Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: -50 kg czyli "muszę schudnąć żeby znowu zacząć żyć"

Awatar blackrose88
    blackrose88 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Dewsbury

Unhappy -50 kg czyli "muszę schudnąć żeby znowu zacząć żyć"

Witam was panie jakiś czas już tu was podglądam i w końcu odważyłam się napisać.
    Mam 21 lat i jestem okropnie gruba Co mam na myśli? Mając wzrost 170 cm ważę 115 kg !
    niektóre z was pomyślą sobie jak żeś żarła to teraz jesteś gruba otóż właśnie nie! mojej winy w tym naprawdę nie za dużo, ale zacznę od początku...

Jako dziecko byłam totalnie chuda mama mówiła że wręcz zielono-przeźroczysta
    W wieku około 10 lat zaczęłam przybierać na wadzę nie za dużo ale chudzielcem już nie byłam.
    Okres dojrzewania był szybszy niż u moich rówieśniczek mając 12 lat miesiączkowałam i miałam dosyć spory biust i wszystko nadal było w normie jeśli chodzi o wagę.
    W wieku koło 16 lat -17 lat byłam już troszeczkę pulchniejsza chodź byłam aktywna fizycznie chodziłam po górach, chodziłam na basen, brałam udział w biatlonach ruchu mi więc nie brakowało ciężko było mi siedzieć w jednym miejscu ciągle gdzieś było mnie pełno.
    No i czas matury w wieku 18-19 lat ważyłam 75-80 kg waga mi się wahała w zależności od dawki stresu w szkole
    Mimo tego że dużo czasu spędzałam na ćwiczeniach i ruchy kilogramów trochę było.
    Moja lekarka zawsze mi mówiła że mięśnie i biust ważą więcej niż ten tłuszczyk który miałam i żebym się nie martwiła bo dobrze wyglądam a kilka kilo to nie tragedia skoro prowadzę aktywny tryb życia. Tak więc se żyłam bez kompleksów do czasu kiedy przyszedł czas na antykoncepcje.
    I tu wielkie bum! Zaczęłam brać tabletki, było ok ale po 4 miesiącach ich brania byłam większa o 27 kg na początku nie zwracałam na to uwagi że gdzieś mi tam coś przybywa ale gdy się ocknęłam i odstawiłam tabletki dowiedziałam się że jestem 2 miesiącu ciąży jak pech to pech 99,99% skuteczności a ja trafiłam na ten 0,01
    Zmieniłam lekarza... A ten się za głowę złapał jak usłyszał ile przytyłam i jakie tabetyki brałam. (Żadnej z was nie polecam rigevidon'u)
    Ale kilogramy zostały...
    W ciąży schudłam 5 kg byłam szczęśliwa jak nigdy gdy przed porodem lekarz mi powiedział że miał tylko 2 pajetki które w ciąży schudły a nie przytyły.
    Ważyłam 102 kg... później schudłam bardzo szybko bo wciągu 2 tygodni do 90 kg ale na krótko diety żadnej rygorystycznej nie stosowałam bo bałam się o dzidziusia i o pokarm bo chciałam karmić jak najdłużej piersią.
    tak jak szybko schudłam tak i przytyłam efekt jo-jo koszmarny... mimo rozsądnej zdrowej diety i dużej ilości ruchu i koszmarnie małej ilości snu wiadomo jak niemowlaki mają teraz po 9 miesiącach ważę 115 kg... i nie mam pojęcia co robić dalej
    nie mogę już na siebie patrzeć a te kg ciążom tak strasznie że z mojej dawnej kondycji nic nie zostało może po za brakiem zadyszki bo płuca nadal mocne

poradźcie co robić?
    brałam już różne dziwne suplementy diety od herballife po slimfasty, herbatki...
    ale moja waga nie ruszyła się ani o milimetr w tył nie ruszyła jak zaczarowana stoi w miejscy albo porusza się do przodu.

Ćwiczę praktycznie codziennie i raz w tygodniu chodzę na basen bo tylko w weekend mąż nie pracuje i mogę go zostawić z malutką a nadal nie mogę znaleźć punktu w którym popełniam błąd... może wy mi doradzicie co robić bo ja w głowie mam tylko już odsysanie tłuszczu i lifting

Awatar superwielka
    superwielka jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: -50 kg czyli "muszę schudnąć żeby znowu zacząć żyć"

Wiesz tak sobie pomsalam ze moze porozmawiaj z lekarzem.Zbadaj hormomy tarczycy- moze tu lezy przyczyna problemow ze schudnieciem.Ja bym przebadala sie a potem rozpoczela ew.leczenie i diete.

No i witaj na forum

Awatar annia
    annia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Hamilton

Witaj!!!!

Popieram Superwielka zrob badania..........

A napisz jeszcze jak jesz? i co? Dalej karmisz ?

Ingrid30 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Witaj Blackrose

ja bym zaczęła od wizyty u lekarza. Może wyśle Cię na jakieś badania i doradzi coś w kwestii diety.

