyw, ale jak najmniej ziemniaków
    - żywność jak najmniej przetworzona.

Ruch:
    Może to dziwne zważywszy na moją wagę, ale ruszam się cały czas. Chodzę na fitness 4 razy w tygodniu, z czego wychodzi mi 5 godzin w tygodniu... może postaram się dorzucić jeszcze jakieś ćwiczenia, ale będzie ciężko z czasem...

Dobra, na dziś to tyle

Awatar Pamazb
    Pamazb jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Mazowsze

Domyślnie Odp: Wielki COME BACK i 30 kg do zrzucenia...

Hej wpadłam się przywitać i zyczyć powodzenia
    Trzymam kciuki by tym razem się udało trwale i na zawsze

Awatar misssun
    misssun jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

to ja się przywitam z tych nowych i trzymam kciuki żeby tym razem się udało bo pora na dietę jest idealna dużo warzywek, owoców, pięknej pogody (mam nadzieję wkrótce)
    dobrego dnia

syrfina jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    1

Cześć Bajeczko .
    Cieszę się że wróciłaś. A wstydzić to się nie ma co bo to tylko stres i frustracja. A jak się stresujemy to nie chudniemy .
    Hihi. Wymądrzam się tak jak by mi się udało .
    I proszę nie uciekać .

Awatar nunnnusia
    nunnnusia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    CHRZANÓW

ha! Żono ma! Wróciłaś! :P I mówisz, że to bigusia sprawiła, a to ja sprawiłam... troche też.
    Boże jak ja tęskniłam.

Bajeczna, moja kochana, najwspanialsza, najpiękniejsza. :***

Będzie dobre kochana, zobaczysz.
    Dobrze, że jesteś.

Awatar biga83
    biga83 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

buzia mi sie cieszy wracaja dobre czasy chude czasy
    oj widze ze troche sie dzialo u Ciebie.
    ale teraz nie ma co sie obracac za siebie. jestesmy razem i damy rade
    dziu1983 jest jeszcze na forum?
    ciekawe co tam u niej
    jejciu jak fajnie tu znowu jest teraz spinamy posladki. a aerobik podziwiam... normalnie szok 4 razy w tygodniu...

Awatar Metyda
    Metyda jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    b

Ja też Cię pamiętam i życzę powodzenia i wytrwania do upragnionej mety.

Awatar Skandynawia
    Skandynawia jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    na Płn. od Trondheim

podoba mi się*Twoje podejście do odchudzania i samozaparcie (4 aerobiki, wow, w tygodniu...)
    Plan jest w porządku, również*mam podobne spostrzeżenia co do jedzenia pewnych rzeczy i nie jedzenia innych
    Podejrzewam u siebie również niedoczynność, ale jest ona nietypowa i ciężko lekarza pierwszego kontaktu do niej przekonać :P, bo wyniki niby w normie, ale.. no właśnie tutaj jest pies pogrzebany, bo tylko na prawdę dobry endokrynolog może tu zaradzić... no i w tej chwili siedzę*i nie idę*do lekarza, bo wiem że mnie z kwitkiem odeśle i nie da skierowania do endokrynologa i d... blada że tak powiem.
    Ja nie słodzę od ponad 20 lat, nie piję*żadnych napojów gazowanych, nie jadłam za dużo smażonego a tyję z powietrza i depresji , szczególnie ostatnio. Zobaczymy, jak po 3 miesiącach diety i ruchu nie schudnę, to idę i będę strajkować pod gabinetem dopóki mi nie dadzą tyroksyny :P

trzymam kciuki za Twoje odchudzanie i będę wpadać z motywacją zapraszam również do mnie czasem
    Skandynawia

mój wątek zapraszam - Skandynawia się*odchudza...

Awatar la_libertad
    la_libertad jest nieaktywny Znany na forum

Cześć Bajeczna Kojarzę Cię sprzed... jakiegoś czasu (), mijałyśmy się kiedyś na forum
    Stara gwardia rośnie w siłę z tego co widzę

Gratuluję pierwszych 6 kilogramów na minusie - może i niezbyt szybko się ich pozbyłaś, ale z całą pewnością w zdrowy sposób. No i zawsze to trudniej odrobić chociaż trochę utrwaloną wagę
    Sensowne założenia, powiedz mi tylko, bo ciekawość mnie zżera - na co pije się szklankę wody po kawie? Ja parę miesięcy temu, jak zauważyłam że trzęsę się jak galareta też ograniczyłam kawę do jednej, maksymalnie dwóch dziennie - myślałam, że będzie ciężko, ale wcale nie było tak źle

No i przede wszystkim... łał, tyle się ruszasz Jak ja bym chciała żeby wysiłek fizyczny sprawiał mi frajdę, albo żebym go chociaż toerowała!

Trzymam kciuki! Wszystko jest na jak najlepszej drodze do 70 kilogramów na wyświetlaczu wagi

Awatar gosikmt
    gosikmt jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Witaj ponownie na forum. Fajnie dziewczyny, ze znowu jesteście razem. Zbierzecie siły, dołożycie do naszych i będziecie gubić tłuszczyk, że hej. Ja też wróciłam w styczniu na forum po 9-letniej przerwie z prawie 60kg narzuconymi na siebie po poprzednim odchudzaniu. I to też dzięki jednej forumowiczce ten mój powrót.
    Życzę wszystkiego dobrego. Założenia masz bardzo dobre i ten twój ruch - podziwiam.
    Po upadku próbuję znów odbić się od dna - start 4/01/2016

Tu jestem:
    https://www.jestemfit.pl/tylko-zalog...m-naprzod.html

Strona 1 z 12 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów