Witam.
Znowu wzmagam się z dietą.
Byłam na Dukanie przez 2 dobre misiace. Waga spadała ale dieta jakoś mi się znudziła. Szukam nowej może ktoś ma sprawdzoną.
Piszcie wspierajcie z wami raźniej.
Witam.
Znowu wzmagam się z dietą.
Byłam na Dukanie przez 2 dobre misiace. Waga spadała ale dieta jakoś mi się znudziła. Szukam nowej może ktoś ma sprawdzoną.
Piszcie wspierajcie z wami raźniej.
Kto mi pomoże. Próbuję zrzucić 20kg. POMOCY POMOCY - Grupy Wsparcia Dieta.pl Oraz Kolejna potyczka EWI - Grupy Wsparcia Dieta.pl
DUKAN-16,03,2009-30,05,2009
SZukam diety koleżanki pomóżcie.
Czuję sie zle z moim cielskiem ale tak to już jest. Było trochę odwiedzin widzę ale nikt nic nie napisał szkoda.![]()
Kto mi pomoże. Próbuję zrzucić 20kg. POMOCY POMOCY - Grupy Wsparcia Dieta.pl Oraz Kolejna potyczka EWI - Grupy Wsparcia Dieta.pl
Dostałam od koleżanki dietę moze od 01,09,2009 ją zacznę . Bazuje na grapefruit i jajkach![]()
I znowu nowy dzień.Wpadłam zobaczyć a tu nikogo nie ma wpisanego.
Dzisiaj byłam u dentysty.Okazało się że to nie ząb mnie bolał tylko dziąsła mam zapalenie.
A tak boli. Ale za bląbowałam jeden ząb.
Na razie dietko wo.
Ale zaczynam od jutra.![]()
Za okno piękny dzień a ja siedzę w domu i czekam na moją drugą połowę z obiadem. Ale cóż. Miałam dzisiaj sprzątać gruntownie domek ale przez dentystę dzień wybity z marszu.
jutro zamierzam iść na rozpoczęcie roku z moją córcią,później rehabilitacja z moim barkiem a potem sprzątanie![]()
1. Węglowodany
a) proste
- zalecane: owoce i ziemniaki, soki niesłodzone, musli, powinno być też w posiłku po treningu siłowym/obwodowym dodatkiem do białkowego posiłku - łyżeczką dżemu niskosłodzonego, rodzynki lub suszone owoce (uwaga są kaloryczne!) lub wcześniej wspomniany owoc.
- niezalecane: potrawy mączne (pierogi, kluski itp), płatki kukurydziane, makaron, ryż
- zakazane: białe pieczywo, cukier, ciasta, drożdżówki, słodycze, paluszki i inne przekąski
b) złożone (zalecane):
warzywa, kasza gryczana, ryż brązowy, płatki owsiane, otręby, ciemne pieczywo pełnoziarniste 2). Białko
a) pełnowartościowe
- zalecane: półtłusty biały ser, serki wiejskie, twarożki niskotłuszczowe, pierś z kurczaka i indyka, chuda wołowina, cielęcina, tuńczyk w wodzie, pozostałe ryby, jaja
- zalecane w malych ilościach - żólty ser, chuda wieprzowina
b) niepelnowartościowe:
- zalecane: soja, rośliny strączkowe (groch, fasola)
Należy jeść białko pełnowartościowe jaki i niepełnowartościowe, z przewagą tego pierwszego (szczególnie w posiłkach okołotreningowych)
3) Tłuszcze
a) nienasycone (zalecane):
orzechy, oliwa z oliwek, olej z pestek winogron, tłuste ryby
b) nasycone
- zalecane: masło
- niezalecane: smalec, tłuszcz z miesa
c) tłuszcze trans (zakazane): fast foody, słodycze, produkty wysokoprzetworzone (wszelkie instant i zupki chińskie)
Odnośnie fast foodów taka klasyfikacja:
1) szkodliwe - pizza na cieńkim cieście, zapiekanka
2) bardzo szkodliwe - kebab, pizza na grubym cieście
3) bardzo bardzo szkodliwe - hamburgery, cheesburgery, hot dogi i inne[/QUOTE]
Ostatnio edytowane przez ewi ; 31-08-2009 o 18:06
hej
też słyszałam o tej diecie z grejpfrutami i jajkami - mój kolega schudł na niej chyba 12kg (ale nie wiem przez jaki czas, wiem że szybko), tylko później dopadł go jojec, więc nie polecam tej diety... jak przestaniesz ją stosować to kg niestety pewnie wrócą
trzymam kciukasy za Ciebie![]()
Dziękuję VANILIA.
Witam z rana a więc podjęłam decyzje,iż dieta moja będzie 1400kcal będę chudła wolniej ale za to myślę bez jojo.Bo z tym grapefruit chyba koleżanka Vanilka ma racje.
A więc napiszę co jadłam a później przy chwili czasu założenia diety.
01,09,2009 bitwa o 16 kg
8,00
bułka kajzerka(nie było nic innego z pieczywa) 150kcal
2pl.sera morskiego 130kcal
łyżeczka majonezu 110kcal
2 jajka got. 150kcal
kawa z mlekiem 20kcal
------------
560kcal
Po takim śniadanku najedzona jestem. Myślę iż trzeba wybrać się na zakupy po owocki i warzywka.Trochę dużo mi wyszło na te śniadanie.
czesc Ewi))
Przyszłam i ja podopingować!!! ja tez bym nie stosowała diety na jajkach i grejfrutach - jakos obrzydliwie brzmi :P chyba najlepsza i najbardziej urozmaicona jest ta niskokaloryczna i nie ma co eksperymentować ...tu przynajmniej mozesz zjesc wszystko hehe
Witam do mojego dzisiejszego jedzonka dokładam
12,00
jabłka 0,5 20kcal
14,00
ziemniaki 100 g-60kcal
kalafior -46kcal
kap.kiszona -43kcal
kotlet drobiowy -400 kcal
-------------
549kcal
17,00
kawa -20kcal
4 ciastka takie ala pieguski-100kcal
Wiem że nie powinnam tych piegusków i na obiad miało być zupełnie coś innego ale mama ugotowała