No i koniecznie pojawiaj się jak najczęściej na forum. Forum też odchudza

Awatar blackrose88
    blackrose88 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Dewsbury

Witam ponownie nawet nie wiecie dziewczyny jaką radość sprawiłyście mi czytając te moje długie wypociny
    Jeśli chodzi o tarczycę, miałam robionych dużo badań pod tym kontem również jestem zdrowa jak ryba jeśli nie brać pod uwagę ogromnej otyłości
    Zapomniałam dodać że mieszkam w Anglii od 7 miesięcy i trafiłam naprawdę na fajnego lekarza który stara mi się pomóc w mojej walce, z tym że Anglicy wychodzą z założenia że otyłość to choroba społeczeństwa i tylko ruch tu pomaga a to że brałam hormony tylko sprawi że będę musiała jeszcze bardziej się starać bo po nich ciężko schudnąć.
    annia- karmiłam prawie 3 miesiące niestety pokarm zanikł i musiałam zacząć karmić butelką
    A jak jem?
    zazwyczaj wstaje o 5-6 wypijam kawę bo bez niej nie jestem wstanie funkcjonować poprawnie w pełnych obrotach
    koło 10 zjadam banana lub jabłko z jogurtem odtłuszczonym,kefirem czy co tam nie wymyślę w podobnej kombinacji
    godzina 14-15 zawsze obiad, (nie jem mięs prawie w ogóle z wielkiego święta zjem rybę albo pierś z kurczaka czy indyka żadnego innego mięsa nie akceptuje)
    więc z reguły wygląda to tak że jem sama surówkę bo ziemniaki nie są też za szczególnie moim ulubionym warzywem albo zupę
    kolo 16-17 2 h po obiedzie jem twarożek z chudego sera z warzywami i 2-3 waflami ryżowymi i tyle później tylko zielona herbatą.
    oczywiście jest to bardziej urozmaicone ale to akurat mój ulubiony zestaw

nie jest to żadna rygorystyczna dieta ale tak nauczona jestem jeść bo tak od wielu lat zawsze jadłam chociaż nie mam problemu z jej utrzymaniem ale schudnąć na niej tez nie mogę

tedrik Guest

blackrose88 ja myślę ,że koniecznie musisz zmienić lekarza,bo ja gdybym tyle jadła to nie mówiąc o pewnym spadku kilogramów zaczęłabym pewnie prześwitywać.

może seniorki coś wymyślą,trzymaj się, na pewno na coś mądrego wpadniemy, i pomożemy

WARTO PRZECZYTAĆ: Berrator - opinie i recenzje oraz działanie
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof99 ; 10-08-2017 o 19:31

perfect_body Guest

witam...

gratuluje dzieciaczka bo sama osttanio żyłam w stresie czy przypadkiem nie wleciałam... ale okazało sie ze jestem czysta choc nie mowie ze nie chcialabym stara rura ze mnie i nabiera mnie juz instykt macierzynski...

ale ja nie o tym...ale mimo takiego jadłospisu trzeba z lekarzem sie skonsultowac bo dziwna sprawa ze tak malo jesz a nie chudniesz...hmmm
    a spacerki jakies przeprowadzasz?
    moze jakas dawka ruchu pomoże?

Pozdrawiam

medellin26 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bydgoszcz

Hej

Mi sie wydaje ze zwyczajnie za malo jesz...i metabolizm po prostu siadl!

trzeba popracowac nad racjonaqlnym odzywianiem...czyli pozadniejsze sniadanie, no obiad z sama surowka to ma pewnie gora 100kcal!!!!
    Pilnowac dostarczanie odpowiednich ilosci bialek.

Bedziesz jesc wiecej, metabolzim ruszy i waga zacznie spadac...do pieca zeby palil trzeba troche dorzucac!!!

Pozdrawiam!

Awatar saskia
    saskia jest nieaktywny Znany na forum

Witaj
    Jeśli mogę to dopiszę swoje 3 grosze bo bardzo mi to przypomina mój własny organizm. Moja teoria jest taka, że jesz za mało. Wychodzi jakieś max 600 kcal. Przestawiłaś się na tryb głodówkowy i twój organizm nic nie odda w ten sposób tylko wszystko magazynuje. Poza tym, przyznaj się uczciwie, czy na takim głodzie nie skubniesz czasem resztek po dziecku, a to biszkopta, a to czekoladkę albo ciasteczko bo to przecież tylko kęs....
    Tak się nie da. Przejrzyj forum. Zwłaszcza tu:ABC odchudzania - z mądrości forumowych - Grupy Wsparcia Dieta.pl
    Zrób rozpiskę 5 posiłków i trzymaj się tego jak pijany płotu. 1200 kcal minimum musisz jeść. Przetestuj to przez 3 tygodnie i zobaczysz, czy waga drgnie.
    I do lekarza koniecznie na badania. Zbadaj cukier.
    Powodzenia. Będę do Ciebie zaglądać.

nadziejka_82 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Cześć BlackRose :-)
    z zapałem pzreczytałam Twoją historię, i to w jaki sposób się odżywiasz. tzrymam za Ciebie mocno mocno kciuki, i podobnie jak dziewwczyny polecam lekarza - homonym! ale też dietetka
    bo widze ze rano kawa z ponzije dlugo nic i malo. tzeba to chyba przewrocić do góry nogami:-)

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni