19Lubią to
-
Dlaczego chcesz być gruba?
witam
nazywam się Agnieszka, mam (już) 31 lat i sporą nadwagę....
problem z waga mam od zawsze ale tak źle jak teraz to było tylko w ciąży...niestety obie ciąże przeżarlam i przytyłam bardzo duzo, potem po jednej zostało mi 10kg na plus, po drugiej kolejne 10 kg 
mam ogromny problem z nalogowym jedzeniem, mam kompulsy ale teraz nie zamierzam sie poddawać, czas zawalczyc o siebie!
nie mogę tracić życia z powodu kg a tak wlasnie jest....źle się czuję taka gruba i musze to zmienić!
tytul watku pochodzi z książki o tym tytule, autorka własnie tak pyta..i taka jest prawda, skoro nie chcę byc gruba to po co tyle żrę??
mam nadzieję że znajdę tu wsparcie i pomoc i schudnę
Ostatnio edytowane przez Anezka_ ; 16-11-2014 o 14:15
-
Odp: Dlaczego chcesz być gruba?
Cześć Agnieszko! Będzie dobrze
Jaki masz plan?
-
hej, jak miło że się odezwałaś 
na początku to planuję ograniczenie kalorii do max 1500 ale jak będzie mniej tym lepiej, próbowałam ograniczać jedzenie bez liczenia ale nie wychodzi mi to kompletnie, dlatego liczenie kalorii to podstawa, nie mam jakiejś specjalnej diety, będę jeść w miare normalnie oczywiście bez rzeczy typu, tluste, smazone, słodycze itp
co do ćwiczeń to może się coś wciągnę ale na razie nie ruszyłam dupki
czasu mam troche mało, ale z racji tego że w pracy dużo chodze to z ruchem nie jest najgorzej
-
Ja też liczę kalorie, tylko tak mi wszystko ładnie idzie
Ale nie polecam opcji im mniej tym lepiej. Ja jakiś czas temu wyliczyłam sobie zapotrzebowanie i tego się trzymam. Tak jest najzdrowiej. Gdy zejdziesz poniżej 1500 to zamęczysz organizm.
-
wiesz nie zamierzam jeść mikroskopijnych ilości jedzenia ale jakbym sie trzymala tak 1300 to byloby dla mnie super, chciałabym choc na początku schudnąć kilka kg szybciej żeby sie nie zniechęcic i wytrwać
-
Na początku zawsze leci szybko, o to się nie martw
Powodzenia w takim razie i zdawaj relację z każdego dnia. To pomaga
-
wiem, byłam kilka lat temu na tym forum jeszcze na dieta.pl i miałam tu cudowne wsparcie dlatego znów tu jestem
-
cześć!
dobry plan
ja też zaczynałam od około 1300kcal ale dziewczyny przekonały mnie do 1500kcal a teraz staram się podciągnąć do 1800, ale jeszcze z oporem mi to idzie i zatrzymałam się na 1600kcal
mi udaje się na tym gubić kilogramy, więc polecam! i za Ciebie trzymam kciuki 
daj znać jak wyglądają Twoje jadłospisy 
a na kompulsy najlepszym sposobem jest regularne jedzenie, powodzenia
-
witaj
ja myślę że będę jadła ok 1500 kalorii, choć 3 dni mi wyszło niecałe 1300, ogólnie to odchudzam się od 5 dni dopiero
nie chcę jeść za dużo bo nie ćwiczę, jedyna aktywność to praca, w której 8 godzin spędzam stojąc/chodząc, są dni że dużo się nachodzę i to bardzo szybko więc to akurat mnie cieszy, nie wiem czy się zmobilizuję do ćwiczeń...ale może za jakiś czas kto wie
...
odnośnie jedzenia to nie mogę powiedzieć że super zdrowe i idealne ale dla mnie na razie ważne jest żeby w ogóle wytrwać na mniejszej ilosci jedzenia
dziś było tak
kanapka z serkiem czosnkowym, szynka
kawa z mlekiem i płaską łyżeczką cukru
ziemniaki, pieczone udko, kapusta kiszona
jabłko, mandarynka
kanapka z serkiem polędwicą i pomidorem
i na kolację jeszcze zjem kromkę chleba i jajko na miękko
kalorycznie mi wyjdzie ok 1400 więc dla mnie ok 
pewnie ktoś powie że za dużo chleba ale to i tak duuuużo mniej niż było do tej pory
dziś rozmawiałam z mężem że nigdzie ze mną nie chodzi(on nie chce bo nie lubi a ja nie chcę bo jestem gruba) no i założyliśmy się że jak schudnę to kupi mi kieckę i zabierze mnie na imprezę
ciekawe czy dotrzyma słowa
tak w ogóle to on nie wie że się odchudzam
także pomóżcie mi wytrwać
-
Dobrze zaczęłaś i widać, że wiesz o co chodzi.
Najważniejsze teraz jest to abyś była konsekwentna i wytrwała w swoim postanowieniu.
Ja chudłam na początku szybko, jedząc tak około 1300-1400 kcal, posiłki co 3 godziny, kolacja do 19-ej i bez węglowodanów na kolację. Teraz mam dużo wpadek, chleb na kolację często się zdarza i od dłuższego czasu waga mi się nie zmienia.
Trzymam kciuki abyś w tej kiecce na imprezę poszła.
Uprawnienia umieszczania postów