Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27
Like Tree2Lubią to

Wątek: Szczęście za progiem... vol.2

Awatar EvitaVianne
    EvitaVianne jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Siedlce/Żelistrzewo

Domyślnie Szczęście za progiem... vol.2

Witam,

Swoją przygodę w szukaniu szczęścia za progiem zaczęłam tu tyle lat temu, będzie około 6 (matko, jak to leci!) - wspaniałe czasy Szalonych Proteinek, 13 Dukana itp. Waga pięknie poleciała wtedy w dól, bo jakieś 20 kg. Wyglądało to tak:

Kto mnie pamięta, będzie pamiętał jak to wtedy było fajnie (niewiedzących odsyłam tutaj: Szczęście za progiem,ale...)

Swoje szczęście znalazłam, wyszłam za mąż, mam ślicznego synka. Wszystko było by pięknie i sielankowo gdyby nie ta wstrętna waga, która mi po ciąży została i nie chce sobie nigdzie iść. Kilka razy się przymierzałam do niej, żeby ją spakować i wysłać w siną dal - katowałam się dietą, ostrymi ćwiczeniami i... NIC.... więc głupia odpuściłam. I tak minął kolejny rok. A mnie jest więcej niż te 6 lat temu tutaj ;/

A że syn marnotrawny mi dobrze znany, więc i ja córa marnotrawna wracam z podkulonym ogonem i chęcią walki o lepsze ja i o kolejne szczęście - tym razem siebie samą. Chyba dobra motywacja, co nie?

Czy mam jakiś plan? Na pewno coś tam mam w głowie wykreowane. Dieta + ćwiczenia, ale bez zarzynania się nie wiem jak.

Walkę dzielę na 4 etapy:

Etap I: zejście do wagi 98 kg
    Etap II: zejście do wagi 84 kg
    Etap III: zejście do wagi 70
    Etap IV: dobicie do wagi 67,2 i może mniej, ale utrzymanie sie głównie na niej.

Czemu takie etapy? Bo to są progi poszczególnych stopni: obecnie mam otyłość II stopnia, więc kolejno zejście na otyłość I stopnia, nadwagę, wagę prawidłową i dobicie do idealnej optymalnej dla mojej budowy ciała i wzrostu wagi.

Co do dietki - mam PCOS, więc wskazana jest dla mnie dieta o niskim IG i tą będę się starała zachowywać, ale też bez większego przesadyzmu, żeby nie popaść w rutynę - chcę się nauczyć nowych zdrowych nawyków żywieniowych.

To chyba tyle na teraz :] Miłego wieczoru wszystkim życzę :]

EV
    waszka and majacyr like this.
    Cel główny Etap I

Awatar pani_sowa
    pani_sowa jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Szczęście za progiem... vol.2

Hej EV
    Ja ciebie nie kojarzę, ale poruszamy się w podobnych przedziałach wagowych i moim wcześniejszym celem też było 97 kg, czyli otyłość I stopbia, więc bardzo dobrze rozumiem taką motywację
    Z chęcią poczytam więcej o tym planie bez zarzynania się
    Pozdrawiam!

Awatar majacyr
    majacyr jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Puławy
    Wpisy na blogu
    12

Witaj, pamiętam Cię.
    Miło Cię widzieć,choć szkoda,że znów się spotykamy ze zbędnymi kilogramami.
    Mnie jak widać też z nawiązką kilogramy wróciły.
    Trzymam kciuki,żeby Ci się udało tym razem.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Ja cię pamiętam z takiej szalonej akcji,gdzie dziewczyny chudły na dukanie jakieś niesamowite ilości kg.Ale część niestety też wróciła do starej wagi.Tak to już z szybkimi dietami jest.
    Fajnie,że nie zmieniłaś nicka.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar EvitaVianne
    Mieszka w
    Siedlce/Żelistrzewo

Witam w niedzielny dzionek :]

Wczoraj trochę poruszałam się w pracy. Dzisiaj za to zrobiłam małą zmianę i zamiast samochodem to wybrałam się od niej piechotą W jedną stronę mam około 2,3 km :] W dwie to już prawie 5 km :] Dobry taki dodatkowy ruch - szybki marsz, pot na tyłku i gra muzyka Przeliczyłam sobie w endomondo (niestety nie od początku trasy), że 2 km spalają mi 159 kcal. W dwie strony to 318. Źle nie jest W pracy też dużo się ruszam, bo praca fizyczna, na nogach non stop i w szybkim ruchu. Co prawda dzisiaj tylko poszłam i wróciłam, bo puszczali do domu Ale trasę zrobiłam w dwie strony piechotką

Jutro dzień wolny, więc trochę odpocznę. Jednak od jutra startuję z ćwiczonkami :] Dietę zacznę konkretną za kilka dni, najpierw się muszę w jakąś wgłębić, ustalić menu tygodniowe, porobić zakupy itp Nie zamierzam tak jak ostatnio na hurra chudnąc i potem znowu nadrabiać. Co to to nie!

Miło, że ktoś tam mnie jeszcze pamięta Grushka ja chyba Ciebie tez jakoś kojarzę :] Majacyr tak samo :]

A co do nicka, miałam go zmieniać, ale tak pomyślałam, że to jednak część mnie, wróciłam do początku to czemu by nie zostać ze starym nickiem?
    Cel główny Etap I

Awatar EvitaVianne
    Mieszka w
    Siedlce/Żelistrzewo

Dzień doberek :]

Śniadanko za mną, teraz czas brać się za sprzątanko. Dzisiaj dzień wolny, więc mam co robić :]

Od dzisiaj startuję z pierwszym wyzwaniem ćwiczeniowym. A cóż to będzie? Zaczerpnięte z fb Tablica Motywacji - 30 dni z Mel B + Tiffany (chętnych odsyłam tutaj [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])

Dwie koleżanki zadeklarowały się, że również będą to ćwiczyły u siebie w domach, więc nie jestem sama :] Mam nadzieję, że moja słaba kondycha pozwoli mi wyzwanie robić sumiennie i systematycznie i skończę je z satysfakcją po tych 30 dniach.

Rano porobiłam zdjęcia, pomiary, a za ćwiczenia będę brać się wieczorami jak dziecko już będzie spać, a ja w tym miesiącu chodzę do pracy na rano, więc i wieczorki sprzyjają ćwiczeniom :]

A może będzie ktoś chętny do przyłączenia się?
    Cel główny Etap I

Awatar EvitaVianne
    Mieszka w
    Siedlce/Żelistrzewo

Witam z samego rana,

Moje kochane dziecko zrobiło mi pobudkę przed 7 rano... dzień wolny, myślałam, że chociaż troszkę pośpię, przynajmniej do tej 8, no ale cóż Ćwiczenia na razie przesunięte w czasie, bo mam małą kontuzję nogi. No ale co się odwlecze itp

Jeszcze 7 dni i startuję już w mocnym składzie ćwiczenia+dieta. Nadal szukam czegoś konkretnego z jadłospisów, co by mi nie zrujnowało porfela, a będzie smaczne, zdrowe i różnorodne Może macie jakieś podpowiedzi i pomysły??
    Cel główny Etap I

Awatar Pamazb
    Pamazb jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Mazowsze

Oj z tymi przepisami to trudno żeby było różnorodnie smacznie i tanio specjalista nie jestem a ze tani to zawsze pratycznie konczy się na kanapkach:P

Awatar EvitaVianne
    Mieszka w
    Siedlce/Żelistrzewo

Mam nadzieję, że jednak nie kanapki, bo to pójście po najmniejszej linii oporu

Ostatnio trafiłam na taką stronkę: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - fajna bo sporo przepisów i podział na kalorie jest Muszę poszukać czegoś podobnego jeszcze
    Cel główny Etap I

Awatar misssun
    misssun jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

cześć wpadłam tak przeglądac forum, ja pilnuję właśnie IG, dlatego z ciekawością będę zaglądać

ja na kilku stronach patrzę na przepisy: (może coś Cię zainspiruje) ja głównie ze słodyczami na czarną godzinę kombinuję :P

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [url="http://pinkcake.blox.pl/tagi_b/38087/kasza-jaglana.html"]

dobrego dzionka

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów