Witajcie.
Po raz kolejny zaczynam od nowa. Mam dosyć ciągłego zaczynania od nowa i mam nadzieję,że ten kolejny raz będzie udany. Na dieta się nic nie dzieje, więc uznałam, że to tutaj założę nowy wątek.
Obiecałam sobie, że to będzie ostatni wątek jaki zaczynam. Jeśli tym razem do końca roku się nie uda to kasuję konto. Bez sensu ciągle zaczynać od nowa jeśli po jakimś czasie znikam na kilka msc i i tak waga stoi w miejscu albo nie daj Boże skacze w górę.
Dzisiaj spojrzałam na wagę i okazało się, że osiągnęłam swoje maximum :/ prawie 100. Kiedyś, lata temu obiecałam sobie,że nigdy nie dojdę do 100 a teraz już się prawie witam z jedynką na przodzie. Każdy ma swój jakiś limit, dla mnie była to stówka i to mi chyba otworzylo oczy.
Zaczynam oczywiście od dzisiaj, od tej chwili
No i założenia:
1. Liczyć kcal , max 1500
2. ćwiczyć minimum 3 razy w tygodniu
3. Pić minimum 1,5 litra wody dziennie
4. Ograniczyć słodycze, słone przekąski i fastfoody
5. Ograniczyć sól i cukier
6. Pisać często na forum i odwiedzać inne wątki
Wzorem jednej z moich ulubionych blogerek i wg pomysłu z grupy na facebooku , podzieliłam sobie powyższe założenia na kilka dziedziń wg których będę się rozliczać:
DIETA: tu wiadomo ile kcal
SPORT: tu też wiadomo, ile i co ćwiczyłam
WODA: ile jej było?
POKUSY: czy zjadłam coś ze słodyczy, słonych lub fastfoodów?
sól i cukier sa takim dodatkiem dla mnie![]()
Co by było to prawdziwy start dam moje aktualne wymiary i moją wagę (spasionego suwaczka dodam za chwilę)
waga: 99,5 kg
obw. kl. piersiowej: 107cm
obw. ramienia: 39 cm
obw. talii: 95cm
obw. bioder: 135 cm
obw. uda: 80 cm
obw. łydki: 42 cm
Wiadomo ,że każdy mierzy w innym miejscu. Ja staram się ważyć w najgrubszych i zapamiętać te miejsca![]()
No to powodzenia![]()