-
Odp: Odważam się - kolejny raz...
Wracam, żeby opisać przykładowy jadłospis na moje pierwsze dwa tygodnie.
Mam nadzieję, że nie naruszam praw autorskich mojej p.Dr - a być może ktoś skorzysta z dobrym rezultatem.
I śniadanie: do wyboru
- pieczywo 1 kromka posmarowana np. jogurtem /bardzo mi smakuje!/ lub margaryną, 2 plasterki szynki lub polędwicy z kurczaka,pomidor, bazylia
lub
- pieczywo,ser mozarella 100g, surówka
lub
- pieczywo, gotowane jajko, świeży ogórek, rzodkiewka
II śniadanie
- pół szklanki mrożonych owoców z jogurtem naturalnym lub kefirem
lub
- sałatka z pomidora, oliwek, jogurtu
lub
- serek wiejski z ziołami
Obiad
- zupa /bez ryżu, kaszy, makaronu, ziemniaków/ plus grillowane lub gotowane chude mięso: pierś z kurczaka, wołowina plus surówka
Podwieczorek
do wyboru:
- jogurt
- grapefruit
- twarożek wiejski
- pół ananasa świeżego/nie z puszki/
- szpinak
- sałata
- owoce sezonowe do 300g/winogron mniej - 150g/
- surówka
Kolacja
- pieczywo /1 kromka/, 2 plasterki szynki z kurczaka, sałata, ogórek kiszony
lub
- sałata plus tuńczyk w sosie własnym
lub jajko, sałata
Główne zasady:
Posiłki o stałych godzinach.
Można zamieniać kolejność
Można podjadać między posiłkami lub w nocy /sałata, serek wiejski, gotowana wołowina/
Nie liczymy kalorii
Jeśli nie najem się jednym kotletem - mam zjeść drugiego/oczywiście bez panierki/
Można używać wszystkich przypraw
Nie jeść przed TV
Ostatni posiłek o 19.00
Po dwóch tygodniach będzie opracowana dalsza dieta z uwzględnieniem produktów, które lubię. / W zasadzie to ja lubię wszystko
/
Po tygodniu mogę powiedzieć, że w ciągu dnia nie chodzę głodna, ale wieczorem odzywają się demony nawyków!
Mam też kłopot z utrzymaniem stałych godzin posiłków.
-
Ella_ella napisała:
Dzisiejsza moja poranna refleksja /jeszcze przed pierwszą kawą/:
taaak, jeden tydzień odchudzania mam za sobą. Jeszcze tylko rok
Zawsze to o jeden dzień krócej....
ładne menu
Co do wieczorów spokojnie, przyzwyczaisz sie. Mnie tez było ciezko, bo to zwłaszcza wieczorami zawsze żarłam. Ale spokojnie zołądek sie skurczy, nabierzesz innych przyzwyczajeń i bedzie łatwiej. Do tego spacrki z pieskiem i juz tylko czekac na rezultaty i lepsze samopoczucie. Milego dietkowego dnia!!!!
-
Chciałabym ważyć tyle, co Ty Bexa24
Jak to punkt widzenia zależy od punktu ważenia...
-
czesc
ja tez bym chciala wazyc tyle co bexa, i bede ale dopiero za jakis czas i Ty jesli bedziesz chciala to tez bedziesz wazyc
masz super podejscie do diety i bardzo fajna diete, pomysl na spacery tez mi sie podoba, czyli jednym slowem wszytsko idealnie, teraz nic tylko zapomiec o tym jak sie jadlo wczesniej i przejsc na nowy sposob odzywiania i od teraz juz zawsze bedzie ok
zycze wytrwalosci
bede do Ciebie zagladac i jak trzeba bedzie zmotywuje
pozdrawiam
-
Witaj Ella - mam zamiar cię wspierać
. Pozdrawiam cię serdecznie i tak trzymaj!
-
Wpadłam się przywitać i zyczyć powodzenia :-)
-
Dzięki za wsparcie!
Udało mi się wstawić avatar, który pokazuje moją aktualną aktywność ruchową.
Mam nadzieję, że niedługo to się zmieni.
-
Witaj Ella!!! Ja rowniez bede cie wspierac mam nadzieje ze razem nam sie uda pokonac nasze slabosci.Na zachete proponuje watek KARO27 do poczytanie,dla mnie ta kobieta jest prawdziwym tytanem sukcesu i dopinguje mnie do porzadnej walki...
-
witaj Ella. ja w ramach solidarości Gdyniskiej będę do ciebie zaglądać i wspierać
a menu masz pyszne. ściągnę sobie z niego parę propozycji. powodzenia i trzymam za Ciebie kciuki
-
Witam gospodynię i jej gości.
Pałętałam się po forum, zabłakałam się do tego wątku i sama sobie pozwalam na częstsze tu wizyty. Do własnego zakątka jeszcze nie dojrzałam więc pozwól Ella, że u ciebie czasem zagoszczę nie tylko czytając.
Jeśli o mnie chodzi to też nie obraziłabym się gdybym ważyła tyle co Bexa. Ale sama zapracowałam na swoje 116 i trochę więc teraz sama muszę się nadmiaru pozbyć wierzę, że powoli dojdę do tego a nawet jeszcze dalej - marzy mi się 72 (wtedy osiągnę BMI 25) albo jeszcze lepiej 69.
Pozdrawiam i miłego wieczorku życzę.
Uprawnienia umieszczania postów