Strona 1 z 68 1 2 3 11 51 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 672

Wątek: A ja znowu się odchudzam...

woney jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Chorzów
    Wpisy na blogu
    14

Domyślnie A ja znowu się odchudzam...

Witam wszystkich
    Jak chyba wiele osób tutaj, znowu przeszłam na dietę. W grudniu moja waga wynosiła 98 kg. Nie ważyłam tyle od liceum! Niestety/stety w grudniu poznałam mężczyznę mojego życia.
    Należę do kompulsywnych żarłoków i jem nie z głodu a z radości / smutku / szczęścia i każdego innego powodu. Właściwie nie ma powodu, który nie byłby dobry .
    Ku mojej rozpaczy, mój mężczyzna jest łakomczuchem. Uwielbia słodycze, maszkiety (czyli wszelkiego rodzaju chipsy, paluszki, słone przekąski, ciastka, czekolady, cukierki i wszystko inne czego w najmniejszym stopniu nie można nazwać zdrowym). Razem z nim i ja się objadałam. Efekt: od grudnia przytyłam do 111 kg. Niestety, nie zareagowałam w porę i teraz przede mną długa droga. A byłam taka dumna, gdy udało mi się zrzucić 32 kg. Cóż, trudno. Na szczęście nie czekałam aż osiągnę z powrotem zatrważające 130!!! kilo i choć z lekkim poślizgiem, udało mi się w porę wejść z dietą.
    Ponieważ na mnie działają tylko drastyczne diety, które bardzo ściśle określają co wolno, a czego nie, dlatego tym razem stosuję dietę wysoko proteinową znalezioną gdzieś na stronie internetowej. Dieta nie jest bardzo uboga w pokarmy, wręcz przeciwnie, można powiedzieć, że można jeść dość dużo (jak na dietę oczywiście), mój umysł jednak dziwnie reaguje na samą świadomość diety. O ile normalnie mogę nie jeść cały dzień od śniadania i nie odczuwam głodu, o tyle na diecie głodna jestem non-stop. Zaraz po posiłku także odczuwam to nieprzyjemne uczucie ssania w żołądku. Nie wiem, mój umysł jest chyba jakiś dziwny.
    Ale co tam. Dzisiaj dzień 4 diety, a świadomość szczupłej sylwetki warta jest wyrzeczeń.
    trzymajcie kciuki.
    Kasia
    Bywa, użalam się nad sobą, a tymczasem wiatr unosi mnie w przestworza...

A ja znowu się odchudzam... - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Awatar Misia153
    Misia153 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: A ja znowu się odchudzam...

Witam!!!! i będę trzymać kciuki

Jamelka25 Guest

Ja równiez wpadam się przywitać i trzymam kciuki!!!

Awatar grubasek1811
    grubasek1811 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Cork

Na pewno się uda, szczególnie, że już raz tego dokonałaś. Ja też właśnie gdy związałam się z moim Miśkiem przytyłam 30 kilo. Teraz powiedziałam dośc i chyba pierwszy raz się wzięłam za to aż tak poważnie. jakieś sukcesy już mam. Ty też niedługo będziesz miec. Jak to wszędzie możesz przeczytac to forum działa cuda :-)

Mieszka w
    Chorzów
    Wpisy na blogu
    14

Faktycznie, to forum jest wyjątkowo pomocne przy odchudzaniu. I powie to pewnie każdy kto tu zagląda Dziękuję za ciepłe przywitanie, na bieżąco będę meldować o swoich postępach tutaj lub na blogu
    Pozdrawiam wszystkich.
    Kasia

Awatar Whisky79
    Whisky79 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Edinburgh

woney, witam

ja również będę trzymała kciuki i zaglądała

niestety dużo z jedzenia "siedzi" w naszych głowach, dlatego pewnie organizm na Twoje nagłe i mocne myślenie o diecie reaguje ssaniem w żołądku... ja niestety też tak miałam.. dlatego przestałam sobie mówić o diecie, mówię o moim żywieniu niby to to samo, ale mi pomogło, zrobiło się lżej i tak jest do tej pory

pozdrawiam, Whisky
    Cel I

Cel główny

pozdrawiam, Whisky

ewi
    ewi jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wielkopolska

Witaj
    Na diecie proteinowej schudłam i to dużo 14kg przez 3 miesiące ale jedzenie trochę monotonne. Wolę zjeść coś na co mam ochotę oczywiście z rozsądkiem do 1400kcal.Jak chcesz poczytać to jest forum DIETA DUKANA dot.protein Ja mam dwa watki pierwszy dot.Dukana pisze tam ci jadłam i jak waga spadała. A drugi potyczki EWi to teraźniejszy.Ale po diecie przeszłam na normalne jedzenie i przytyłam 6 kg ale moja wina bo nie utrwaliłam

Mieszka w
    Chorzów
    Wpisy na blogu
    14

Ja najlepiej chudnę na dietach bardzo ściśle określających co mi wolno, do tego wykluczających zupełnie pewne produkty, u mnie to pieczywo, makarony, ziemniaki, ryż, kasze, czyli generalnie skrobia . Bardzo po niej tyję i nie potrafię kontrolować zjedzonych porcji. Najwięcej schudłam na diecie warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej. Głównie dlatego, że jest szalenie restrykcyjna, a więc nie dopuszcza nawet najmniejszych odstępstw, a mnie się rewelacyjnie stosuje takie diety. Za pierwszym razem przez 4 tygodnie schudłam 16 kg, za drugim przez 6 tygodni - 14 kg. Za trzecim razem przez 4 tygodnie 12 kilo i udawało mi się utrzymywać tę wagę (osiągnęłam niewiarygodne 98 kg ), dopóki nie poznałam mojego miśka i się nie rozpuściłam jak dziadowski bicz W efekcie przytyłam 7 kilo przez trochę ponad 6 miesięcy i teraz znowu próbuję wrócić na właściwą drogę. W tym tygodniu mi się to nie udało, ale wczoraj pewna osoba weszła mi na ambicję Oglądaliśmy film i była tam bardzo zgrabna dziewczyna w przepięknej koronkowej sukni z odkrytymi plecami. Powiedziałam, że chciałabym ubrać się kiedyś w taką sukienkę, wtedy on powiedział, że na pewno nigdy nie osiągnę takiej figury. No więc postanowiłam udowodnić sobie samej i jeszcze paru innym osobom, w tym mojemu bratu, który zupełnie we mnie nie wierzy w sensie oschudzania, że potrafię to osiągnąć. I wierzę, że mi się uda.
    Szkoda tylko, że moja mama nie zobaczy mnie już szczupłej. Tak bardzo tego chciałam ;( cóż, życie
    Pozdrawiam wszystkich.
    Kasia

ewi
    ewi jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wielkopolska

Miłej niedzieli życzę.Wierzę że tobie się uda.

Awatar Misia153
    Misia153 jest nieaktywny Znany na forum

Ja też wierzę że Ci się uda i pamiętaj że odchudzasz się przede wszystkim dla siebie a nie dla innych...

Strona 1 z 68 1 2 3 11 51 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów